O SKB banki

 

POSLANSTVO, VIZIJA IN VREDNOTE

Podpiramo prave odločitve

SKB banka je močan in zanesljiv finančni partner, ki podpira vaše osebne in poslovne finance.

Odločeni smo, da vam zagotovimo preproste, priročne in široko dostopne finance z najboljšimi nasveti. Ob tem spoštujemo trajnostni princip delovanja in vseskozi skrbimo za razvijanje potencialov zaposlenih, krepitev timskega duha ter dobrobit naših strank, zaposlenih in partnerjev.

Naša vizija je postati vedno prisoten skrben partner, ki bo učinkovito, celovito in sodobno reševal vaše finančne potrebe in vam omogočal najboljšo uporabniško izkušnjo na trgu.

Skupino SKB sestavljajo SKB banka in njeni hčerinski družbi SKB Leasing ter SKB Leasing Select. Skoraj tisoč zaposlenih opravlja bančne storitve in storitve lizinga za več kot 200.000 strank na slovenskem trgu. Po izboru revij The Banker in Global Finance smo prejemniki več prestižnih nazivov, ponosni smo tudi na priznanja Superbrands v Sloveniji, kar dokazuje, da smo prepoznavna in zaupanja vredna znamka.

Zavedanje, od kod prihajamo, je ključno za doseganje zastavljenih ciljev

Na slovenskem trgu smo prisotni že več kot 30 let. Začeli smo leta 1965 kot strokovnjaki za podporo razvoja financiranja stanovanjske gradnje in komunalne infrastrukture. Postopoma smo se širili in vzpostavili lastno poslovno mrež ter s svojimi storitvami vstopili na področje univerzalnega bančništva.

Leta 2001 smo postali del mednarodne bančne skupine Société Générale in tako pridobili še znanje in izkušnje mednarodnega okolja, kar smo prenašali tudi v razvoj slovenskega bančnega prostora.

Od leta 2019 smo del madžarske skupine OTP, ki je vodilna bančna skupina v srednjevzhodni evropski regiji. Ponosni smo del skupine, ki je ena največjih, najbolj stabilnih in zanesljivih neodvisnih ponudnikov celostnih bančnih storitev za fizične in pravne osebe in katere strateška usmeritev je z odgovornimi rešitvami graditi trajnostno prihodnost kot vodilna digitalna banka v Centralni Evropi.

 

Naše vrednote

Vrednote določajo, kako in na kakšne načine organizacija ter njeni zaposleni izpolnjujemo svoje poslanstvo in sledimo svoji viziji. Vrednote predstavljajo osnovo naše kulture. So prepričanja o tem, kaj organizacija in njeni posamezniki cenijo, vrednotijo kot pozitivno, zaželeno in vredno truda. So zavestni izrazi tega, za kar se zavzemamo, nekakšen globlji notranji kompas, ki usmerja ravnanja organizacije in njenih ljudi.

 

Usmerjenost k stranki

Če poznamo in razumemo stranke, partnerje in sodelavce, jim lahko ponudimo boljše rešitve. 

Zaupanje in integriteta

Smo pošteni, delamo pregledno in se lahko zanesemo drug na drugega. 

Sodelovanje

Spoštljivo sodelujemo kot ekipa pri doseganju skupnih ciljev.

Stalni razvoj

Smo radovedni, imamo pogum za inovacije, se učimo in razvijamo.

Odličnost

Smo učinkoviti in stremimo k zagotavljanju najvišje kakovosti.

 

 

 

 

 

 

Veseli bomo vaših idej komentarjev ali predlogov za izboljšanje našega dela, kar nam sporočite prek svojega osebnega bančnika ali spletnega obrazca, lahko pa nas tudi pokličete v Kontaktni center na 01 471 55 55.

 

Naziv: SKB banka d.d. Ljubljana
Naslov: Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana
Kontaktni center: (01) 471 55 55
Faks: (01) 231 45 49
E-naslov: info@skb.si
Transakcijski račun SKB d.d.: 03721-0001000102
Identifikacijska številka za DDV: SI40502368
Matična številka SKB d.d.: 5026237
SWIFT (BIC koda): SKBASI2X
IBAN: SI56 0372 1000 1000 102
Sodišče, pri katerem je družba SKB d.d. vpisana:

Okrožno sodišče v Ljubljani

Številka registrskega vpisa: 10148300
Znesek osnovnega kapitala: 52.784.176,26 EUR