Investicijski skladi

Krovni skladi Amundi Funds prejeli priznanje Naj vzajemni sklad 2023

Preverite informacije o združevanju SKB banke in Nove KBM.


Primerni za vsakogar

Raznolika ponudba vzajemnih skladov, ki se razlikujejo po stopnji tveganosti in pričakovani donosnosti je razlog, da skladi niso namenjeni samo tveganju naklonjenim vlagateljem, temveč tudi tistim, ki bolj kot donosnost cenijo varnost.

Več


Enkratna vplačila ali postopno varčevanje 

Pri varčevanju v skladih pri SKB banki se lahko odločate za plemenitenje premoženja z enkratnimi vplačili v skladih Amundi ali za postopno varčevanje v okviru varčevalnega načrta Moorea Fund.


Profesionalno upravljanje
premoženja

Za premoženje sklada skrbi veliko število strokovnjakov, ki stalno spremljajo dogodke na kapitalskih in finančnih trgih, v posameznih gospodarstvih in družbah.

Več

Moorea Fund

Z mesečnimi vplačili oplemenitite svojo prihodnost.

Način vlaganja

Varčevalni načrt, enkratna vplačila

Stroški

Brez vstopnih stroškov za varčevanje v varčevalnem načrtu.

  • Mešani podskladi
  • Upravljalec sklada Societe Generale Private Wealth Management
  • EUR

AMUNDI FUNDS, AMUNDI INDEX SOLUTIONS in CPR INVEST

Z enkratnimi vplačili oplemenitite svojo prihodnost

Način vlaganja

Enkratna vplačila

Stroški

Vstopna provizija odvisna od vrste sklada in vrednosti vplačila.

  • Denarni, obvezniški, delniški in indeksni podskladi
  • Upravljalec sklada Amundi Luxemburg
  • EUR, USD, JPY

Naložbe

Kako izberem sklad, ki je primeren zame?

Ko se odločimo, da si želimo varčevati v skladih, je potrebno ugotoviti tudi, kakšen je naš profil vlagatelja in kateri skladi so za nas primerni.

Naložbe

Zakaj investirati v vzajemne sklade?

Varčevanje v vzajemnih skladih je namenjeno doseganju dolgoročnih finančnih ciljev.

Naložbe

Kaj je krovni sklad in kaj podsklad krovnega sklada?

Poznamo krovni sklad in podsklad krovnega sklada. Krovni sklad je vzajemni sklad, ki je sestavljen iz dveh ali več podskladov, ki jih opredeljujeta poseben naložbeni cilj in naložbena politika.

Naložbe

Kaj je vzajemni sklad?

Vzajemni skladi niso nekaj izmišljenega. Gre za naložbo v košarico različnih delnic ali obveznic dobro stoječih, globalno uveljavljenih podjetij, ki proizvajajo izdelke, ki jih dnevno uporabljamo (Apple, Microsoft, Facebook, McDonalds, Google, Johnson&Johnson, Heineken, Roche holding, Novartis …).

Naložbe

Kakšen je vpliv varčevanja v skladih na socialne transferje?

Velikokrat slišimo izgovor mladih staršev, da ne varčujejo, ker bi jih privarčevana sredstva pahnila v višji dohodkovni razred in bi zaradi tega prejemali mesečno manjši otroški dodatek. Razlog za odločitev proti varčevanju je praviloma neutemeljen, ker se taki prihranki upoštevajo le v obliki fiktivnih obresti.

Naložbe

Kje dobim pomoč in dodatne informacije glede skladov?

Informacije o možnostih varčevanja v skladih lahko pridobite v poslovalnici SKB banke ali s klicem na 01 471 55 55, kjer se boste dogovorili za termin sestanka v izbrani poslovalnici.

Naložbe

Zakaj izbrati varčevanje v okviru varčevalnega načrta Moorea Fund?

Varčevalni načrt Moorea Fund se sklene za obdobje 5 let z avtomatskim podaljšanjem za enako obdobje. Naložbe v okviru varčevalnega načrta Moorea Fund so na voljo brez vstopnih stroškov.

Naložbe

Kako je s plačilom davka? Kakšen je davek na kapitalski dobiček?

Delnica krovnega sklada se skladno s 93. členom Zakona o dohodnini šteje za kapital, tako da je ob unovčitvi vlagatelj obdavčen v okviru pravil o dobičku iz kapitala po ZDoh-2.

