Transakcijski račun

Osnova, ki vam prinaša še ostale naše produkte in storitve.

Transakcijski račun
Ob zamenjavi banke brezplačno vodenje računa do 36 mesecev
Mesečno vodenje računa

6,50 EUR/mesec in 12,50 EUR/mesec

za zasebnike ter civilnopravne osebe in za pravne osebe

Komu je namenjen?

Podjetjem

za preprosto opravljanje plačilnih storitev

Enostavno poslovanje

Poslovna Visa debetna kartica

za preprosto in varno plačevanje doma in po svetu

KAJ VAM RAČUN PONUJA?

Transakcijski račun potrebujete pri vsakodnevnem gotovinskem in negotovinskem poslovanju, saj vam omogoča preprosto opravljanje plačilnih storitev in ostale produkte in storitve.

PREPROSTO, VARNO IN PREGLEDNO POSLOVANJE

Poslovanje s transakcijskim računom SKB omogoča enostavno, pregledno in varno opravljanje gotovinskih vplačil in izplačil denarnih sredstev ter negotovinskih plačilnih storitev v domačih in tujih valutah.

POSLOVNA VISA DEBETNA KARTICA

Poslovna Visa debetna kartica omogoča varno in preprosto negotovinsko in brezstično plačevanje doma in po svetu ter dostop, uporabo na bankomatih in POS-terminalih. Za vsakega uporabnika kartice je mogoče določiti varnostne nastavitve.

RAZLIČNA IZVEDBA PLAČIL

Plačila lahko izvedete prek digitalnega bančništva in na bančnem okencu. Če želite dnevni izkupiček gotovine položiti na račun tudi zunaj delovnega časa poslovalnic, lahko uporabite dnevno-nočni trezor (DNT).

DIGITALNO BANČNIŠTVO

Digitalno bančništvo je celovita storitev za poslovanje z banko prek spleta. Kadarkoli lahko udobno in cenovno ugodno opravljate bančne storitve prek PRO SKB NET in MULTI SKB NET spletnega bančništva ali MOJ@SKB mobilne banke.

Dodatna ponudba

Izkoristite vse prednosti transakcijskega računa za vaše poslovanje.

LIMIT NA TRANSAKCIJSKEM RAČUNU

Več
S sredstva na transakcijskem računu lahko razpolagate vsak trenutek. Pridobitev limita na transakcijskem računu pa vam omogoča, da poskrbite za enostavno financiranje tekočega poslovanja.

ČEZMEJNE IN DRUGE PLAČILNE TRANSAKCIJE

Več
Ste poslovno prisotni na tujih trgih? Poslovanje s tujino je v sodelovanju s SKB, ki je del mednarodne bančne skupine OTP, zanesljivo, hitro in cenovno ugodno. Uporaba sodobnih bančnih poti vam dodatno olajša opravljanje čezmejnih in drugih plačilnih transakcij.
V skladu z mednarodnimi standardi in priporočili za preprečevanje pranja denarja banke iz ZDA od 1. 7. 2014 dalje pri transakcijah v katerikoli valuti uvajajo nove zahteve. Vsi plačilni nalogi, usmerjeni na tuje banke (BIC ni iz Slovenije) morajo vsebovati popolno ime in priimek/naziv, naslov tako nalogodajalca kot prejemnika nakazila, podroben namen nakazila (pri nekaterih tujih bankah tudi opis blaga, storitve, ki je predmet plačila) in št. računa (IBAN) nalogodajalca in prejemnika nakazila.

VARNOSTNI SMS

Več
Varnostni SMS vas obvesti o vsakem dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta in telefona z vašo kreditno kartico. Namenjen je vsem, ki si želite večjo preglednost in nadzor nad kartičnim poslovanjem.

INFO SMS

Več
Info SMS je vaš zvesti opomnik, ki vsakemu imetniku SKB računa pošilja obvestila o finančnih spremembah, od stanja in prilivov do zapadlosti depozita.

Digitalno bančništvo

S pomočjo mobilne in spletne banke lahko uredite kar 53 različnih opravkov brez obiska banke.:

  • Oddaja vloge za odobritev prekoračitve - izredni limit.
  • Oddaja vloge za naročilo potrošniškega kredita.
  • Oddaja vloge za pridobitev Visa kreditne kartice.
  • Plačilo in prejem računov in e-računov.
  • Pregled stanja in porabe.

Preberite več

+ 48

Drugihdigitalnih storitev

Če želite odpreti račun ...

Potrebujete veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) ter davčno številko.

Če želite zamenjati banko ...

