Varčevanje in investicije, Vsakodnevno poslovanje, Paketi, Investicijski skladi, Vrednostni papirji

Znate upravljati s svojimi financami?

08. 01. 2024

Kakšno je vaše finančno znanje? Pomembno je, da o financah in denarju veste čim več, saj boste le tako lahko sprejemali premišljene finančne odločitve.

Finančna pismenost je najpomembnejša veščina za finančno blagostanje posameznika.

Znate upravljati s svojimi financami?

Družina Bogataj je običajna slovenska družina, ki se spopada z različnimi finančnimi izzivi. Živijo v lastnem in urejenem domu, ostalo jim je še nekaj obrokov kredita, hodijo na počitnice in se kdaj pa kdaj tudi skregajo ...

Skozi njihove zgodbe boste spoznali pravilo 50-30-20, se naučili upravljati z osebnimi financami, poskrbeli za sanjsko upokojitev in hitreje prepoznali naložbene prevare.

To so Bogatajevi

Martin Bogataj uresniči mladostne sanje

Največji del njegove plače gre za stanovanjski kredit in vzdrževanje avta. Po več kot dveh desetletjih, ko so imele prednost osnovne življenjske potrebe, je skupaj z ženo Ano sedaj na točki, ko se je nabralo nekaj prihrankov za uresničitev (skritih) želja.

oče Martin

Ane Bogataj ne more nič presenetiti... razen mož s šopkom rož

Ana Bogataj je učiteljica razrednega pouka. Družinska nesreča je zaznamovala njena mladostniška leta in že zgodaj oblikovala njen pogled na finance. Doma ima pod kontrolo plačevanje položnic ter skrbi za nakup hrane in ostalih zadev za gospodinjstvo.

mama Ana

Tim gre po svoje na svoje

Tim Bogataj se bliža zaključku študija. Zaenkrat še živi doma in dela prek študentskega servisa, počasi pa si z dekletom, Vido Dolar, želi tudi na svoje  – v stanovanje pokojne babice, ki je potrebno renovacije. Z Vido si želita tudi nore poroke, ki pa bo morala malce počakati, saj se jima bo kmalu pridružil nov družinski član.

sin Tim

Od hranilnika do finančne samostojnosti

Janja Bogataj je bodoča študentka kemije. Od malih nog si je želela dobre univerzitetne izobrazbe, a za obisk želene fakultete bo potrebna selitev in kar nekaj finančnih sredstev ... 

hči Janja

Bogatajeva gresta na jug

Babi in dedi sta aktivna penzionista, ki uresničujeta svoje dolgoletne želje. Delata kar ju veseli in uživata v družbi vnukov. Ker sta že zelo kmalu vedela kaj želita po prenehanju zaposlitve, sta začela delati prave korake v pravo smer dovolj zgodaj, da si želje uresničita.

babi in dedi

 

Sprehodite se po življenju družine Bogataj in se skozi njihove izkušnje naučite, kako zaslužiti svoj denar, ga porabiti, z njim varčevati in si ga izposojati - pa tudi, kako ga zaščititi. Gre za skupek znanja, veščin in vedenja za uspešnejše ocenjevanje finančnih tveganj in ustreznejše sprejemanje finančnih odločitev, ki vas bodo pripeljale do želenih ciljev.


Nazaj