Naložbe

Kakšna je donosnost – koliko dobim iz varčevanja v skladih?

Najbolj donosna naložba na dolgi rok so delnice.

Naložbe

Obdobje varčevanja in pričakovani donosi

Varčevanje v skladih je dolgoročno in izpostavljeno določeni stopnji tveganja ter nihanju tečajev na globalnih kapitalskih trgih. Vsak vlagatelj mora poznati svoj odnos do tveganja ter na podlagi te informacije in v povezavi s predvidenim trajanjem in ciljem naložbe primerno razpršiti sredstva naložbe v sklade.

Naložbe

Kakšni so celotni stroški varčevanja v vzajemnih skladih?

Pri varčevanju v vzajemnih skladih so pomembni vstopni in izstopni stroški, stroški za prestop in stalni stroški.

Naložbe

Ali lahko moja naložba v vzajemne sklade propade?

Premoženje posameznega sklada je sestavljeno iz različnih finančnih instrumentov (delnice, obveznice, denar …) različnih izdajateljev (podjetij, držav …). Ustrezna razpršenost naložb zagotavlja vlagateljem veliko varnost naložb, saj je vpliv ene nedonosne naložbe na premoženje sklada praviloma zelo majhen.

Naložbe

Kaj je naložbeno tveganje in ali so naložbe v vzajemne sklade tvegane?

Pojem »naložbeno tveganje« predstavlja tveganje vlagatelja, da ta v času varčevanja ustvari drugačno donosnost izbrane naložbe od pričakovane, pri čemer je lahko donosnost tudi negativna (torej, da vlagatelj ustvari izgubo kapitala).

Preverite, kakšen je vaš profil vlagatelja!

Bi želeli vlagati v sklade pa ne veste, kateri ustrezajo vašemu profilu vlagatelja?

Moj profil vlagatelja

Naročite se na sestanek z osebnim bančnikom

Osebni bančnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri.
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Naročite se na posvet  ali  Vprašajte nas

 

 

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

  • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
  • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
  • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Monika K.
Monika K.

Kot stranka SKB banke sem zelo zadovoljna tako z odzivom zaposlenih kot s storitvami, posebno z mobilnimi, ki jih mladi najraje uporabljamo.

Monika K.
Simona
Simona

Ker sem veliko časa na poti, mi MOJ@SKB mobilna aplikacija omogoča hitro in učinkovito upravljanje z mojimi financami ter pregled nad sredstvi kar iz mobilnega telefona. Kadar pa se že oglasim v poslovalnicah, pa me vedno sprejmejo brez čakanja in s prijaznim nasmeškom.

Simona
Tajda, Radovljica
Tajda, Radovljica

Z banko SKB sem bila vedno zadovoljna. Dobila sem vedno ažurne odgovore in rešitve. Všeč mi je mobilna banka in pa sms obvestilo. Zaenkrat še nisem imela nobenih težav.

Tajda, Radovljica
Ivona K.
Ivona K.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.
Marija, upokojenka
Marija, upokojenka

Sem dolgoletna stranka SKB banke. Pred kratkim sem menjala Ipad in ponovno je bilo treba nastaviti e-banko. Sama nisem vedela kako in kaj sem poklicala v poslovalnico Center. Ob obisku mi je osebna bančnica ga.Sanja prijazno in hitro uredila vse potrebno. Zdaj imam svojo banko spet doma. Z SKB banko sem zelo zadovoljna. Srečno in uspešno še naprej.

Marija, upokojenka
Tina J.
Tina J.

SKB banka je banka, ki gre v korak s časom. Uporabnikom omogoča spletno in mobilno bančništvo, kar nam olajša poslovanje, urejanje osebnega računa in enostavno, hitro plačevanje položnic. Zaposleni na bančnih enotah so prijazni, ustrežljivi in pripravljeni rešiti vsako zagato.

Tina J., Tržič
Ivona K.
Ivona K.

Že od leta 2003 sem zadovoljna stranka. Najbolj mi je všeč oseben pristop in odzivnost - moja osebna bančnica v trenutku najde ugodno rešitev za vsak moj finančni izziv. Rada bi izpostavila tudi mobilno banko, brez katere si v teh časih ne znam več predstavljati vsakdanjika.

Ivona K., Kamnik