Poslovne finance, Osebne finance, SKB NET, PRO SKB NET

Poskusi spletnih prevar

22. 08. 2022

V SKB banki zaznavamo poskuse spletnih prevar, kjer se spletni prevaranti prek elektronske pošte ali SMS sporočil predstavljajo za SKB banko.

Poskusi spletnih prevar

V sporočilu prevaranti največkrat obljubljajo posebne ugodnosti, velike vsote denarja v zameno za manjše plačilo in podobna sporočila.

Sporočilo pogosto spremlja tudi opozorilo o potrebni posodobitvi podatkov ali izvedbi nakazila oziroma plačila v spletni banki, kamor se dostopa prek spletne povezave, ki vodi na lažno vstopno stran SKB NET spletne banke, ali o vpisu podatkov zaradi posodobitve digitalnega bančništva in bančnih spletnih strani.

Opozarjamo vas, da tega nikakor ne storite, saj gre za lažno povezavo in lažna sporočila v imenu SKB banke. Sporočilo izbrišite in ne upoštevajte navodil, ki jih vsebuje.

V primeru, da ste svoje osebne podatke že vnesli v povezavo, se obrnite na vašega skrbnika ali Kontaktni center na telefonsko številko 01 471 55 55.

Ne pozabite: SKB banka od vas, prek SMS sporočila, elektronske pošte ali telefona, ne bo nikoli zahtevala osebnih podatkov ali prijave v digitalno bančništvo.

 


Nazaj