Premoženjsko zavarovanje Varen dom

10 % akcijski popust na celotno zavarovalno premijo do 30. junija 2024.

Udar strele

Kritje škode

zaradi neposrednega in/ali posrednega udara strele.

Dodatne prednosti

Zavarovanje sončnih elektrarn

Sončne elektrarne za individualno samooskrbo v zasebni rabi so zavarovane v okviru osnovne premije.

Zavarovanje Varen dom

S premoženjskim zavarovanjem

lahko zavarujete stanovanjske nepremičnine in/ali premičnine.

ZNAČILNOSTI PREMOŽENJSKEGA ZAVAROVANJA VAREN DOM

Nepremičnina je ena največjih življenjskih naložb. Obdržite vrednost svojega premoženja ter ga zaščitite pred nepredvidljivimi in nenadnimi okoliščinami.

ZAVAROVANJE STANOVANJSKIH NEPREMIČNIN

 • stanovanjski objekti: (eno-, dvo- in tristanovanjske hiše, vrstne hiše ali stanovanja - etažna lastnina),
 • vikendi,
 • objekti v gradnji od 3. gradbene faze naprej, za katere sklenete zavarovanje izključno po Osnovnem paketu.

V PRIMERU ŠKODE

 • pokličite 01 33 07 404,
 • pišite na skoda@groupama.si,
 • izpolnite spletno prijavo škode na www.groupama.si,
 • pišite na Groupama Zavarovalnica, podružnica, Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana.

ZAVAROVANJE STANOVANJSKIH PREMIČNIN

Predmet zavarovanja stanovanjskih premičnin so stvari, ki so last zavarovanca in članov njegovega gospodinjstva v stalno ali občasno naseljenih stanovanjskih objektih. Predmet zavarovanja so tudi stvari v pomožnih prostorih in pomožnih objektih.

Ko se odločite za SKB stanovanjski kredit, ne pozabite na zavarovanje vašega premoženja. 
Do 30. junija 2024 vam Groupama Zavarovalnica podari dodatni 10 % akcijski popust na celotno zavarovalno premijo.

 

DOMSKA ASISTENCA

V vašem domu se lahko zgodijo nepredvidene nevšečnosti, kot so na primer počena vodovodna cev, okvara na električni napeljavi, poškodovana ključavnica, ki jih lahko hitro in na preprost način rešite z domsko asistenco zavarovalnice Groupama.

 


V primeru nastanka nujnega primera in potrebe po nujni pomoči na domu, zavarovalnica preko asistenčnega centra, ki je dostopen 24/7, organizira prihod potrebnega mojstra (vodovodarja, električarja, ključavničarja, mizarja in steklarja) ter krije stroške nujnih popravil.

ZAVAROVANJE VAREN DOM ZA STANOVANJSKE NEPREMIČNINE

S premoženjskim zavarovanjem Varen dom boste poskrbeli, da bo vaš dom zavarovan proti požarom, viharjem in toči ter drugim elementarnim nevarnostim, izlivu vode in lomu stekla. Ob morebitni nesreči bo zavarovanje krilo najrazličnejše stroške, kot so: stroški čiščenja in rušenja, stroški izgube najemnine, stroški odstranjevanja grafitov na hišah…

Sklenete in izberete lahko enega izmed zavarovalnih paketov: 

 • Osnovni paket
 • Standardni paket
 • Max Paket

Kritjem iz navedenih paketov lahko dodate tudi kritja za dodatne nevarnosti kot so potres, zemeljski plaz, zasebna odgovornost in asistenca na domu.

ZAVAROVANJE VAREN DOM ZA STANOVANJSKE PREMIČNINE

Predmet zavarovanja stanovanjskih premičnin so stvari, ki so last zavarovanca in članov njegovega gospodinjstva v stalno ali občasno naseljenih stanovanjskih objektih.

Zavarovanje Varen dom bo poskrbelo, da bodo vaše stanovanjske premičnine zavarovane proti požaru, viharjem in toči ter drugim elementarnim nevarnostim, izlivu vode in lomu stekla. Zavarovanje Varen dom zavaruje tudi proti vlomni tatvini, ropu in vandalizmu.

V primeru nesreče bo zavarovanje krilo tudi del nastalih stroškov, kot so na primer stroški menjave ključavnic zaradi izginotja ključev zaradi nastopa zavarovalnega primera, stroški povzročeni s poškodovanjem stvari s strani gosta/najemnika,…

Zavarovanje stanovanjskih premičnin lahko nadgradite tako, da sklenete dodatna zavarovanja kot so: strojelomno zavarovanje, zavarovanje potresa, zemeljskega plazu, zasebne odgovornosti in asistence na domu.

Naročite se na sestanek z osebnim bančnikom

Osebni bančnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri.
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Naročite se na posvet  ali  Vprašajte nas

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Varen dom krije tudi krajo delov stavbe, kot so žlebovi, ograje in drugi deli iz bakra, železa, nerjavečega jekla in podobnih materialov. V primeru kraje delov stavbe predmet zavarovanja niso zunanje enote objekta in naprave ter zavarovanje ne krije škode na vgrajeni opremi (npr. bojlerji, klimatske naprave, hidroforji, sončni paneli za ogrevanje sanitarne vode, sončne elektrarne za samooskrbo, solarni tuši, pipe, radiatorji, peči, cevi, okna, vrata ipd.). Izjema so toplotne črpalke, ki so zavarovane do 5.000 EUR po škodnem dogodku in v letnem agregatu.

