O SKB banki

 

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Prizadevamo si za dobrobit okolja, v katerem delujemo in poslujemo.

V SKB banki skrbimo, da se naša usmerjenost v trajno poslovanje dotakne vseh področij: športa, narave in okolja, kulture, naših zaposlenih in v sklopu dobrodelnosti tudi vseh tistih, ki lahko z našo podporo dosežejo svoje cilje.

Šport

SKB banka je glavni sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije že od samega začetka olimpijskega gibanja v samostojni Sloveniji. Smo dolgoletni sponzor vrhunske atletinje Maruše Mišmaš, sponzorsko pa sodelujemo tudi s tekaško ekipo Priprave, s katero večkrat letno pripravimo različne izzive za svoje stranke, zaposlene in vse, ki nas spremljajo na družbenih omrežjih in jih tako spodbudimo, da naredijo nekaj dobrega za svoje zdravje.

Sponzor Slovenske olimpijske reprezentance

Banka SKB je od samega začetka olimpijskega gibanja v samostojni Sloveniji od leta 1993 glavni sponzor Slovenske olimpijske reprezentance.

Sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) sega na začetek njegovega delovanja, zato veljamo za eno prvih slovenskih podjetij, ki se je odločilo za podporo in širjenje olimpijskih vrednot v Sloveniji.

Več o projektu

Podpiramo šport - osebno sponzorstvo vrhunske atletinje Maruše Mišmaš

Maruša Mišmaš je najboljša slovenska atletinja v teku na srednje proge. Je lastnica državnih rekordov v teku na 2.000 in 3.000 metrov z zaprekami, kar je tudi njena paradna disciplina. 

Več o projektu

Kultura

Zavedamo se pomembnosti kulture in umetnosti, zato odločili podpreti slovensko kulturno ustvarjanje in postali ponosni sponzor SNG Opera in balet Ljubljana. Kultura nam daje inspiracijo, nas sprosti in popelje v svet umetnosti. V te čarobne trenutke z veseljem povabimo tudi svoje stranke in zaposlene in jim omogočimo udeležbo na izjemnih predstavah slovenskih in tujih umetnikov. Podpiramo tudi mlade glasbene talente, ki svoje ustvarjanje predstavijo na tradicionalnem dobrodelnem Managerskem koncertu.

Sponzor SNG Opera in balet Ljubljana, v sezoni 2020/2021

SKB banka se je v letošnjem letu odločila podpreti slovensko kulturno ustvarjanje in tako postala sponzor sezone 2020/21 SNG Opera in balet Ljubljana.

Več o projektu

Narava

SKB banka je s projektom »SKB – z naravo v mestu« že več let del urbanega čebelarstva, s katerim prispeva k ohranjanju čebel in njihovega življenjskega prostora. Kranjske Sivke so tako naše prijateljice, ki na terasi SKB poslovne stavbe vsako leto pridelajo okusen urbani med.

26. marec - Dan sajenja medovitih rastlin

V SKB banki smo pridružili vseslovenski akciji sajenja medovitih rastlin ter med zaposlene, stranke in obiskovalce prestolnice bomo razdelili kar 2.000 kompletov njihovih semen. V okviru sodelovanja s Čebelarsko zvezo Slovenije smo donirali tudi 100 medovitih dreves, ki bodo posajena na letošnji dan sajenja medovitih rastlin.

SKB urbani čebelnjak

Dejstvo je, da so čebele, verjetno tudi zaradi prekomerne uporabe spodbujevalnih in zaščitnih sredstev v kmetijstvu, ogrožena vrsta. V mestih se tovrstna sredstva uporabljajo v manjšem obsegu, kar omogoča lažje preživetje čebel v urbanih okoljih.  Zato je urbano čebelarjenje postalo ena od možnih rešitev preživetja čebel, ki nam našo skrb za njih vračajo z opraševanjem rastlin in sladkim medom.

Več o projektu

Postali smo član Zelenega omrežja Slovenije

V SKB banki si prizadevamo za dobrobit okolja, v katerem delujemo in poslujemo.

