POS-terminal

Za enostavno brezstično poslovanje s karticami
in Flik takojšnjimi plačili.

POS-terminali so tisti, ki s svojo varnostjo in zanesljivostjo vedno poskrbijo, da boste vi in vaši kupci zadovoljni.

 

 • Različne možnosti sprejema kartic in Flik takojšnjih plačil na prodajnih mestih: prek stacionarnega ali mobilnega POS-terminala, POS-terminala, prilagojenega večjim sistemom ter spletnim trgovinam ali telefonom.
 • Spletni plačilni vmesnik za sprejem kartic v spletnih trgovinah.
 • Omogočeno sprejemanje Flik takojšnjih plačil in poslovanje s karticami različnih izdajateljev.
 • Enostaven pregled nad prometom poslovanja prek e-izpiskov, ki nadomeščajo papirno obliko.
 • Možnost pridobitve SIM-kartice za mobilni POS-terminal.
 • Zajamčeno izplačilo opravljenih plačil s karticami ne glede na dejansko plačilo imetnika kartice banki.
 • Avtorizacija in strokovna pomoč procesnega centra Bankart (01) 471 50 93 je na voljo 24/7.
 • Zagotovljena vsa oprema za brezstično poslovanje na stacionarnih in mobilnih POS-terminalih.

FLIK TAKOJŠNJA
PLAČILA

Hitra kot gotovina, priročna kot kartica.

 • Popolnoma brezstična, hitra in varna oblika plačevanja preko mobilnega telefona, za katero ne potrebujete dodatne tehnične opreme, saj so plačila možna na obstoječih, nadgrajenih POS-terminalih.
 • Plačila se izvedejo z uporabo NFC tehnologije (za Android uporabnike) ali QR kode (za Apple in Android uporabnike), za zaključek in uspešno potrditev plačil pa je potrebna avtentikacija s PIN številko oziroma biometrijo.
 • Flik provizija je vsekakor konkurenčna in se obračuna enkrat mesečno v okviru obračuna nadomestil poslovanja s transakcijskim računom. 
 • Transakcije so kot posamične transakcije na transakcijskem računu poslovne stranke vidne v spletni banki in z izbiro funkcije Poročila na POS-terminalu.

SPLETNI PLAČILNI
VMESNIK

Plačevanje na spletu 24/7 s kreditno ali debetno kartico.

 • Enostavna integracija v najpogosteje uporabljene platforme spletnih trgovin in tudi za lastne rešitve.
 • Varnost občutljivih podatkov in skladnost kartičnim plačilnim zahtevam prevzame banka.
 • Doseganje globalnih kupcev.
 • Učinkovita spremljava plačil na Trgovskem spletnem portalu.
 • Poprodajni tehnični servis izvaja Bankart.
 • Funkciji shranjene kartice in ponavljajočih se plačil.

Naročite se na sestanek s svetovalcem

Skrbnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri.
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Naročite se na posvet ali Pošljite povpraševanje

Pogosta vprašanja

Za sprejemanje Flik takojšnjih plačil ne potrebujete dodatne tehnične opreme. V septembru in oktobru je potekala nadgradnja obstoječih POS-terminalov, s čimer je omogočena možnost sprejemanja Flik takojšnjih plačil. Flik poleg sprejemanja plačilnih kartic omogočamo tudi vsem novim poslovnim strankam - s tem poslovne stranke pokrijete najširši spekter najpogosteje uporabljenih brezgotovinskih načinov plačila za vaše kupce.

Pri plačilih s Flikom se iz POS-terminala potrdilo o plačilu ne natisne avtomatsko, temveč zgolj na zahtevo plačnika, saj se potrdilo o plačilu nahaja v Flik aplikaciji.

Prednost Flik plačlil je takojšnja likvidnost, saj so vam denarna sredstva na voljo takoj po uspešno izvedenem plačilu na POS-terminalu. Gre za popolnoma brezstično, hitro in varno obliko plačevanja, ki vse prednosti gotovine in plačilnih kartic še nadgrajuje. Stranki tako lahko ponudite rešitev za plačilo tudi takrat, ko pri sebi nima gotovine ali kartic - ima pa mobilni telefon z možnostjo Flik takojšnjih plačil.

SKB svojim trgovcem omogoča sprejem Flik takojšnjih plačil na POS-terminalih, na spletnih prodajnih mestih pa Flik-a še ni možno sprejemati.

Flik takojšnja plačila lahko opišemo kot sodobno obliko gotovine. Gre za elektronska plačila, pri katerih se v realnem času (tj. manj kot 10 sekund) izvede prenos denarnih sredstev od uporabnika k prejemniku. Plačila temeljijo na skupni platformi bank v Sloveniji in se izvajajo bodisi prek mobilne aplikacije Flik Pay (ki jo nudi tudi SKB) bodisi prek mobilnih denarnic ali mobilnih bank.