Če je bila stanovanjska nepremičnina predhodno zavarovana proti osnovnim požarnim nevarnostim ter nevarnosti viharja in toče na podlagi katere druge police (npr. polica upravnika, polica, sklenjena skupaj s kreditom, ipd.), ima zavarovalec pri sklenitvi tega produkta pravico do nižje premije, na podlagi izključitve osnovnih požarnih nevarnosti ter nevarnosti viharja in toče, za paketa Standard in Max.

Pomožni objekt je objekt s površino do 50 m2, ki pripada stanovanjski hiši, ima svoj temelj oz. je fiksno pritrjen in se nahaja na istem naslovu in na istem zemljišču, vendar ne pod isto streho. To so: ograje, terase, zaprte garaže, kotlovnice, zaklenjene shrambe, nadstreški in senčniki na vrtu, športni tereni, jacuzzi, zunanji bazeni vključno s pokrovom, razen pokrovov iz plastike in platna itd.). Pomožni objekti so tudi garaže v krogu polmera 1000 m od kraja zavarovanja.

Robotske kosilnice uvrščamo med vrtne naprave in stroje, ko so na vrtu, stopnišču ali v skupnih prostorih. Vrtne naprave in stroji so zavarovani v okviru stanovanjskih premičnin.

V primeru strojeloma je krita tudi okvara dvigala in sicer do zneska 5.000 EUR.

V kolikor gre za strojelom dvigala pri zavarovanju stanovanja/etažne lastnine, se zavarovalnina izplača po pripadajočem lastniškem deležu.

V primeru zavarovanja strojeloma so predmet zavarovanja tudi naprave v sistemu »pametnega doma« ali »pametne hiše« (nadzor ogrevanja, nadzor razsvetljave, nadzor dostopa itd.).

Sončne elektrarne za individualno samooskrbo so zavarovane v okviru stanovanjskih nepremičnin, in sicer v okviru osnovne zavarovalne premije.

Zavarovanje toplotnih črpalk spada med zavarovanje stanovanjskih nepremičnin (v okviru vgrajene opreme v lasti zavarovanca).

V okviru zavarovanja stanovanjskih nepremičnin so zavarovane tudi ostale naprave za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje.

Prikaži vse

BENJAMIN SAVŠEK

Benjamin Savšek (1987) se je z zmago na olimpijskih igrah v Tokiu 2021 vpisal na seznam največjih kanuističnih zvezdnikov slaloma na divjih vodah in tako postal četrti kanuist na svetu, ki je osvojil naslove svetovnega, evropskega in olimpijskega prvaka.

EVA ALINA HOČEVAR

Kajakašica in kanuistka na divjih vodah Eva Alina Hočevar (2002) je edina slovenska tekmovalka, ki se je v vseh treh disciplinah uvrstila v slovensko reprezentanco. Leta 2022 je na svetovnem prvenstvu v kajaku dosegla drugo mesto (ekipno K1 kajakaški kros), leta 2023 pa je na  svetovnem prvenstvu v kajaku dosegla tretje mesto (ekipno C1).

LUCIJA HRIBAR

Telovadka Lucija Hribar (2001) je postala peta Slovenka, ki se ji je uspelo uvrstiti na olimpijski turnir v športni gimnastiki. Leta 2016 dosegla prvo mesto na Pokalu Slovenije v mladinski kategoriji, leta 2018 pa tretje mesto na sredozemskih igrah na dvovišinski bradlji. Leta 2022 je na Šalamunovem memorialu dosegla drugo mesto na dvovišinski bradlji ter prvo mesto na gredi in parterju. Gimnastična zveza Slovenije jo je imenovala za najboljšo žensko športno telovadko leta 2022.

Olimpijske igre Pariz 2024 v številkah

Sto let po tem ko je Leon Štukelj osvojil prvo zlato medaljo za Slovenijo, se olimpijske igre vračajo v Pariz.

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

 • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
 • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
 • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Tajda, Radovljica
Tajda, Radovljica

Z banko SKB sem bila vedno zadovoljna. Dobila sem vedno ažurne odgovore in rešitve. Všeč mi je mobilna banka in pa sms obvestilo. Zaenkrat še nisem imela nobenih težav.

Tajda, Radovljica
Tina J.
Tina J.

SKB banka je banka, ki gre v korak s časom. Uporabnikom omogoča spletno in mobilno bančništvo, kar nam olajša poslovanje, urejanje osebnega računa in enostavno, hitro plačevanje položnic. Zaposleni na bančnih enotah so prijazni, ustrežljivi in pripravljeni rešiti vsako zagato.

Tina J., Tržič

Flik takojšnja brezplačna nakazila

S Flikom plačujte kadarkoli, kjerkoli:

 • Enostavno - potrebujete le mobilno številko
  ali e-naslov prejemnika.
 • Hitro - denar bo na računu v nekaj sekundah.
  Tudi izven delovnega časa banke.
 • Varno - enako varno kot plačevanje prek
  mobilne ali spletne banke.

Preberite več