Več o projektu

Zaposleni

Trudimo se, da bi k trajnostno orientiranemu pogledu na svet in okolje okrog nas spodbudili tudi svoje stranke in zaposlene. To počnemo z majhnimi, a prijetnimi dejanji – dobra praksa je knjižna izmenjevalnica, kamor zaposleni prinesejo prebrano in odnesejo še neprebrano knjigo. S tem podpiramo trajnostno izmenjavo knjig in spodbujamo bralno kulturo.V SKB banki je zelo aktivno Športno društvo SKB, kamor je včlanjenih več kot tretjina zaposlenih.

Velik poudarek dajemo izobraževanju in razvoju kadrov, zato svoje zaposlene spodbujamo k nenehni rasti. V okviru programa strategije in razvoja zaposlujemo strokovnjake različnih profilov in ustvarjamo nova delovna mesta, ki so bila do nedavnega za banko neobičajna. Tako banka vse bolj postaja delodajalec z multidisciplinarno ekipo strokovnjakov.

 

Dobrodelnost

V SKB verjamemo, da prihodnost stoji na mladih. Leto 2020 za številne mlade in otroke ni bilo enostavno, zato smo leto zaključili z dobrodelno podporo Zveze prijateljev mladine, ki skrbi za dobrobit otrok in mladostnikov.

V sklopu podpore urbanemu čebelarstvu smo v letu 2021 namenili sredstva Čebelarski zvezi Slovenije in se tako slovenskim čebelicam zahvalili za vse kar naredijo za naše okolje in nas. Ob koncu leta 2021 smo v sklopu gibanja #Vztrajam, pripravili #Vztrajam projekt: Podpiramo dobra dejanja, s katerim smo zaposlene, stranke in vse tiste, ki spremljajo SKB banko spodbudili, da naredijo nekaj dobrega.

Zaključek #Vztrajam dobrodelnega izziva

Decembra smo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije organizirali dobrodelni #Vztrajam projekt. Posamezniki so svojo srčnost izrazili na različne načine – od nasmeha, objema in prostovoljnih storitev do donacije.

Več o projektu

Podpiramo dobra dejanja - donacija Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Zavedamo se, kako zahtevno je bilo letošnje leto, zato smo finančna sredstva prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki skrbi za kakovost življenj otrok, mladostnikov in družin.

 

Več o projektu

#Vztrajam

Z gibanjem #vztrajam pozivamo k aktivnemu življenju, vztrajanju, iskanju motivacije in navdihovanju drugh. Podpiramo doseganje vsakdanjih življenjskih ciljev v različnih obdobjih in situacijah. Posameznike vabimo k različnim #Vztrajam izzivom, s katerimi jih spodbujamo k zdravemu načinu življenja. Zavedamo se, da je le zdravo in srečno okolje tisto, v katerem lahko tudi mi uspešno poslujemo.

Več o projektu

Ob koncu leta 2021 smo v sklopu gibanja #Vztrajam, pripravili #Vztrajam projekt: Podpiramo dobra dejanja, s katerim smo zaposlene, stranke in vse tiste, ki spremljajo SKB banko spodbudili, da naredijo nekaj dobrega.

Zaključek #Vztrajam dobrodelnega izziva

Decembra smo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije organizirali dobrodelni #Vztrajam projekt. Posamezniki so svojo srčnost izrazili na različne načine – od nasmeha, objema in prostovoljnih storitev do donacije.

Več o projektu

Podpiramo dobra dejanja - donacija Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Zavedamo se, kako zahtevno je bilo letošnje leto, zato smo finančna sredstva prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki skrbi za kakovost življenj otrok, mladostnikov in družin.

 

Več o projektu

Pošljite prošnjo za sponzorstvo

Zavzemamo se za dobre medčloveške odnose ter zdravo in pozitivno okolje,
zato skušamo pomagati posameznim združenjem in posameznikom s podobnimi vrednotami.

Kontaktirajte nas