Pogosta vprašanja

SKB Trader

Kaj je SKB Trader?

SKB Trader je brezplačna spletna aplikacija, ki omogoča registriranim strankam pregled gibanja izbranih deviznih tečajev v realnem času in neposredno spletno sklepanje deviznih transakcij na napreden, profesionalen in učinkovit način.

Komu je namenjena aplikacija SKB Trader?

Aplikacija SKB Trader je namenjena pravnim osebam, ki imajo pri SKB banki odprt poslovni račun.

Ali lahko SKB Trader uporabljajo tudi fizične osebe?

SKB Trader fizične osebe ne morejo uporabljati. Zaenkrat je SKB Trader namenjen izključno pravnim osebam.

S katere naprave lahko dostopam do aplikacije SKB Trader?

Do aplikacije SKB Trader lahko dostopate iz katere koli elektronske naprave (tablice, računalnika, mobilnega telefona), ki ima dostop do interneta in za to ne potrebujete dodatne programske opreme.

Podprti brskalniki so Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari in Microsoft Edge.

Ali bom znal uporabljati SKB Trader?

SKB Trader je uporabniku prijazen, njegova uporaba je relativno enostavna. Nakup ali prodajo tuje valute opravite v nekaj sekundah s klikom na izbrani devizni tečaj.

V aplikaciji vam je na voljo tudi uporabniški priročnik, za pomoč pa se lahko tudi vedno obrnete na podporo za pomoč uporabnikom (01) 471 50 94 ali SKBtrader@skb.si.

S katerimi valutami lahko trgujem prek aplikacije SKB Trader?

Prek aplikacije SKB Trader lahko trgujete z vsemi najpomembnejšimi svetovnimi in regionalnimi valutami, ki so objavljene tudi na tečajnici SKB banke. Sklepanje je mogoče proti EUR ali proti USD.

Kakšen je najmanjši znesek za sklenitev devizne transakcije prek aplikacije SKB Trader?

Minimalni znesek za sklenitev posamezne transakcije je omejen na protivrednost v višini 1.000,00 EUR.

Kakšen je najvišji dovoljen znesek za sklenitev devizne transakcije preko aplikacije SKB Trader?

Omejitve zneska navzgor ni, vendar za znesek devizne transakcije, ki presega pogodbeno določen znesek s strani banke, poteka sklepanje po načinu zaprosila za kotacijo. V vsakem primeru pa morate še pred sklenitvijo devizne transakcije prek aplikacije SKB Trader zagotoviti potrebna sredstva na svojem računu za pokritje takšne transakcije. 

Kako poteka sklenitev devizne transakcije na način zaprosila za kotacijo?

Za višji znesek transakcije, ki presega pogodbeno določen znesek s strani banke, se nakup ali prodaja tuje valute prek aplikacije SKB Trader ne izvrši s klikom na izbrani devizni tečaj, ampak se zaprosilo prek aplikacije posreduje neposredno banki, ki vam kotira individualno določen devizni tečaj za takšno transakcijo.

Kako pridobim dostop do aplikacije SKB Trader?

Za dostop do aplikacije izpolnite obrazec oziroma nas kontaktirajte na (01) 471 50 94 ali SKBtrader@skb.si.

Po podpisu ustrezne dokumentacije boste prejeli uporabniško ime in začetno geslo za dostop, ki ga boste morali ob prvi prijavi spremeniti (in nato vsake 3 mesece). Predlagamo, da si podrobno pogledate tudi splošne pogoje, ki so na volji na tej spletni strani.

Pri nas v podjetju bi več zaposlenih želelo sklepati devizne transakcije preko aplikacije SKB Trader. Ali je to mogoče?

Da, ena pravna oseba lahko ima več uporabnikov, za vsakega bo prejela uporabniško ime in geslo. Vendar podjetje prevzema polno odgovornost za vse obveznosti in morebitno škodo, ki nastane stranki ali banki zaradi morebitne zlorabe dostopnih podatkov, ki so posledica hude malomarnosti. Vsaka prijava v storitev z uporabo pravilnih dostopnih podatkov se šteje, da je bila v celoti pooblaščena s strani podjetja.

Kaj če se pri sklepanju devizne transakcije prek aplikacije SKB Trader zmotim in izberem napačen znesek, smer ali datum posla?

S klikom na izbrani devizni tečaj v aplikaciji SKB Trader se v trenutku izvrši nakup ali prodaja tuje valute. Zaradi tega lahko hitro pride do nehotene napake.

Čeprav sklenjene devizne transakcije, ko je ta enkrat izvedena, ni več mogoče preklicati ali spremeniti pa vedno lahko izvedete nasprotno transakcijo, s čimer zaprete neželeno devizno pozicijo, ki je nastala z izvedbo napačne transakcije.

Kaj je nasprotna transakcija?

Nasprotna transakcija je nasprotnosmerna transakcija istega valutnega para v enakem znesku (npr.: če je bila začetna transakcija nakup 100.000 USD in prodaja protivrednosti EUR, pomeni nasprotna transakcija nakup EUR in prodaja 100.000 USD). Običajno se nasprotna devizna transakcija sklene, kadar želite delno ali v celoti zapreti neželeno devizno pozicijo, ki je nastala z izvedbo napačne transakcije.

Ali je uporaba aplikacije SKB Trader varna?

Uporaba aplikacije SKB Trader je varna. Uporablja tehnološko rešitev, ki omogoča varno povezavo med stranko in banko, in pri tem upošteva vse standarde varne komunikacije v komercialne namene.

Za varnost pa lahko poskrbite tudi sami, tako da z dostopnimi podatki (uporabniškim imenom in geslom) skrbno ravnate, jih zaščitite pred neželenim dostopom ali vpogledom nepooblaščenih oseb ter geslo redno periodično spreminjate v skladu s priporočili za kreiranje gesla.

Želim opraviti nakup ali prodajo tuje valute, a aplikacija SKB Trader trenutno ne deluje. Kaj lahko storim?

Čeprav si bo banka morebitno nedelovanje aplikacije SKB Trader, do katere bi prišlo zaradi rednega vzdrževanja storitve ali morebitnih tehničnih težav, prizadevala odpraviti v najkrajšem možnem času, pa se lahko zgodi, da bo stranki začasno delno ali v celoti onemogočena uporaba storitve. V takem primeru nas lahko vedno pokličete na (01) 471 50 94 in prek telefona (pogovor se bo v ta namen posnel) sklenete želeno transakcijo.

Sem trgovec in želim sprejemati Flik takojšnja plačila na POS-terminalu. Kaj moram storiti?

Trgovci, ki z banko sklepate novo pogodbo za pridobitev POS-terminala, poleg kartic pridobite tudi možnost sprejema Flik takojšnjih plačil. Uredimo vam vse obenem.

Trgovci, ki imate z banko že sklenjeno pogodbo za POS-terminal za sprejem kartic, se za vključitev Flik takojšnjih plačil obrnite na skrbnika podjetja, ki vam bo uredil vse potrebno oziroma zagotovil potrebne informacije.

Preberite več.

Blog zapisi