Poslovne finance, Poslovni računi

Enostavno in varno sprejemanje plačilnih kartic

14. 01. 2019

Nakupne navade ljudi se spreminjajo. Digitalno bančništvo prinaša ogromno prednosti, a z njim prihajajo tudi nevarnosti, ki jih morajo trgovci in finančne institucije preprečevati. Vsak drugi Slovenec vsaj trikrat tedensko za plačilo storitve ali nakupe uporabi plačilno kartico. Potrošnik pričakuje predvsem, da ves postopek poteka brez zapletov, predvsem pa varno.

Enostavno in varno sprejemanje plačilnih kartic

Preberite, zakaj ste lahko mirni pri transakcijah prek POS-terminalov

Podjetniki, ki se z različnimi plačilnimi instrumenti želijo čim bolj približati kupcu, se zavedajo, da mu morajo ponuditi varno in hitro plačevanje s plačilnimi karticami. Banke pri tem ne sprejemajo nobenih kompromisov, ampak na področju negotovinskih transakcij prek POS-terminalov prisegajo na najvišje varnostne standarde.

Visoki standardi negotovinskih transakcij

Temelj varne obdelave finančnih in osebnih podatkov predstavljajo osebe, procesi in tehnologija. Če še nikoli niste doživeli, da bi vi ali vaše stranke doživele zlorabo podatkov, imate veliko srečo ali pa ste zelo dobro pripravljeni. Banke svojim poslovnim uporabnikom pomagajo, da so povsem brez skrbi, kar zadeva obdelavo podatkov in posredovanje transakcij.

Banka SKB v okviru ponudbe za podjetnike ponuja širok nabor POS-terminalov, ki dosegajo visoko stopnjo varnosti pri izvajanju transakcij, saj ustrezajo mednarodnim standardom, kot sta EMV in PCI DSS.

Instrumenti, ki zagotavljajo, da negotovinske transakcije prek POS-terminalov in spleta potekajo varno:

Standard EMV (Europay MasterCard Visa) je standard, ki zagotavlja globalno delovanje kartic na POS-terminalih. Uporaben je tudi pri rešitvah za mobilna plačila prek tehnologije NFC (Near Field Communication).

Standard PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) je zagotovilo, da boste z vsemi podatki, ki jih prejmete v okviru svojega poslovanja, ravnali skrajno skrbno in da bodo vsi procesi na najvišji varnostni ravni.

Standard 3D Secure je mednarodni varnostni protokol, ki temelji na XML, kibernetičnem jeziku za izmenjavo strukturiranih podatkov. Ta standard je dodaten varnostni element za spletna plačila s kreditnimi in plačilnimi karticami. Omogoča tudi enostavno, sodobno in varno sprejemanje vseh plačilnih kartic (Maestro, Visa, Mastercard) na SKB POS-terminalih.

Podpirata ga Visa kot storitev Verified by Visa in Mastercard kot storitev Mastercard SecureCode. Uporablja ga vsak imetnik kartic SKB Visa in Mastercard. Spletne trgovine, ki omogočajo varnejše plačevanje, so označene z logotipoma Verified by Visa in Mastercard® SecureCode™.

Višjo stopnjo varnosti zagotavlja tako, da pri vsakem nakupu preveri pristnost imetnika kartice na podlagi enkratnega gesla, ki ga imetnik prejme prek sporočila SMS na svoj mobilni telefon. Uporaba storitve 3D Secure je za vse imetnike kartic SKB brezplačna.

Banka SKB s sprotnim posodabljanjem programske opreme skladno s standardi PCI DSS in zahtevami mednarodnih kartičnih sistemov skrbi, da ste lahko vedno brez skrbi. Brezstično plačevanje uporablja varnostno tehnologijo kodiranja in je zaščiteno pred neavtoriziranimi nakupi. Stopnja varnosti je enaka kot pri uporabi običajne kartice.

Sprejem kartic na prodajnem mestu vam zagotavlja:

 • poslovanje z različnimi karticami – BA Maestro, Mastercard, Visa in Karanta ter s karticami drugih izdajateljev, kot sta American Express in Diners,
 • brezstično poslovanje za še bolj enostavno poslovanje, predvsem pa hitrost prodajnega procesa,
 • enostaven pregled nad prometom poslovanja prek e-izpiskov, ki v celoti nadomeščajo papirno obliko,
 • zajamčeno izplačilo opravljenih plačil s karticami, ne glede na dejansko plačilo imetnika kartice banki,
 • optimizacijo stroškov povezave (enotna internetna povezava, ugodna SIM-kartica za mobilni POS-terminal),
 • stalno avtorizacijo in strokovno pomoč procesnega centra Bankart,
 • spletna prodajna mesta (e-trgovina):
  • varna uporaba kartic z varnostnim standardom 3D Secure (Verified by Visa, Mastercard SecureCode),
  • sprejem vseh plačilnih kartic – BA Maestro, Visa in Mastercard.

 


Nazaj