Osebne finance, Digitalno bančništvo

Obvezna nadgradnja in novosti v MOJ@SKB

15. 03. 2023

V prihodnjih dneh bo za uporabo MOJ@SKB mobilne banke potrebna obvezna nadgradnja aplikacije na novo verzijo, tako za Android kot tudi iOS naprave. Nova verzija MOJ@SKB prinaša tudi novosti, ki vam bodo olajšale mobilno bančno poslovanje.

Obvezna nadgradnja in novosti v MOJ@SKB

Ko bo nova verzija na voljo v Google Play in App Store, bo obstoječa aplikacija ob poskusu vstopa zahtevala posodobitev - v ta namen boste preusmerjeni v trgovino z aplikacijami.

Prosimo, da nameščene aplikacije ne odstranjujete in ponovno nameščate, saj bo v tem primeru potrebna ponovna registracija mobilnega žetona! Obvezna posodobitev MOJ@SKB se lahko v celoti izvrši na obstoječi namestitvi.

Z novo posodobitvijo se zaradi varnostnih tveganj in zagotavljanja ustreznega delovanja aplikacije ukinja podpora starim verzijam operacijskega sistema Android (6 in 7) ter iOS (12 in 13). Predlagamo, da starejše naprave posodobite (če to omogočajo) na operacijski sistem Android verzije 8 ali višje oziroma iOS verzije 14 ali višje.

Novosti v novi verziji MOJ@SKB mobilne banke

  • Izboljšana je uporabniška izkušnja pri plačevanju s QR kodo: obstoječa funkcionalnost Foto plačilo je nadgrajena z možnostjo uvoza QR kode iz slike ali PDF datoteke za plačilo domačega UPN naloga. Tako vam za plačilo UPN naloga, ki ga prejmete na elektronsko pošto in do nje dostopate prek mobilnega telefona, ne bo več potrebno uporabiti dodatne naprave ali UPN naloga natisniti.
  • Izboljšana je biometrija pri avtentikaciji in avtorizaciji: pri izvajanju avtentikacije in avtorizacije je po novem na voljo možnost preklopa med zaslonom za PIN in zaslonom za biometrijo. Ikona za preklop je dodana na obstoječ PIN zaslon.

Nazaj