Osebne finance, Varčevanje, Naložbe, SKB NET, PRO SKB NET

Policija opozarja: vse več goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji

15. 04. 2021

Ministrstvo za notranje zadeve je v petek, 9. aprila 2021 opozorilo na oškodovanja slovenskih državljanov, ki nasedajo spletnim goljufom ter svoja sredstva vlagajo v različne spletne platforme, ki obljubljajo visoke stopnje donosov.

 

Policija opozarja: vse več goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji

Ljubljanski kriminalisti so v začetku leta zaključili preiskavo kaznivega dejanja goljufije z oškodovanjem v višini 130.000 evrov iz naslova lažno prikazanega investicijskega vlaganja v kombinacijo različnih produktov (kriptovalute, zlato, vrednostni papirji, delnice, nafta) z obljubo tedenskega donosa v višini 300 odstotkov vloženih sredstev.

Storilci izkoriščajo trenutno situacijo, saj ljudje zaradi ukrepov v povezavi z epidemiološko situacijo v državi več časa preživijo na svetovnem spletu, nekateri posamezniki pa se s spletnim okoljem srečujejo celo prvič v življenju. Storilcem je v pomoč tudi trend naraščanja vrednosti ter s tem popularnosti nekaterih virtualnih valut, saj jim daje občutek, da lahko kdorkoli na lahek način, brez truda, pride do visokega zaslužka - kar pa seveda ne drži! V želji po hitrem zaslužku so tako mnogi postali lahka tarča goljufov, ki na svoje žrtve prežijo s privlačnimi obljubami o možnosti visokih zaslužkov ob minimalnem tveganju.

Ne nasedajte jim in ne vlagajte sredstev preko nepreverjenih ponudnikov investicijskih storitev!

Preberite več v obvestilu za javnost policije.


Nazaj