Krediti

Najhitrejša pot do vašega novega stanovanja ali hiše

04. 04. 2022

Lasten dom je za številne ljudi velika želja in izziv hkrati. Mnogi želijo zase ali za svojo družino kupiti novo stanovanje ali zgraditi hišo, vendar se sprašujejo, ali lahko za takšno investicijo zberejo dovolj finančnih sredstev. Ob izdelavi finančnega načrta pomembno vlogo igra tudi najem kredita.

Najhitrejša pot do vašega novega stanovanja ali hiše

V SKB banki smo se odločili posameznikom in družinam pomagati do idealnega doma tudi tako, da ponujamo kredite s spremenljivo obrestno mero kar do 30 let, kredite s fiksno obrestno mero pa do 25 let. Ker se nepremičnine, vsaj statistično gledano, stalno dražijo, je smiselno stanovanjsko vprašanje rešiti čim prej.

Preverite svojo kreditno sposobnost

Ko boste obiskali bančnega svetovalca, bo eden izmed prvih korakov preverjanje vaše kreditne sposobnosti. Višina mesečnega obroka kredita je namreč odvisna od višine vaših prihodkov in morebitnih že obstoječih obremenitev iz naslova kreditov ali lizingov. Kreditno sposobnost lahko dodatno znižajo stroški vzdrževanja družinskih članov (otrok), ki jih banka glede na zakonodajo in predpise mora upoštevati, bližajoča se upokojitev in odločitev, da se najema kredit s spremenljivo obrestno mero, ki ima vračunano dolgoročno pričakovano rast referenčne obrestne mere.

Sicer pa predlagamo, da »domačo nalogo« naredite še pred obiskom bančne poslovalnice. Svojo okvirno kreditno sposobnost lahko hitro preverite tudi s pomočjo spletnega kalkulatorja kreditne sposobnosti. Tako boste dobili boljšo sliko, kaj lahko pričakujete. Sposobnost odplačila dolga ocenite kar se da realno in vedno vračunajte nekaj rezerve.

Najnižji obrok še ne pomeni najbolj ugodnega kredita

Pri najemu stanovanjskega kredita ne iščite le najnižjega mesečnega obroka ampak upoštevajte tudi obrestno mero. Kredit s spremenljivo obrestno mero je morda na prvi pogled videti ugodnejši, a se, če se referenčna obrestna mera (Euribor) poviša, poviša tudi anuiteta. Fiksna obrestna mera je tako z vidika tveganja bistveno varnejša izbira za kreditojemalca, saj omogoča enakomerne mesečne obroke, ki so znani že ob podpisu pogodbe. 

Zavarujte sebe in svojo prihodnost

Da boste resnično pripravljeni na vse možne situacije in boste lahko mirni na poti do načrtovane nepremičnine, vam v SKB banki ponujamo tudi dodatno zavarovanje v primeru nepredvidljivih življenjskih dogodkov. Odločite se lahko za življenjsko zavarovanje kreditojemalca, pri katerem lahko izbirate med različnimi paketi, ali za zavarovanje nepremičnine. Naj vam nič ne prekriža vaših načrtov glede novega doma!

Po stanovanjski kredit v SKB banko

Ali ste vedeli, da so bančni svetovalci v SKB banki znani po celoviti in individualni obravnavi, saj za stranko poiščejo najugodnejšo kreditno možnost in je z odplačevanjem ne preobremenijo? Če iščete top stanovanjski kredit se k bančnemu svetovalcu lahko naročite kar prek spletnega obrazca.

Enaki pogoji za stranke vseh bank

Za vse, ki ste pred največjim življenjskim izzivom in se odločate za nakup, gradnjo ali prenovo doma, v SKB banki ponujamo stanovanjski kredit, s katerim se želje in ideje spremenijo v dom. Stanovanjski kredit z variabilno obrestno mero lahko najamete do 30 let (s fiksno obrestno mero pa do 25 let). 

Posebnost SKB stanovanjskega kredita je, da ga pod enakimi pogoji in z enako obrestno mero lahko dobijo stranke vseh bank. Tudi če niste stranka SKB, vam na redno višino obrestne mere ne bomo dodajali pribitkov, ki jih pozna večina drugih bank. Naredite si svoj informativni izračun glede na lastne potrebe.


Nazaj