Poslovne finance, Osebne finance

POZOR! Lažna SMS-sporočila

08. 09. 2022

V zadnjih dneh banke beležimo povečano število lažnih SMS-sporočil v povezavi z uporabo Flik Pay aplikacije.

POZOR! Lažna SMS-sporočila

V sporočilih se pošiljatelj izdaja kot pošiljatelj banke ali druge zunanje institucije in prejemnike sporočil prek spletne povezave vodi na lažno spletno stran (npr. skriva se za pretvezo, da je mogoče plačilo preklicati prek določene povezave) ter od prejemnikov s klikom na povezavo zahteva obvezno potrditev ali aktivacijo z vnosom osebnih podatkov.

Tako pridobljene podatke se nato zlorabijo za izvajanje nepooblaščenih plačil v breme vašega bančnega računa. 

Če prejmete tovrstno sporočilo, ne klikajte na povezavo v sporočilu in ne vnašajte osebnih podatkov. Sporočilo izbrišite in ne upoštevajte navodil, ki jih vsebuje.

V primeru, da ste svoje osebne podatke že vnesli v povezavo, se obrnite na vašega osebnega bančnika ali Kontaktni center na telefonsko številko 014715555.

Ne pozabite: SKB banka od vas prek SMS sporočila, elektronske pošte ali telefona, ne bo nikoli zahtevala osebnih podatkov ali prijave v digitalno bančništvo.

Več o tem, kakšne metode uporabljajo spletni goljufi, da bi se dokopali do vaših podatkov in vas oškodovali, si lahko preberete na spletni strani slovenskega nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT na naslovu: Spet o phishingu – Varni na internetu


Nazaj