Kibernetska varnost

Ne nasedajte spletnim goljufom,
zaščitite se pred nevarnostjo spletnih prevar

Več o spletnih prevarah

POSKUSI PREVAR V SKB SPLETNI BANKI

Pojavljajo se lažna sporočila z vsebino, ki od stranke zahtevajo vnos podatkov, v katerem se pošiljatelj izdaja za SKB banko. V sporočilu je povezava, ki prejemnika vodi na lažno spletno stran. Prejemnikom sporočila svetujemo, da do lažne spletne strani v sporočilu ne dostopajo. Če ste v lažno spletno mesto vpisali svoje prijavne podatke (identifikacijska številka, varnostno geslo), o tem čim prej obvestite svojega osebnega bančnika ali skrbnika podjetja ali to sporočite na telefonsko številko 01 471 55 55. Ne pozabite: SKB banka ne bo od vas prek SMS sporočila, elektronske pošte ali telefona nikoli zahtevala osebnih podatkov ali prijave v elektronsko bančništvo. POSKRBITE ZA VARNO PLAČEVANJE TUDI NA POČITNICAH – Preberite nasvete na: https://www.skb.si/sl/akcije/brezskrbno-poletje

Poslovne finance

Bodite pazljivi pri nameščanju programske opreme

03. 06. 2024

Banke in hranilnice v zadnjem času zopet opažamo porast števila napadov na mobilne telefone z namenom zlorab mobilnih bančnih aplikacij. Vsem ugotovljenim primerom oškodovanja je skupno to, da je bila na mobilne telefone oškodovancev nameščena programska oprema za oddaljen dostop in upravljanje nadzora nad telefoni oškodovancev.

Poslovne finance

Bodite pozorni na pojav lažnih sporočil

29. 03. 2024

Gre za lažna elektronska sporočila, v katerih prevaranti, pod pretvezo posodobitve podatkov o napravah, od vas zahtevajo vnos podatkov računa Rekono na povezavi, ki je del sporočila. Elektronskemu sporočilu lahko sledi klic neznanca, ki se lažno predstavlja kot zaposleni v banki. S tako pridobljenimi podatki želijo prevaranti pridobiti dostop do vašega računa.

 

Poslovne finance

V letu 2024 ponovno ozaveščamo javnost glede tveganj spletnih prevar

20. 03. 2024

Članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice, so tudi v letu 2024 pripravile vseslovensko kampanjo ozaveščanja javnosti glede tveganj različnih spletnih prevar. Cilj kampanje je okrepiti zavedanje o kibernetskih tveganjih in spletnih prevarah, z namenom, da bi uporabniki bančnih storitev uspešneje zaznali poskuse prevar in jih pravočasno tudi preprečili. Dejstvo namreč je, da za varnost pri spletnem poslovanju lahko največ naredi vsak posameznik sam.

Nagrade

Blagovna znamka SKB že peto leto prejemnica naziva Superbrands Slovenija

05. 03. 2024

Blagovna znamka SKB je tudi v letu 2024, že peto leto zapored, prejemnica naziva Superbrands 2024 v Sloveniji!

Poslovne finance

Bodite pozorni na spletne goljufe!

18. 01. 2024

Zaradi porasta nakupovanja prek spleta v zadnjih mesecih in dejstva, da tako kupljeno blago dostavljajo v večini poštni operaterji in ponudniki kurirskih storitev, so ponovno na pohodu spletni goljufi, ki prek različnih kanalov pošiljajo lažna sporočila o prispelem paketu.

Poslovne finance

Posodobitev Kontaktnega centra

10. 01. 2024

Posodobili smo storitve Kontaktnega centra na telefonski številki 01 471 55 55.

Poslovne finance

V mesecu kibernetske varnosti ponovno ozaveščamo javnost glede tveganj spletnih prevar

01. 10. 2023

Članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice, so pripravile vseslovensko kampanjo ozaveščanja javnosti glede tveganj različnih spletnih prevar. Cilj kampanje je okrepiti zavedanje o kibernetskih tveganjih in spletnih prevarah, z namenom, da bi uporabniki bančnih storitev uspešneje zaznali poskuse prevar in jih pravočasno tudi preprečili. Dejstvo namreč je, da za varnost pri spletnem poslovanju lahko največ naredi vsak posameznik sam.

Poslovne finance

Poskusi spletnih zlorab!

30. 08. 2023

Ponovno zaznavamo poskuse spletnih zlorab prek zlonamernih sporočil in klicev, v katerih se prevaranti izdajajo za SKB banko in stranke nagovarjajo k ažuriranju osebnih podatkov prek lažne spletne strani.

Poslovne finance

Brezplačni dvigi gotovine tudi na bankomatih OTP banke Hrvaška

28. 06. 2023

Od 1. julija 2023 bodo lahko stranke SKB banke in Nove KBM, obe članici Skupine OTP, s svojo Visa debetno kartico osebnega računa popolnoma brezplačno dvigovale gotovino na bankomatih OTP banke na Hrvaškem. Nova pridobitev pomeni veliko konkurenčno prednost za obe banki in pomembno korist za naše stranke.

Poslovne finance

Poskusi spletnih prevar

16. 03. 2023

Ponovno se pojavljajo lažna SMS sporočila z različno vsebino o blokadi kartic ali blokadi aplikacij, v katerih se pošiljatelj izdaja za SKB banko.