Digitalno bančništvo

Najenostavnejši način za nakazila in plačila v Sloveniji

13. 06. 2023

Ste skupaj s prijatelji kupili darilo za rojstni dan prijateljice, a svojega deleža še niste uspeli prispevati? Ste se na hitro odpravili v trgovino, denarnico pa pozabili doma? Flik aplikacija je najboljša rešitev za vas!

Najenostavnejši način za nakazila in plačila v Sloveniji

Flik aplikacija je rešitev, ki omogoča nakazovanje denarja med uporabniki različnih bank in deluje ves dan, vse dni v letu – 24/7/365. To pomeni, da lahko nakazilo izvedete tudi, ko so banke že zaprte – pozno popoldne, zvečer, med vikendi in prazniki

S Flikom pa lahko enostavno opravite tudi nakupe v trgovini ali prek spleta - zgolj z uporabo mobilnega telefona!

Slovenska alternativa tujim finančnim aplikacijam

Na trgu obstaja cel kup finančnih aplikacij, ki omogočajo enostavno pošiljanje denarja med uporabniki, a vsaka takšna rešitev pomeni nov bančni račun ali pa vsaj novo kreditno (ali debetno) kartico. Prav tu je Flik drugačen. Poveže se z vašim obstoječim bančnim računom, kar pomeni, da vam računa ne bo potrebno prijavljati na FURS, kot je to potrebno pri rešitvah iz tujine. 

Denar nakažite brez vpisovanja številke bančnega računa

Da izpolnite klasični plačilni nalog, potrebujete kar nekaj podatkov prejemnika, s Flikom pa je za nakazilo dovolj prejemnikova telefonska številka (ali e-mail). Poleg tega, da lahko denar pošljete, lahko nekomu pošljete tudi zahtevek za plačilo in ga tako opomnite, da vam mora vrniti denar.  

Za plačevanje na prodajnem mestu pa vam za plačilo s Flikom na POS-terminalu prodajalec zgolj ustrezno nastavi način plačila s QR kodo, ali pa se plačilo izvede z uporabo NFC tehnologije, če telefon to omogoča - tako lahko nakup enostavno opravite z mobilnim telefonom, hitro, varno in enostavno!

Za nakazila do 15.000 evrov

Plačevanje s Flikom je tako varno kot plačevanje prek mobilne ali spletne banke, saj Flik izpolnjuje varnostne standarde Banke Slovenije in evropske direktive PSD2 EU. Da se boste počutili še bolj varne, lahko najvišji znesek posameznega plačila (največ 15.000 €) omejite ali si nakazila celo začasno onemogočite.

 

Bodite pozorni na phishing prevare v obliki SMS ali email sporočil (v imenu različnih dostavnih služb), ki se lahko pojavljajo tudi v klepetalnikih na socialnih omrežjih. Za dodatno zaščito in brezskrbno plačevanje svojih bančnih podatkov ne posredujte osebam ali podjetjem, ki jih ne poznate, prav tako na mobilnem telefonu ne odpirajte neznanih povezav. V Flik aplikaciji boste redno prejemali tudi opozorila o aktualnih prevarah, zato jih nikar ne spreglejte!

Zaščitite se pred prevarami


Nazaj