Vrednostni papirji

Oplemenitite svoje premoženje z naložbami doma, brez stroškov odpiranja trgovalnega računa.

Domači finančni instrumenti

Trgovanje na Ljubljanski borzi

Nakup in prodaja delnic slovenskih podjetij ter državnih in podjetniških obveznic.

Naložbe v tujini

Dostop do tujih kapitalskih trgov

Posredovanje pri poslovanju s finančnimi instrumenti tujih izdajateljev.

Prednosti SKB

Celovita investicijska storitev

Dolgoletne izkušnje pri opravljanju storitev borznega posredovanja doma in v tujini ter skrbništva pri poslovanju na tujih trgih.

ZNAČILNOSTI BORZNEGA POSREDOVANJA

Samostojna izbira naložb v različne vrste finančnih instrumentov na domačem in svetovnih kapitalskih trgih

POGODBA O INVESTICIJSKIH STORITVAH

Pred oddajo prvega naročila je potrebno skleniti Pogodbo o poslovanju s finančnimi instrumenti za domači ali tuji trg.

TRGOVALNI IN SKRBNIŠKI RAČUN

Za poslovanje z domačimi finančnimi instrumente se stranki odpre trgovalni račun pri KDD. Tuji finančni instrumenti strank se vodijo na skrbniškem računu v centralnem depoju v skladu s pravili poddepoja.

ODDAJA NAROČIL

Naročila za domači trg sprejemamo v vseh poslovalnicah v času rednega delovnega časa. Naročila za poslovanje v tujini ali na Ljubljanski borzi sprejemajo borzni posredniki prek snemane telefonske linije na številki 01 471 50 37.

Naročite se na sestanek z osebnim bančnikom

Osebni bančnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri.
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Naročite se na posvet  ali  Vprašajte nas

Pogosta vprašanja

Pri tržnem naročilu stranka ne postavi omejitev glede tečaja za nakup/prodajo finančnega instrumenta in se izvrši po najboljšem protinaročilu, če to obstaja. Tržno naročilo velja samo na dan, ko je bilo prejeto.

Pri omejenem naročilu stranka določi še sprejemljiv tečaj nakupa (najvišji) oziroma prodaje (najnižji) pri borznem posredovanju na določen dan. Dnevno omejeno naročilo velja le med trgovalnim dnem, ko je bilo oddano. Omejeno naročilo lahko velja tudi do vključno določenega datuma, ki ne more biti daljši od najdaljšega roka, kot ga določa borzni sistem, prek katerega naj bi se naročilo izvršilo.

Stranka lahko odda tudi naročilo s preudarkom, kjer ne postavi omejitev glede tečaja za nakup ali prodajo finančnega instrumenta. SKB izvrši naročilo s preudarkom, ko z odgovornostjo dobrega strokovnjaka presodi, da je glede na stanje na trgu izvršitev naročila za stranko najugodnejša. Če naročilo ni izvršeno med trgovalnim dnem, ko je bilo prejeto, preneha veljati. Če je banka naročilo s preudarkom prejela po koncu trgovanja na trgu, na katerem naj se naročilo izvrši, tako naročilo preneha veljati s potekom naslednjega trgovalnega dne po dnevu, ko je banka naročilo prejela.

Naročilo za nakup ali prodajo domačih finančnih instrumentov lahko oddate v kateri koli poslovalnici SKB ali telefonsko neposredno borznemu posredniku, naročilo za tuje finančne instrumente pa le telefonsko neposredno borznemu posredniku.

Ob oddaji prodajnega naročila mora biti na trgovalnem/skrbniškem računu ustrezno število finančnih instrumentove, ki so predmet prodaje, ob oddaji nakupnega naročila pa je potrebno vplačati akontacijo nakupa, skupaj s stroški provizij in ostalih nadomestil.

Fizične osebe:

 • veljaven osebni dokument s sliko (osebna izkaznica ali potni list),
 • davčno številko,
 • številko osebnega računa, odprtega pri SKB.

Pravne osebe:

 • davčno številko podjetja,
 • matično številko podjetja,
 • številko transakcijskega računa podjetja, odprtega pri SKB,
 • izpis iz sodnega registra (datum izpisa ne sme biti starejši od 3 mesecev),
 • veljavno osebno izkaznico ali potni list zakonitega zastopnika podjetja, davčno številko zakonitega zastopnika

Če pogodbo v imenu pravne osebe sklene pooblaščena oseba, veljajo enaki pogoji kot pri zakonitem zastopniku, pooblaščena oseba pa mora dodatno priložiti tudi pooblastilo, ki ga podpiše zakoniti zastopnik podjetja.

Za začetek trgovanja s finančnimi instrumenti je treba skleniti pogodbo o poslovanju s finančnimi instrumenti v eni izmed poslovalnic SKB.  Na podlagi sklenjene pogodbe vam odpremo trgovalni račun (za trgovanje z domačimi finančnimi instrumenti) in skrbniški račun (za trgovanje s tujimi finančnimi instrumenti).

S 1. 8. 2012 je v Franciji začel veljati davek na finančne transakcije pri nakupu francoskih delnic s tržno kapitalizacijo nad 1 MRD EUR, v višini 0,2 % vrednosti transakcije.

Vlagatelji ste v primeru nakupa francoskih delnic, katerih tržna kapitalizacija presega 1 MRD EUR, zavezani k plačilu davka na finančne transakcije v višini 0,2 %, ki ga poleg kupnine plačate ob vsakem izvršenem nakupnem naročilu. 

