Osebne finance, Računi

SKB banka pomaga Ukrajinskim beguncem z brezplačnimi storitvami

28. 03. 2022

V SKB banki želimo vsem prebivalcem Slovenije omogočati opravljanje vsakodnevnih bančnih opravkov, ne glede na situacijo, v kateri so se posamezniki znašli. Zato smo se odločili, da ukrajinskih državljanom, ki jih je vojaška agresija prisilila zapustiti svojo domovino, omogočimo enostavno in brezplačno bančno poslovanje v obdobju, ko so v Sloveniji. 

SKB banka pomaga Ukrajinskim beguncem z brezplačnimi storitvami

Vsem ukrajinskim državljanom, ki imajo status osebe z začasno zaščito, bomo ob predložitvi ustrezne dokumentacije omogočili odprtje Osnovnega plačilnega računa in brezplačno uporabo za obdobje 3 mesecev.

Osnovni plačilni račun stranki omogoča:

  • dvige na bankomatu ter plačevanja na prodajnih mestih in po spletu z Visa debetno kartico;
  • dostop do digitalnega bančništva (SKB NET spletna banka in MOJ@SKB mobilna banka);
  • brezplačne dvige na bankomatih SKB banke;
  • 8 brezplačnih transakcij na mesec (plačevanje položnic, nakazila).

Tako stranke kot zaposleni lahko z finančnimi donacijami še naprej pomagajo z brezplačnimi nakazili humanitarnim organizacijam, ki bodo zagotovo poskrbele, da bodo pomoč dobili vsi tisti državljani Ukrajini, ki še naprej ostajajo v svoji domovini.

Situacijo v Ukrajini budno spremljamo vse od začetka ruske invazije konec februarja. V sodelovanju z matično OTP banko prilagajamo poslovanje in spoštujemo sprejete sankcije na državni in mednarodni ravni.

Trenutna situacija zagotovo vpliva na poslovanje skupine OTP, a deleža ukrajinske in ruske OTP banke v skupini OTP nista tolikšna, da bi to lahko zamajalo kapitalsko ustreznost in likvidnost skupine OTP.


Nazaj