LUCIJA HRIBAR

14. 05. 2024

Telovadka Lucija Hribar (2001) je postala peta Slovenka, ki se ji je uspelo uvrstiti na olimpijski turnir v športni gimnastiki. Leta 2016 dosegla prvo mesto na Pokalu Slovenije v mladinski kategoriji, leta 2018 pa tretje mesto na sredozemskih igrah na dvovišinski bradlji. Leta 2022 je na Šalamunovem memorialu dosegla drugo mesto na dvovišinski bradlji ter prvo mesto na gredi in parterju. Gimnastična zveza Slovenije jo je imenovala za najboljšo žensko športno telovadko leta 2022.

LUCIJA HRIBAR

V katerem trenutku bi rekli, da se vam je v športni karieri nasmehnila sreča?

Prvič se mi je nasmehnila sreča na Sredozemskih igrah 2018 v Tarragoni (Španija), kjer sem osvojila prvo medaljo v članski kategoriji in sicer tretje mesto na dvovišinski bradlji. In seveda na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu - Belgija 2023, kjer sem se kot zadnja uvrstila preko mnogoboja na Olimpijske igre - Pariz 2024

Imate kakšen poseben ritual pred ali med tekmovanjem, za katerega menite, da vam prinaša srečo?

Med samim tekmovanjem nikoli ne gledam tekmovalk, ki tekmujejo pred mano, vedno se obrnem stran in se skušam čim bolj skoncentrirati na svoj nastop, saj če neka tekmovalka pred mano pade ali naredi napako na orodju postanem še bolj živčna, zato jih raje ne gledam.

Boste v Pariz vzeli kakšen poseben predmet ali osebo za srečo?

Nimam posebnega predmeta za srečo, me pa prideta v Pariz podpirat oz. gledat dve moji najljubši osebi, brat Anže Hribar in najboljša prijateljica in reprezentančna kolegica Zala Trtnik.

Kaj bi si zaželeli, če bi v tem trenutku vrgli kovanec v vodnjak želja?

Da bi se meni in mojemu bratu Anžetu (ki tudi trenira športno gimnastiko)  skupaj  uspelo uvrstiti na naslednje olimpijske igre.

 

Avtor fotografije: Aleš Fevžer


Nazaj