Projekti

Podpiramo šport - osebno sponzorstvo vrhunske atletinje Maruše Mišmaš Zrimšek

01. 05. 2023

Maruša Mišmaš Zrimšek je najboljša slovenska atletinja v teku na srednje proge. Je lastnica državnih rekordov v teku na 2.000 in 3.000 metrov z zaprekami, kar je tudi njena paradna disciplina. Prav tako je na Olimpijskih igrah v Tokyu 2020 (2021) zasedla odlično šesto mesto.

Podpiramo šport - osebno sponzorstvo vrhunske atletinje Maruše Mišmaš Zrimšek

Leta 2014 je bila izbrana za najbolj obetavno mlado športno osebnost, leto dni kasneje pa je postala balkanska dvoranska prvakinja v teku na 3.000 m z zaprekami in balkanska prvakinja v krosu.

Leta 2016 je nastopila na svojem prvem Evropskem prvenstvu v atletiki v Amsterdamu. Poškodba ji je na žalost preprečila nastop na Olimpijskih igrah v Rio de Janeiru v letu 2016, potem ko je že izpolnila olimpijsko normo.

Vztrajnost pri rehabilitaciji po poškodbi se ji je povrnila na Evropskem prvenstvu leta 2018 v Berlinu, ko je nastopila v finalu teka na 3.000 m z zaprekami in postavila nov državni rekord.

V letu 2019 si je z vztrajnostjo in trdim delom na tekmah »diamantne lige« v Shanghai-u že priborila vstopnico za poletne olimpijske igre Tokyo 2020, istega leta jeseni pa je nastopila tudi na Svetovnem prvenstvu v Dohi, Katarju.

Leto 2020 je bilo polno presenečenj, tudi za športnike. Prestavitev olimpijskih iger v Tokyiu je Marušo presenetila, a kljub vsemu motivirala za intenzivno nadaljnjo pripravo. Na tekmovanju je s svojim športnim nastopom navdušila in se uvrstila na izvrstno šesto mesto v skupnem seštevku.

V začetku sezone 2023 je državni rekord, ki ga je zastavila v Tokyu, za približno sekundo izboljšala na prvem mitingu Diamantne lige v Dohi, kjer je zasedla peto mesto.

Svoje uspehe pa je v preostanku sezone samo še stopnjevala. Na atletskem mitingu v Reghlingenu v Nemčiji je v teku na 1.500 m zmagala in za manj kot sekundo zaostala za rekordom mitinga. Evropske igre na Poljskem pa so ji prinesle srebrno kolajno.

Pred njo pa je še pestra sezona in hkrati intenzivne priprave na prihajajoče Olimpijske igre v Parizu 2024. Cilj mlade atletinje je predvsem uživati v treningih in prihajajočih športnih podvigih.

 

 


Nazaj