Krediti

Kako je mlad par uresničil svoj projekt prenove doma

10. 10. 2018

Pomagamo vam pri prenovi vaše nepremičnine, saj vam ponujamo stanovanjski kredi po ugodni obrestni meri, zaradi katere boste lahko uresničili vse, kar si želite od svojega bivališča.

Kako je mlad par uresničil svoj projekt prenove doma

Pust, dolgočasen dom lahko z nekaj ukrepi spremenite v udobno gnezdo, kjer boste dobro izkoristili vsak kotiček, da bo stanovanje res uporabno in udobno.

Približno polovica Slovencev živi v lastnem stanovanju. Za nakup in vzdrževanje nepremičnin namenimo največ svojih življenjskih prihrankov, saj nam življenje v lastnem stanovanju veliko pomeni.

Trg stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji je zelo živahen. Tako je bilo samo v prvi polovici leta 2017 sklenjenih 17.200 kupoprodajnih poslov. Največ povpraševanja je po rabljenih stanovanjih, ki pa so kljub cenovni ugodnosti v primerjavi z novimi za veliko mladih skoraj nedosegljive sanje. Že tako ali tako je nakup stanovanja največja naložba v življenju, zato se mladi spogledujejo predvsem z rabljenimi stanovanji.

32-letni Andraž in 29-letna Zarja sta pred leti po srečnem naključju našla svoj dom v stari večstanovanjski stavbi. Stanovanje samo je bilo sicer dotrajano in ne preveč funkcionalno, a je bila lokacija stavbe zelo privlačna, dodatno pa ju je o nakupu prepričala skoraj pravljična okolica naselja.

Zato sta sklenila kompromis in vložila vse prihranke ter stanovanjski kredit v nakup dvosobnega stanovanja, kjer sta začela graditi svojo skupno življenjsko zgodbo. V novem domu sta poskušala čim bolj uživati, a sta vedela, da bosta za pravo domačnost morala še veliko postoriti. Prenovi se ne bosta mogla izogniti. Stanovanje jima namreč niti estetsko niti funkcionalno ni ustrezalo.

Velik, a neizogiben poseg v nepremičnino

Misel na popolno prenovo doma ju je ves čas glodala, saj je popolna prenova doma, pa čeprav majhnega, velik poseg v nepremičnino, ki pomeni tudi izjemen finančni zalogaj.

Vse je bilo dotrajano – od oken in vrat do kopalnice, napeljave in talnih oblog. Preden sta se dokončno odločila za prenovo stanovanja, sta naredila seznam nujnih obnovitvenih del in prišla do sklepa, da brez finančne spodbude ne bo šlo.

Za celovito prenovo z zamenjavo pohištva, podov, oken, radiatorjev in napeljav se cena pri manj kakovostnih materialih začne pri 400 evrih na kvadratni meter in lahko sega do 600 evrov in več. Omejitve skoraj ni. Če želite projekt izpeljati brezhibno, je za pomoč treba vključiti arhitekta. Strošek dela arhitekta je približno 15 evrov na kvadratni meter.

Čeprav se zaradi prenove stanovanje za nekaj tednov spremenilo v pravo gradbišče, sta zadovoljna, da sta se odločila za ta korak. To, kar sta dobila, je idilično in funkcionalno sodobno stanovanje, kjer ima vsaka stvar svoje mesto, to deluje zračno in prostorno, čeprav je majhno. Prenova doma je namreč tudi idealna priložnost, da sta se znebila stare šare. Tudi zaradi tega je v novem starem domu zavladalo dobro počutje.

Popolna finančna podpora

Za pomoč pri prenovi doma se obrnite na inženirje in arhitekte, za finančno pomoč pa na zanesljivo banko, ki s posluhom za vse stanovanjske težave ponuja ugoden stanovanjski kredit tudi za prenovo doma. Banka SKB vam pred najemom posojila ponuja brezplačno osebno svetovanje pri analizi možnosti in odločitvah o najemu stanovanjskega kredita.

Za prenovo: hitri stanovanjski kredit

 • znesek kredita do 20 tisoč evrov,
 • kredit do 100 odstotkov vrednosti investicije,
 • možnost do 80 odstotkov izplačila kredita v gotovini,
 • odplačilna doba do 10 let,
 • fiksna obrestna mera, dodatno znižana,
 • nižji stroški odobritve,
 • obvezno zavarovanje prek zavarovalnice,
 • obrok kredita lahko znaša tudi do 50 odstotkov neto mesečnega prihodka,
 • odobritev v najkrajšem možnem času,
 • kredit za isto nepremičnino lahko najame več ožjih družinskih članov.

Namen hitrega stanovanjskega kredita:

 • prenova kopalnice, kuhinje,
 • zamenjava oken, vrat, talnih oblog,
 • izdelava pročelja, prenova ogrevalnega sistema,
 • druga obrtniška dela.

Obresti hitrega stanovanjskega kredita:

 • fiksna obrestna mera prinaša dodatno varnost, saj je obrestna mera enaka vse obdobje odplačevanja kredita in niste izpostavljeni rasti referenčne obrestne mere (npr. Euribor).

 


Nazaj