Funkcija »ponavljajoča se plačila« vašim strankam olajša ponavljajoče nakupe brez vsakokratnega vpisovanja kartičnih podatkov v plačilno masko. Omenjeno pride prav kadar gre za ponavljajoče nakupe, ki se odvijajo v določenem časovnem intervalu (npr. nakup mesečnih vozovnic, revij, naročnin, članarin,) saj vam lahko stranka dovoli, da plačilo opravite sami in po v naprej dogovorjenih pogojih. Plačilo tako sprožite sami na podlagi shranjenih maskiranih podatkov, stranka pa pri tem ne rabi skrbeti ali bo plačilo opravljeno.

Funkcija shranjene kartice vašim strankam olajša nakupe, saj se podatki o kartici sami napolnijo v plačilno masko. Kupec tako najprej v vaši spletni trgovini soglaša s shranitvijo podatkov o kartici. Ti se shranijo v maskirani obliki in se ob naslednjem nakupu sami napolnijo v plačilno masko. Kupec si tako prihrani čas in nakup opravi hitreje.

Spletni plačilni vmesnik (ang. Payment Gateway) je mogoče integrirati z rešitvami za najpogosteje uporabljene vtičnike (WooCommerce, PrestaShop, OpenCart in Magento 2). V primeru, da uporabljate lastno rešitev, pa so na voljo tudi različne vzorčne implementacije (za PHP, Java in .NET.).

Trgovski spletni portal na enem mestu omogoča dostop do:

 • vseh trgovskih izpiskov,
 • dokumentacije povezane z vašim uporabniškim računom za trgovski spletni portal,
 • obvestil povezanih z delovanjem trgovskega spletnega portala,
 • pomoči za uporabnike. Ta je na voljo tudi brez uporabniškega imena in gesla, da do nje lahko dostopajo tudi vsi vaši zaposleni. 

Tu boste našli tudi kontaktne podatke centra za pomoč uporabnikom.

Prek POS-terminala vam je omogočen sprejem najbolj razširjenih kartic, s katerimi plačujejo kupci na slovenskih prodajnih mestih, to so Mastercard, Visa, BA, Maestro, Karanta in gostovanje Diners kartic (pogodbo za sprejem teh kartic morate urediti direktno pri ponudniku kartične sheme Erste Card d.o.o.).

Trgovec pa lahko preko spletne trgovine sprejema Mastercard, Visa in Maestro kartice.

Brezstični stacionarni POS-terminal je namenjen trgovcem, ki nameravate imeti POS-terminal nameščen na stalnem plačilnem mestu, na primer ob blagajni. Terminal za svoje delovanje potrebuje priključitev na IP komunikacijsko omrežje (kabel). POS-terminal mora biti nameščen tako, da lahko stranka nemoteno izvede plačilo. V primeru, da je POS-terminal fizično nedosegljiv kupcu, se lahko terminal namesti na vrtljivo roko ali pa se mu doda samostojno tipkovnico (PIN PAD). V kolikor se na POS-terminalu uporablja tipkovnico, je brezstično plačevanje možno le na te tipkovnici in ne na samem POS-terminalu.

Brezstični mobilni POS-terminal je primeren za trgovce, ki pri svojem poslovanju lažje sprejemajo plačila na različnih lokacijah (primer: restavracije, taksi službe, zavarovalni zastopniki, sejemske dejavnosti, itd.). Trgovci lahko izbirate med brezstičnim mobilnim POS-terminalom z GPRS/3G ali WIFI/3G povezavo. Mobilni POS-terminal ima vgrajeno baterijo, ki omogoča uporabo brez priključitve na električno omrežje. Za uporabo mobilnega GPRS/3G POS-terminala je potrebna SIM kartica, ki jo uredimo tudi mi.

Prikaži vse

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

 • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
 • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
 • Zaupa nam več kot 200.000 strank.
Poslovne finance

Enostavno in varno sprejemanje plačilnih kartic

Nakupne navade ljudi se spreminjajo. Digitalno bančništvo prinaša ogromno prednosti, a z njim prihajajo tudi nevarnosti, ki jih morajo trgovci in finančne institucije preprečevati. Vsak drugi Slovenec vsaj trikrat tedensko za plačilo storitve ali nakupe uporabi plačilno kartico. Potrošnik pričakuje predvsem, da ves postopek poteka brez zapletov, predvsem pa varno.

Poslovne finance

Izboljšajte nakupno izkušnjo svojih strank

V današnjem času si skoraj ne predstavljamo več nakupa brez plačilne kartice. Ne glede na to, ali imate restavracijo, trgovino z živili, prodajalno elektronske opreme, kozmetični salon ali spletno trgovino, lahko svojim strankam omogočite boljšo nakupno izkušnjo s sprejemanjem plačil s plačilnimi karticami.