Motivacija

Z motivacijo je vedno lažje vztrajati.

Preverite informacije o združevanju SKB banke in Nove KBM.

Motiviramo za prihodnost

Podpiramo pozitivno transformacijo.

 

Motivacija je psihološki element, ki spodbuja organizem, da ravna v skladu s svojimi cilji, željami, potrebami in notranjo kontrolo. Nanjo lahko gledamo kot na gonilno silo, ki nas prisili, da ravnamo v skladu z nekim ciljem, ali pa to vedenje še dodatno okrepi.

 

 

Kardio vadba

Kardio vadba je vadba, s katero krepimo srce in ožilje ter hkrati ohranjamo zdravo telo, preprečimo nastanke najrazličnejših bolezni, zmanjšamo možnost tveganj za bolezni srca in ožilja, visok krvni pritisk, rakave bolezni, diabetes in pljučne bolezni.

Plank - najboljša vadba za jedro

Deska ali plank kot navadno imenujemo pozicijo, v kateri na rokah in prstih nog v ravni liniji držimo telo kolikor dolgo zmoremo, je ena najbolj učinkovitih vaj, ki jo lahko izvajamo kjerkoli.

Okrepimo celo telo

Redna fizična aktivnost je zelo pomemben del našega vsakdana, saj nam pomaga ohranjati fizično in psihično zdravje ter izboljšuje kvaliteto našega življenja.

Jutranja rutina za popoln začetek dneva

Po jutru se dan pozna, pravijo. Da boš čez dan bolj motiviran, osredotočen in energičen, dodaj v svoj začetek dneva teh pet enostavnih aktivnosti.

20 motivacijskih citatov

Motivacija je verjetno največji problem modernega človeka, saj možgani ponujajo nešteto alternativ, kaj vse bi lahko počeli namesto tistega, kar je izven cone udobja. Preberite 20 motivacijskih citatov, ki vas bodo vzpodbudili, da začnete in vztrajate!

8 nasvetov, kako vztrajati v težkih časih

Imate kdaj občutek, da se je nad vami zgrnila nevihta in ne veste, kako naprej? 

 

 

Največje napake kolesarjev začetnikov

Kolesarstvo je vedno bolj priljubljena oblika rekreacije, pomembno pa je, da se kolesarstva lotimo pripravljeni in ne delamo začetniških napak. Vas zanima, katere so najpogostejše napake kolesarjev začetnikov?

Kratek vodič v svet kolesarstva

So tudi vas uspehi naših kolesarjev navdušili in bi se radi preizkusili v tem športu? Za vas smo pripravili napotke, kako začeti s kolesarstvom.

Zakaj tekač ne napreduje v hitrosti?

Pri teku je najbolj pomembno, da razvijemo določene motorične sposobnosti: primerno vzdržljivost, moč in hitrost, kajti te sposobnosti nam bodo omogočale najbolj racionalen in varen tek.

Vaje za moč

Med tekaškimi pripravami dosegamo dobro fizično pripravljenost, pridobivamo predvsem na vzdržljivosti in pri vsakem koraku razvijamo moč nog ter moč trupa. Ampak to ni dovolj. Vaje za moč je potrebno izvajati tudi kot samostojno vadbeno enoto.

Tek in boleče koleno

Pri teku se najbolj izrazijo bolečine v kolenih, kolkih in tudi v stopalih. Najbolj poznana bolečina večine tekačev je boleče koleno. Zavedati se moramo, da ena bolečina lahko pripelje do druge in je posledica prve. 

Zakaj med tekom zbada pod rebri?

Bolečina ob strani, tik pod rebri, je zelo pogosta neprijetnost, ki se velikokrat pojavi med tekom. Zakaj nastane še ni popolnoma znano, dobro pa je poznati razloge, ki nam pomagajo bolečino omiliti, ko se ta pojavi.

Kateri so najpomembnejši elementi teka?

Tekaški trening zajema več sklopov, ki so zelo pomembni in se med seboj dopolnjujejo. Elementi, ki zajemajo trening so: pogostost treninga, količina treninga, tip treninga, intenzivnost treninga in intenzivnost odmora.

Koliko vode moramo popiti med treningi?

Vsaka rekreativna dejavnost povzroča izgubo telesnih tekočin. Tako je tudi pri teku, še posebej pri daljših treningih teka, kjer treniramo vzdržljivost. To se pokaže med znojenjem našega telesa, zato je potrebno poskrbeti za ustrezno hidracijo.

Kako izbrati ustrezne športne copate?

Tek je preprosta športna aktivnost, ki ne zahteva veliko opreme. Seveda je dobro, če si lahko privoščimo posebna, za tek prilagojena oblačila, a ključnega pomena je le eno - tekaški copati.

Deli svoje trenutke vztrajnosti!

Na Facebook ali Instagram objavi svoje #vztrajam trenutke.
Top #vztrajam objave nagradimo!

Pridruži se nam: Facebook  Instagram