Kartice, Digitalno bančništvo

Možnost upravljanja varnostnih nastavitev kartic v MOJ@SKB mobilni banki

03. 08. 2022

Z namenom zagotavljanja večje varnosti in preglednosti nad kartičnim poslovanjem, smo za fizične imetnike plačilnih kartic v MOJ@SKB mobilni banki omogočili preprosto upravljanje varnostnih nastavitev kartic. Nastavitve lahko prilagajate lastnim željam in potrebam, vse spremembe pa veljajo takoj.

Možnost upravljanja varnostnih nastavitev kartic v MOJ@SKB mobilni banki

Varnostne nastavitve vam omogočajo, da si:

  • začasno blokirate kartico,
  • omogočite oz. onemogočite nakupovanje preko interneta,
  • omogočite oz. onemogočite poslovanje na bankomatu,
  • omogočite oz. onemogočite kupovanje izven Slovenije.

Na debetnih karticah lahko izbirate tudi med 3 vrstami novih dnevnih limitov za nakupe na internetu ter dvige na bankomatu:

  • internet: 500 EUR, 2.500 EUR, 30.000 EUR,
  • bankomat: 250 EUR, 850 EUR, 2.000 EUR.

Ob spremembi varnostnih nastavitev (npr. nakupujem na internetu in dvigujem na bankomatu) je potrebno določiti tudi nov dnevni limit. V kolikor ne boste spreminjali varnostnih nastavitev na karticah, boste obdržali obstoječe dnevne limite.

V primeru naročitve nove predčasno izdane kartice (npr. izgubljena ali ukradena kartica) se vam bodo dnevni limiti na kartici prav tako spremenili – v tem primeru, bodo določeni zgoraj omenjeni najnižji limiti.  

Varnostne nastavitve na karticah veljajo takoj, zato jih lahko spremenite neposredno pred večjim plačilom na spletu oz. dvigom na bankomatu. S tem, ko si zvišate limit in ga nato spet ponastavite na najnižjega, se zavarujete pred možnostjo večje zlorabe in imate še boljši nadzor nad vašo kartično porabo. Pred odhodom v tujino vam svetujemo, da si omogočite kupovanje izven Slovenije, ki ga lahko nato ob prihodu domov ponovno onemogočite. V primeru, da ne najdete svoje kartice ali ste mnenja, da ste kartico izgubili oz. so vam jo odtujili, si jo lahko začasno blokirate. Ko ste o izgubi ali odtujitvi prepričani, lahko izvedete trajno blokado in naročite novo kartico.

Spremembe v okviru varnostnih nastavitev na karticah lahko izvedete preko gumba Varnost pri posamezni kartici (glavni meni MOJ@SKB, Kartice, klik na želeno kartico, …, Varnost) ali preko vstopnega ekrana, kjer se premikate s sliderjem v desno in pri posamezni kartici kliknete na gumb Varnost. Slikovni prikaz je na voljo v okviru MOJ@SKB navodila za uporabo .

Določeni imetniki plačilnih kartic teh sprememb v MOJ@SKB mobilni banki ne boste mogli izvajati. Takšne stranke imate drugačne SRM kode od aktivnih, zato vam bo spreminjanje slednjih v mobilni banki omogočeno po spremembi na dovoljene, ki jo boste mogli opraviti v poslovalnici (ko boste enkrat imeli aktualne SRM kode, bodo mogoče spremembe v mobilni banki).


Nazaj