O SKB banki

 

TRAJNOSTNO DELOVANJE

Svoje delovanje usmerjamo v naložbe, cilje in strategije, ki upoštevajo okoljska, družbena in korporativna merila OTP skupine.

V SKB banki si prizadevamo za dobrobit okolja, v katerem delujemo in poslujemo.

Zavedamo se, da je okoljska tveganja potrebno obravnavati strateško, celostno in usmerjeno v prihodnost, zato smo se v SKB banki odločili temelje strategije usmeriti tudi v trajnostne naložbe in s tem utrditi naše trajnostne pristope.

S ciljem krepitve zavedanja vseh zaposlenih in z dolgoročnimi aktivnostmi na vseh področjih delovanja naše banke verjamemo, da bomo okolju vrnili kanček tistega, kar nam nesebično daje.

Podpiramo dobra dejanja - donacija Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Zavedamo se, kako zahtevno je bilo letošnje leto, zato smo finančna sredstva prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki skrbi za kakovost življenj otrok, mladostnikov in družin.

 

Več o projektu

Sponzor SNG Opera in balet Ljubljana, v sezoni 2020/2021

SKB banka se je v letošnjem letu odločila podpreti slovensko kulturno ustvarjanje in tako postala sponzor sezone 2020/21 SNG Opera in balet Ljubljana.

Več o projektu

SKB podarja rabljene tiskalnike

Ob posodobitvi informacijsko tehnične opreme smo iz redne uporabe v banki SKB umaknili tudi 250 starejših, a še delujočih tiskalnikov. Del teh tiskalnikov smo podarili društvu za trajnostni razvoj Duh časa, ki se poleg ostalih aktivnosti ukvarja tudi z zbiranjem računalniške opreme za socialno ogrožene.

 

 

Več o projektu

Podpiramo šport - osebno sponzorstvo vrhunske atletinje Maruše Mišmaš

Maruša Mišmaš je najboljša slovenska atletinja v teku na srednje proge. Je lastnica državnih rekordov v teku na 2.000 in 3.000 metrov z zaprekami, kar je tudi njena paradna disciplina. 

Več o projektu

Sponzor Slovenske olimpijske reprezentance

Banka SKB je od samega začetka olimpijskega gibanja v samostojni Sloveniji od leta 1993 glavni sponzor Slovenske olimpijske reprezentance.

Sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) sega na začetek njegovega delovanja, zato veljamo za eno prvih slovenskih podjetij, ki se je odločilo za podporo in širjenje olimpijskih vrednot v Sloveniji.

Več o projektu

SKB urbani čebelnjak

Dejstvo je, da so čebele, verjetno tudi zaradi prekomerne uporabe spodbujevalnih in zaščitnih sredstev v kmetijstvu, ogrožena vrsta. V mestih se tovrstna sredstva uporabljajo v manjšem obsegu, kar omogoča lažje preživetje čebel v urbanih okoljih.  Zato je urbano čebelarjenje postalo ena od možnih rešitev preživetja čebel, ki nam našo skrb za njih vračajo z opraševanjem rastlin in sladkim medom.

Več o projektu

#Vztrajam

Imate svoje cilje, za katere morate vztrajati dan za dnem, teden za tednom?

V življenju si ljudje neprestano postavljamo cilje. Nekdo bi rad opravil še zadnji izpit in zaključil šolanje z diplomo, drugi si želi izgubiti višek kilogramov, četrti se trudi uspešno zaključiti poslovni projekt, petemu je velik uspeh že to, da se dnevno več giblje, nauči meditirati ali se znebi kakšne grde razvade.

Več o projektu

Pošljite prošnjo za sponzorstvo

Zavzemamo se za dobre medčloveške odnose ter zdravo in pozitivno okolje,
zato skušamo pomagati posameznim združenjem in posameznikom s podobnimi vrednotami.

Kontaktirajte nas