Banko je dobro imeti blizu,
bolje je imeti banko na dotiku

Več o digitalnem bančništvu

Poskusi prevar v SKB spletni banki

POZOR: V času prednovoletnih nakupov se seznanite z načini, s katerimi poskušajo spletni goljufi priti do vaših osebnih podatkov in vašega denarja. Več na https://www.skb.si/sl/akcije/spletna-varnost. Pojavljajo se lažna sporočila z vsebino, ki od stranke zahtevajo vnos podatkov, v katerem se pošiljatelj izdaja za SKB banko. V sporočilu je povezava, ki prejemnika vodi na lažno spletno stran. Prejemnikom sporočila svetujemo, da do lažne spletne strani v sporočilu ne dostopajo. Če ste v lažno spletno mesto vpisali svoje prijavne podatke (identifikacijska številka, varnostno geslo), o tem čim prej obvestite svojega osebnega bančnika ali skrbnika podjetja ali to sporočite na telefonsko številko 01 471 55 55. Ne pozabite: SKB banka ne bo od vas prek SMS sporočila, elektronske pošte ali telefona nikoli zahtevala osebnih podatkov ali prijave v elektronsko bančništvo.

Poslovne finance

V mesecu kibernetske varnosti ponovno ozaveščamo javnost glede tveganj spletnih prevar

01. 10. 2023

Članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice, so pripravile vseslovensko kampanjo ozaveščanja javnosti glede tveganj različnih spletnih prevar. Cilj kampanje je okrepiti zavedanje o kibernetskih tveganjih in spletnih prevarah, z namenom, da bi uporabniki bančnih storitev uspešneje zaznali poskuse prevar in jih pravočasno tudi preprečili. Dejstvo namreč je, da za varnost pri spletnem poslovanju lahko največ naredi vsak posameznik sam.

Poslovne finance

Poskusi spletnih zlorab!

30. 08. 2023

Ponovno zaznavamo poskuse spletnih zlorab prek zlonamernih sporočil in klicev, v katerih se prevaranti izdajajo za SKB banko in stranke nagovarjajo k ažuriranju osebnih podatkov prek lažne spletne strani.

Poslovne finance

Brezplačni dvigi gotovine tudi na bankomatih OTP banke Hrvaška

28. 06. 2023

Od 1. julija 2023 bodo lahko stranke SKB banke in Nove KBM, obe članici Skupine OTP, s svojo Visa debetno kartico osebnega računa popolnoma brezplačno dvigovale gotovino na bankomatih OTP banke na Hrvaškem. Nova pridobitev pomeni veliko konkurenčno prednost za obe banki in pomembno korist za naše stranke.

Poslovne finance

Poskusi spletnih prevar

16. 03. 2023

Ponovno se pojavljajo lažna SMS sporočila z različno vsebino o blokadi kartic ali blokadi aplikacij, v katerih se pošiljatelj izdaja za SKB banko.

Poslovne finance

Poskusi spletnih prevar

17. 01. 2023

V zadnji dneh zaznavamo lažna elektronska sporočila z navodili za nadgradnjo MOJ@SKB mobilne banke, v katerih se pošiljatelj izdaja za SKB banko.

Nagrade

Blagovna znamka SKB že četrto leto prejemnica naziva Superbrands Slovenija

11. 01. 2023

Prejeto priznanje predstavlja pohvalo za dobro opravljeno delo in hkrati odgovornost za preudarno ustvarjanje blagovne znamke tudi v prihodnje.

Varnostne novice

Ne postanite člen v verigi pranja denarja

08. 12. 2022

Ali so vas kdaj prosili za pomoč pri prenosu denarja? Vam je kdo ponujal zaslužek na lahek način? Ali ste naleteli na nekoga, ki je trdil, da potrebuje pomoč, ker ne more uporabljati svojega bančnega računa?

Poslovne finance

Lažna elektronska sporočila

19. 09. 2022

Obveščamo vas, da so se pojavila lažna elektronska sporočila, ki vsebujejo obvestilo o plačilu, izvedenemu na vaš poslovni račun in jim je priložena priponka, v kateri naj bi se nahajale podrobnosti o plačilu. V sporočilih je kot pošiljatelj navedena SKB banka.

Poslovne finance

Poskusi spletnih prevar

22. 08. 2022

V SKB banki zaznavamo poskuse spletnih prevar, kjer se spletni prevaranti prek elektronske pošte ali SMS sporočil predstavljajo za SKB banko.

Kartice

Poskusi zlorabe plačilnih kartic

21. 07. 2022

Zaznali smo poskuse zlorabe plačilnih kartic, ki so usmerjeni na uporabnike družbenih omrežij in nagradnih iger