SKB d.d.

SKB NET PRO SKB NET

Banko je dobro imeti blizu,
bolje je imeti banko na dotiku

Več o digitalnem bančništvu

SKB spletno bančništvo je bilo v preteklosti že tarča napadov, a so bili ti pravočasno zaznani in uspešno odpravljeni. Izrednega pomena pri tem je sodelovanje uporabnikov s pravočasnim obveščanjem o neobičajnem in sumljivem delovanju spletnega bančništva.

Prepoznavanje spletnih groženj je ključnega pomena pri zagotavljanju varnega spletnega bančnega poslovanja.

Pomoč uporabnikom sodobnih bančnih poti
Banka ne bo od vas nikoli zahtevala osebnih podatkov prek elektronske pošte, telefona ali SMS sporočila. Če zaznate kakršnekoli neobičajne znake znotraj spletnega bančništva, to takoj javite Kontaktnemu centru na (01) 471 55 55.

Namestitev nove programske opreme za elektronski podpis na PRO SKB NET
Zaradi varnosti in zanesljivosti poslovanja prek Sodobnih bančnih poti smo obstoječo komponentno za elektronski podpis nadomestili z novo.

Namestitev nove komponente za elektronski podpis je obvezna za vse uporabnike, podpisnike, ki za podpis transakcij (plačila, menjalnica, sklenitev depozita, …) uporabljajo kvalificirano digitalno potrdilo, shranjeno na pametni kartici ali pametnem ključku USB. Namestitev nove komponente za elektronsko podpisovanje v PRO SKB NET-u je pogoj za uspešen podpis transakcij s kvalificiranim digitalnim potrdilom. O nadgradnji in postopku boste obveščeni ob prvem podpisu na dan uveljavitve v PRO SKB NET-u.

Navodilo za namestitev komponente pdf, 86 kB