Menjava banke

Menite, da je menjava banke zapletena?

Preden stari banki pomahate v slovo

Z izbiro prave banke ali pravega bančnega paketa lahko prihranite in izboljšate svojo bančno izkušnjo.

 


Zakaj sploh menjati banko?

  • … ker je vaša nova banka lahko privlačnejša. Torej, ima na voljo ugodnejšo ponudbo z boljšimi obrestmi in nižjimi stroški poslovanja. V banki SKB bančne storitve prilagodimo vašim željam in potrebam.
  • … ker je vaša nova banka lahko blizu. Banka s široko razvejeno mrežo poslovalnic vam je vedno na voljo. Tako rekoč lahko izberete poslovalnico v svoji soseski.
  • … ker je vredno izkoristiti posebne ugodnosti, s katerimi SKB banka razvaja svoje nove stranke.
  • … ker s prihodom v našo družino prejmete svojega bančnika, ki vam svetuje in za vas ureja bančne posle.
  • … ker vse uredimo mi. Vi le izpolnite spletni obrazec in se oglasite v izbrani poslovalnici pri osebnem bančniku. S tem ko izpolnite obrazec, bo osebni bančnik bolje pripravljen na vaš obisk in bo lahko celoten postopek menjave banke izpeljal učinkoviteje in hitreje.

Na sestanek z osebnim bančnikom prinesite zadnji mesečni izpisek druge banke, osebni dokument in davčno številko.

Menjava banke po korakih

Vsaka skrb glede menjave banke je povsem odveč. Čeprav je celoten postopek na prvi pogled zapleten, pa naši bančniki poskrbijo, da vse poteka gladko in brez odvečnih poti.

1. korak: obrazec

Ko ugotovite, da se tudi vi želite pridružiti več kot 200 tisoč zadovoljnim strankam banke SKB, izpolnite spletni obrazec. Tako boste že korak bližje banki, ki zna poskrbeti za svoje stranke.

V obrazec boste morali vnesti svoje osebne podatke in višino dohodka.

2. korak: datum in kraj

Za lažjo organizacijo sestanka v obrazcu določite tudi kraj in poslovalnico ter termin, ki vam najbolj ustreza.

3. korak: bančne storitve

Vnesite še vrsto morebitnega kredita in zavarovanja, višino limita, račune, ki jih plačujete prek trajnega naloga, pa tudi, ali imate pri prvotni banki še depozit in varčevalni račun.

4. korak: sestanek z bančnikom

Osebni bančnik vas bo kontaktiral in se z vami dogovoril za osebni obisk, kjer boste dorekli vse podrobnosti. Če bo imel na voljo dovolj podatkov, vas bo pričakal z že pripravljeno ponudbo.

Ko boste svoji stari banki pripravljeni pomahati v slovo, ste lahko brez skrbi prepričani, da vas bomo v banki SKB pričakali dobro pripravljeni in boste v najkrajšem možnem času že lahko poslovali z nami.

Svoje osebne banke ne menjavamo pogosto. Pravzaprav verjetno skoraj vse fizične osebe poslujejo s tisto banko, ki so jo izbrale, ko so začele same razpolagati s svojim denarjem.

Če je od zadnje menjave banke minilo že več let, obstaja velika verjetnost, da vaš osebni račun ne zadostuje več vašim zahtevam, torej načinu vašega osebnega poslovanja. Zato je dobro, da občasno preverite različne možnosti, ki jih banke ponujajo.

Kaj morate premisliti, preden se odločite za menjavo ponudnika bančnih storitev?

Najprej se prepričajte, katere storitve vključuje vaš zdajšnji osebni račun in ali so to tiste stvari, ki jih zares potrebujete. Preglejte, katere storitve uporabljate in koliko jih opravite na mesec (število dvigov na bankomatih, število plačilnih in trajnih nalogov ter direktnih obremenitev), kakšni so stroški vodenja računa in plačilnih kartic. S tem dobite dobro izhodišče za primerjavo.