Izpolnite vlogo za menjavo banke, vse ostalo namesto vas uredimo mi.

Naročite se na sestanek s svetovalcem

Skrbnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri.
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Naročite se na posvet ali Pošljite povpraševanje

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

Banka SKB

  • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
  • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
  • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Miha Lavrinšek
Miha Lavrinšek

SKB banki sem kot sodelavec zvest že od leta 2011. Iz lastnih izkušenj zagotavljam, da zaposlitev v mednarodni organizaciji ponuja veliko izzivov in priložnosti za osebno ter karierno rast. Na svoji poti srečujem veliko motiviranih, ambicioznih in zavzetih sodelavcev, s katerimi sem spletel tudi dobre osebne odnose. Veseli me, da je v SKB banki pomemben tako vsak posameznik, kakor tudi ekipa.

Miha Lavrinšek, direktor sektorja Poslovna mreža v SKB banki
Boštjan Barut
Boštjan Barut

Pred dobrim letom sem se pridružil DC3 ekipi, ki po agilnih metodah razvija sodobno rešitev mobilnega in spletnega bančništva. Veseli me, da sem del ekipe, ki implementira najnaprednejše tehnologije tako znotraj SKB banke kot tudi skupine OTP. Znotraj visoko motivirane mednarodne ekipe, ki dela na projektu, imamo jasno zastavljene cilje, ki jim sledimo in bodo v prihodnosti našim strankam omogočili dostop do najsodobnejših kanalov bančništva.

Boštjan Barut, projektni vodja v SKB banki
Monika K.
Monika K.

Kot stranka SKB banke sem zelo zadovoljna tako z odzivom zaposlenih kot s storitvami, posebno z mobilnimi, ki jih mladi najraje uporabljamo.

Monika K.
Simona
Simona

Ker sem veliko časa na poti, mi MOJ@SKB mobilna aplikacija omogoča hitro in učinkovito upravljanje z mojimi financami ter pregled nad sredstvi kar iz mobilnega telefona. Kadar pa se že oglasim v poslovalnicah, pa me vedno sprejmejo brez čakanja in s prijaznim nasmeškom.

Simona
Tajda, Radovljica
Tajda, Radovljica

Z banko SKB sem bila vedno zadovoljna. Dobila sem vedno ažurne odgovore in rešitve. Všeč mi je mobilna banka in pa sms obvestilo. Zaenkrat še nisem imela nobenih težav.

Tajda, Radovljica
Ivona K.
Ivona K.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.
Marija, upokojenka
Marija, upokojenka

Sem dolgoletna stranka SKB banke. Pred kratkim sem menjala Ipad in ponovno je bilo treba nastaviti e-banko. Sama nisem vedela kako in kaj sem poklicala v poslovalnico Center. Ob obisku mi je osebna bančnica ga.Sanja prijazno in hitro uredila vse potrebno. Zdaj imam svojo banko spet doma. Z SKB banko sem zelo zadovoljna. Srečno in uspešno še naprej.

Marija, upokojenka
Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner
Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner

SKB banko so nam priporočili prijatelji. Izredno smo zadovoljni z osebnim pristopom agro skrbnika Gorana Rotovnika, ki nam vedno dobro svetuje in nam je prijazno pomagal, da smo uspešno pridobili kredit in izpeljali želen projekt – izgradnjo razgledne ploščadi na naši turistični kmetiji. 

Jani Dreisiebner, Turistična kmetija Dreisiebner
Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER
Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER

V stik s SKB banko sem prišla po priporočilu SKB kmetijskih svetovalcev za ekonomiko kmetijstva. Po jasni predstavitvi vseh kreditnih pogojev, smo se z velikim zadovoljstvom odločili za vas. Vedno ste pripravljeni pomagati - za kredit dejavnosti, osebni račun, spletno banko ali druge storitve.

Petra Leber – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji VINO LEBER
Tina J.
Tina J.

SKB banka je banka, ki gre v korak s časom. Uporabnikom omogoča spletno in mobilno bančništvo, kar nam olajša poslovanje, urejanje osebnega računa in enostavno, hitro plačevanje položnic. Zaposleni na bančnih enotah so prijazni, ustrežljivi in pripravljeni rešiti vsako zagato.

Tina J., Tržič
Ivona K.
Ivona K.

Že od leta 2003 sem zadovoljna stranka. Najbolj mi je všeč oseben pristop in odzivnost - moja osebna bančnica v trenutku najde ugodno rešitev za vsak moj finančni izziv. Rada bi izpostavila tudi mobilno banko, brez katere si v teh časih ne znam več predstavljati vsakdanjika.

Ivona K., Kamnik