Poslovne finance, Poslovni računi

Izboljšajte nakupno izkušnjo svojih strank

14. 01. 2019

V današnjem času si skoraj ne predstavljamo več nakupa brez plačilne kartice. Ne glede na to, ali imate restavracijo, trgovino z živili, prodajalno elektronske opreme, kozmetični salon ali spletno trgovino, lahko svojim strankam omogočite boljšo nakupno izkušnjo s sprejemanjem plačil s plačilnimi karticami.

Izboljšajte nakupno izkušnjo svojih strank

Vašim strankam ne bo več treba iskati gotovine po žepih ali najbližjega bankomata. Plačila na POS-terminalih pa so hitra in enostavna.

Sprejemanje plačil s karticami pomeni tudi prihranek pri stroških upravljanja z gotovino. Ne bo vam več treba preštevati velikih količin denarja in ga polagati v sef ali na banko. Vaše poslovanje bo preglednejše, saj lahko spremljate promet prek e-izpiskov, ki v celoti nadomeščajo papirno obliko.

Izkoristite dodatne možnosti POS-terminala

Ste vedeli, da lahko POS-terminal povežete direktno z blagajno? Čas je, da staro žvenketajočo blagajno umaknete na podstrešje in naredite prostor za vse prednosti POS-terminala. Morda se je v prvih letih poslovanja vaša klasična blagajna izkazala za povsem uporabno, pa ste kmalu ugotovili, da vam ne omogoča takšne rasti podjetja, kot ste načrtovali.

Z malo investicije lahko poslujete bolj uspešno in si odprete nove možnosti. Manj časa boste porabili za pregledovanje papirnih računov, vodenje zaloge in poslovnih knjig. POS-terminal vam bo tako koristil pri več področjih poslovanja, ne samo pri končnem obračunu na blagajni.

Preprosta uporaba

Uporaba POS-terminala je preprosta in intuitivna, hkrati pa pospeši poslovanje.
Pričarajte nasmeh na vaših kupcih in zmanjšajte vrste na prodajnih mestih ali olajšajte delo vašim blagajnikom, saj se tudi prodajni proces pospeši in izboljša.

Več plačilnih možnosti

POS-terminal sprejema plačevanje z različnimi plačilnimi sredstvi – od običajnih ali brezstičnih kartic do kreditnih kartic in plačil z mobilnim telefonom. Glede na to, da je "plastični denar" med uporabniki priljubljen že dolgo časa, kartice na prodajnem mestu zagotavljajo večje zadovoljstvo kupcev pri plačevanju, večji obseg prodaje in boljše poslovanje vašega podjetja. S POS-terminalom in dodatnimi možnostmi plačevanja na prodajnem mestu boste povečali verjetnost nakupa.

Večja zanesljivost

POS-terminal zmanjša možnost napak, ki se pojavljajo pri ročnem vnašanju cen in količin. S takšno tehnologijo je celoten plačilni proces natančnejši, saj brezgotovinsko poslovanje prinaša več varnosti in zmanjša možnost človeških napak.

Z banko SKB do večjega obsega prodaje

Z nabavo POS-terminala boste svojim strankam omogočili boljšo izkušnjo plačevanja in celotnega nakupovanja, pa naj gre za prodajalno z živili, frizerski salon ali nakup mlečnih izdelkov na stojnici.

Vrste POS-terminalov, ki jih lahko najamete na banki SKB:

 • stacionarni POS-terminal za stacionarna prodajna mesta (trgovine, pekarne, ponudniki storitev …),
 • mobilni POS-terminal za prodajo na terenu (restavracije, gostinski lokali, prodaja na domu, zavarovalni agenti, taksi prevozniki…)
 • POS-terminali, prilagojeni večjim sistemom, ki se povežejo direktno z blagajno,
 • spletne trgovine,
 • telefon za sprejemanje kartic za telefonsko ali kataloško prodajo.

Mesečna najemnina za posamezen POS-terminal vam omogoča:

 • najem POS-opreme in programske opreme za delovanje v POS-mreži Bankarta,
 • vzdrževanje obstoječe POS-opreme,
 • sprotno posodabljanje programske opreme skladno s PCI DSS standardi in zahtevami mednarodnih kartičnih sistemov,
 • on-line avtorizacijo vseh transakcij s plačilnimi karticami na vaših prodajnih mestih,
 • neto nakazilo vseh opravljenih plačil s plačilnimi karticami za plačila blaga in/ali storitev,
 • pomoč 24-urnega klicnega centra,
 • spletni pregled e-izpiskov na trgovskem portalu.

V SKB sledimo spremembam in novim zahtevam pri sprejemanju kartic, katerih cilj je večje zadovoljstvo kupcev pri plačevanju s karticami ter s tem večji obseg prodaje in boljše poslovanje podjetja.

 


Nazaj