Slovenska hiša v Parizu

14. 04. 2024

V Parizu bo tekom iger delovala tudi Slovenska hiša, katere cilj je predstavitev slovenske države, gospodarstva, turizma, kmetijstva, kulinarike, kulture in znanosti. Ta področja se bodo med olimpijskimi igrami v Slovenski hiši povezovala s športom, partnerji in navijači z vsega sveta.

Slovenska hiša v Parizu

Slovenska hiša se nahaja v parku La Villette, v bližini stadiona Stade de France in olimpijske vasi. V parku bo tudi uradna navijaška cona, ki naj bi jo dnevno obiskalo 100.000 ljudi. V soseščini bodo hiše gostiteljev Francozov, kot tudi Kanadčanov, Brazilcev, Srbov, Čehov, Nizozemcev in Senegalcev.

Naša hiša bo nudila lasten vrt in pokrito teraso ob rečnem kanalu. Zunanji prostor bo ponudil priložnost za koncerte, kulinarična doživetja in druge aktivnosti. Hiša bo stičišče slovenskih športnikov z navijači in slovenskih športnih delavcev s tujimi. Načrtovana je obsežna predstavitev Slovenije kot turistične destinacije, obetajo se tudi kulturne delavnice, nastopi ter znanstveni forum. Prav tako so predvidena poslovna in državniška srečanja in pa skupni projekti z drugimi hišami v Parizu.

Če boste za naše športnike navijali v Parizu, le obiščite Slovensko hišo!


Nazaj