Poslovne finance, Osebne finance

OTP BANKA JE USPEŠNO ZAKLJUČILA PREVZEM SKB BANKE

08. 01. 2020

Madžarska OTP banka je konec lanskega leta v Sloveniji uspešno sklenila prevzemni postopek in postala 99,73 odstotna lastnica SKB banke. To je prva investicija Skupine OTP v Sloveniji, s katero nadaljujejo krepitev pozicije največje neodvisne finančne skupine v Srednji in Vzhodni Evropi.

OTP BANKA JE USPEŠNO ZAKLJUČILA PREVZEM SKB BANKE

»OTP banka je od svoje ustanovitve leta 1949 do danes prehodila izjemno pot. Ob vstopu na borzo je bila njena tržna kapitalizacija okoli 300 milijonov evrov, do danes pa je zrasla na 12,5 milijarde evrov. Povprečna donosnost na kapital v bančnem sektorju znaša okoli 12 odstotkov, medtem ko je v OTP banki 21-odstotna. Ti podatki pričajo o stabilnosti in razvojni kakovosti banke,« je povedal Sándor Csányi, predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP banke, na začetku novinarske konference, ki je potekala danes v Ljubljani, ob zaključku finančne transakcije, zahvaljujoč kateri je bila večina delnic SKB banke prenesena v last OTP banke. Novinarske konference so se udeležili tudi visoki predstavniki OTP banke in SKB banke.

Sporočilo za javnost

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke Sándor Csányi, predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP banke

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke in Sándor Csányi, predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP banke.

Fotograf: Žiga Intihar


Nazaj