Seznam francoskih delnic s tržno kapitalizacijo nad 1 MRD EUR

Prikaži vse
Poslovne finance, Osebne finance, Varčevanje, Naložbe

Uvedba vstopnih provizij za investicijske sklade

24. 11. 2021

S 1. decembrom 2021 uvajamo vstopne provizije za investicijske sklade Amundi Funds, Amundi Index solution, CPR Invest in Moorea Fund.

Osebne finance, Varčevanje, Naložbe, SKB NET, PRO SKB NET

Policija opozarja: vse več goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji

15. 04. 2021

Ministrstvo za notranje zadeve je v petek, 9. aprila 2021 opozorilo na oškodovanja slovenskih državljanov, ki nasedajo spletnim goljufom ter svoja sredstva vlagajo v različne spletne platforme, ki obljubljajo visoke stopnje donosov.

 

Poslovne finance, Varčevanje, Naložbe

Posredovanje informacij o finančnih instrumentih

07. 09. 2020

Skladno z Uredbo EU 2018/1212, bomo imetnike Pogodbe o poslovanju s finančnimi instrumenti seznanjali z informacijami v povezavi s finančnimi instrumenti, ki kotirajo na kapitalskih trgih EU.

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

 • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
 • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
 • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Miha Lavrinšek
Miha Lavrinšek

SKB banki sem kot sodelavec zvest že od leta 2011. Iz lastnih izkušenj zagotavljam, da zaposlitev v mednarodni organizaciji ponuja veliko izzivov in priložnosti za osebno ter karierno rast. Na svoji poti srečujem veliko motiviranih, ambicioznih in zavzetih sodelavcev, s katerimi sem spletel tudi dobre osebne odnose. Veseli me, da je v SKB banki pomemben tako vsak posameznik, kakor tudi ekipa.

Miha Lavrinšek, direktor sektorja Poslovna mreža v SKB banki
Boštjan Barut
Boštjan Barut

Pred dobrim letom sem se pridružil DC3 ekipi, ki po agilnih metodah razvija sodobno rešitev mobilnega in spletnega bančništva. Veseli me, da sem del ekipe, ki implementira najnaprednejše tehnologije tako znotraj SKB banke kot tudi skupine OTP. Znotraj visoko motivirane mednarodne ekipe, ki dela na projektu, imamo jasno zastavljene cilje, ki jim sledimo in bodo v prihodnosti našim strankam omogočili dostop do najsodobnejših kanalov bančništva.

Boštjan Barut, projektni vodja v SKB banki
Monika K.
Monika K.

Kot stranka SKB banke sem zelo zadovoljna tako z odzivom zaposlenih kot s storitvami, posebno z mobilnimi, ki jih mladi najraje uporabljamo.

Monika K.
Simona
Simona

Ker sem veliko časa na poti, mi MOJ@SKB mobilna aplikacija omogoča hitro in učinkovito upravljanje z mojimi financami ter pregled nad sredstvi kar iz mobilnega telefona. Kadar pa se že oglasim v poslovalnicah, pa me vedno sprejmejo brez čakanja in s prijaznim nasmeškom.

Simona
Tajda, Radovljica
Tajda, Radovljica

Z banko SKB sem bila vedno zadovoljna. Dobila sem vedno ažurne odgovore in rešitve. Všeč mi je mobilna banka in pa sms obvestilo. Zaenkrat še nisem imela nobenih težav.

Tajda, Radovljica
Ivona K.
Ivona K.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.
Marija, upokojenka
Marija, upokojenka

Sem dolgoletna stranka SKB banke. Pred kratkim sem menjala Ipad in ponovno je bilo treba nastaviti e-banko. Sama nisem vedela kako in kaj sem poklicala v poslovalnico Center. Ob obisku mi je osebna bančnica ga.Sanja prijazno in hitro uredila vse potrebno. Zdaj imam svojo banko spet doma. Z SKB banko sem zelo zadovoljna. Srečno in uspešno še naprej.

Marija, upokojenka
Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner
Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner

SKB banko so nam priporočili prijatelji. Izredno smo zadovoljni z osebnim pristopom agro skrbnika Gorana Rotovnika, ki nam vedno dobro svetuje in nam je prijazno pomagal, da smo uspešno pridobili kredit in izpeljali želen projekt – izgradnjo razgledne ploščadi na naši turistični kmetiji. 

Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner
Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER
Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER

V stik s SKB banko sem prišla po priporočilu SKB kmetijskih svetovalcev za ekonomiko kmetijstva. Po jasni predstavitvi vseh kreditnih pogojev, smo se z velikim zadovoljstvom odločili za vas. Vedno ste pripravljeni pomagati - za kredit dejavnosti, osebni račun, spletno banko ali druge storitve.

Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER
Tina J.
Tina J.

SKB banka je banka, ki gre v korak s časom. Uporabnikom omogoča spletno in mobilno bančništvo, kar nam olajša poslovanje, urejanje osebnega računa in enostavno, hitro plačevanje položnic. Zaposleni na bančnih enotah so prijazni, ustrežljivi in pripravljeni rešiti vsako zagato.

Tina J., Tržič
Ivona K.
Ivona K.

Že od leta 2003 sem zadovoljna stranka. Najbolj mi je všeč oseben pristop in odzivnost - moja osebna bančnica v trenutku najde ugodno rešitev za vsak moj finančni izziv. Rada bi izpostavila tudi mobilno banko, brez katere si v teh časih ne znam več predstavljati vsakdanjika.

Ivona K., Kamnik

Flik takojšnja brezplačna nakazila

S Flikom plačujte kadarkoli, kjerkoli:

 • Enostavno - potrebujete le mobilno številko
  ali e-naslov prejemnika.
 • Hitro - denar bo na računu v nekaj sekundah.
  Tudi izven delovnega časa banke.
 • Varno - enako varno kot plačevanje prek
  mobilne ali spletne banke.

Preberite več