EVA ALINA HOČEVAR

14. 05. 2024

Kajakašica in kanuistka na divjih vodah Eva Alina Hočevar (2002) je edina slovenska tekmovalka, ki se je v vseh treh disciplinah uvrstila v slovensko reprezentanco. Leta 2022 je na svetovnem prvenstvu v kajaku dosegla drugo mesto (ekipno K1 kajakaški kros), leta 2023 pa je na  svetovnem prvenstvu v kajaku dosegla tretje mesto (ekipno C1).

EVA ALINA HOČEVAR

V katerem trenutku bi rekli, da se vam je v športni karieri nasmehnila sreča?

V preteklih dveh sezonah sem bila velikokrat 11. in 12., kar je tik za deseterico, ki se uvrsti v finale. Tako se mi je zdelo, da imam res nesrečo. Ampak verjela sem, da se mi bo to enkrat povrnilo. In se mi je. Ravno na Evropskih igrah, ki so štele kot kvalifikacije za olimpijske igre, sem bila šesta, kar je bilo ‘zadnje’ mesto, ki mi je še prineslo dodatne točke za OI. Lahko rečem, da je bila sreča na moji strani :)

Imate kakšen poseben ritual pred ali med tekmovanjem, za katerega menite, da vam prinaša srečo?

Ne ravno ritual, ampak del opreme. Vedno tekmujem z enako barvo elastike za lase. Čeprav vem, da to ne bo vplivalo na moj nastop, menim, da mi prinaša srečo.

Boste v Pariz vzeli kakšen poseben predmet ali osebo za srečo?

Da, poleg elastike za lase, bom s seboj vzela plišastega medvedka, ki mi vedno stoji ob strani in verjamem, da mi bo prinesel kanček sreče.

Kaj bi si zaželeli, če bi v tem trenutku vrgli kovanec v vodnjak želja?

Da bi mi na olimpijskih igrah uspela sanjska vožnja.

 

Avtor fotografije: Aleš Fevžer


Nazaj