Digitalno bančništvo

Ni ovir za Flik

07. 12. 2022

Sodelavec vam je iz trgovine prinesel malico. Bankomata ni v bližini, nakazilo z mobilno banko pa bo izvršeno z zamikom. S Flikom mu lahko denar vrnete že čez nekaj sekund!

Ni ovir za Flik

Flikajte kjerkoli in kadarkoli! 

Flik je storitev, ki omogoča sodoben in preprost način plačil ter nakazil med uporabniki različnih bank v Sloveniji. Deluje dan in noč ter vse dni v letu, kar pomeni, da lahko nakazilo izvedete tudi, ko so banke že zaprte – pozno popoldne, zvečer, med vikendi in prazniki.


Flikate lahko na avtobusu, med sprehodom, nakupovanjem, na kavču …   

Izberite prejemnika in fliknite vračilo

Za izpolnitev klasičnega plačilnega naloga potrebujete kar nekaj podatkov prejemnika, Flik pa je pošiljanje denarja drugim uporabnikom popolnoma poenostavil. Za nakazilo Flik morate imeti v telefonskem imeniku shranjeno le mobilno številko ali e-naslov prejemnika. Flik vam omogoča, da uporabniku pošljete denar ali pa ga tako s sporočilom v aplikaciji opomnite, da vam mora vrniti denar. Transakcije Flik so izvedene v samo nekaj sekundah.

Registracija kar z obstoječim bančnim računom

Na trgu obstaja cel kup finančnih aplikacij, ki omogočajo enostavno pošiljanje denarja med uporabniki, vendar za njihovo uporabo običajno potrebujete nov bančni račun ali vsaj novo kreditno (ali debetno) kartico. S Flikom pa je stvar povsem preprosta! Registrirate se s svojim obstoječim bančnim računom, kar vam bo prihranilo cel kup papirologije. Poleg tega vam računa ne bo treba prijavljati na FURS, kot je to potrebno pri ostalih aplikacijah za prenos denarja.

Svoj Flik račun ustvarite brez obiska banke

Za aktivacijo potrebujete le pametni telefon, svojo davčno številko in številko bančne kartice. Stranke SKB banke si iz svoje Apple Store ali Google trgovine enostavno prenesite mobilno aplikacijo Flik Pay

S Flikom lahko tudi plačujete! Na POS terminalu brezstično skenirajte QR kodo ali prislonite telefon z vklopljenim NFC-jem. Vedno več je prodajnih mestih, ki že omogočajo plačevanje s Flikom. Povprašajte svojega trgovca o možnosti plačila s Flikom. 


Nazaj