Združitev SKB banke in Nove KBM

Splošne informacije

Zakaj se SKB banka in Nova KBM združujeta in kaj to pomeni za stranke?

Skupina OTP je februarja 2023 uspešno zaključila nakup Nove KBM, s čimer je Nova KBM postala članica Skupine OTP, katere del je tudi SKB banka. V obeh bankah se že intenzivno pripravljamo na združitev, ki je predvidena jeseni 2024 (odvisno od pridobitve soglasij regulatornih organov).

Do pravne in operativne združitve SKB banke in Nove KBM bosta banki uporabljali ločeni blagovni znamki in poslovali kot samostojni pravni osebi. Prizadevali si bomo, da bo postopek združitve tekel čim bolj nemoteno. Naš cilj je, da vam bo bodoča združena banka omogočala še lažji dostop do vrhunskih bančnih storitev in produktov prek najbolj dostopne mreže bančnih točk v Sloveniji in večkrat nagrajene spletne in mobilne banke.

Trudili se bomo, da bo postopek integracije potekal gladko, o vseh ključnih mejnikih in novostih na področju združevanja SKB banke in Nove KBM pa vas bomo redno obveščali prek bančnih kanalov.

Kdaj se pričakuje združitev SKB banke in Nove KBM?

Združitev SKB banke in Nove KBM v novo skupno banko z imenom OTP banka je predvidena jeseni 2024 (odvisno od pridobitve soglasij regulatornih organov).

Katere so prednosti, ki jih prinaša združevanje SKB banke in Nove KBM?

Bodoča združena banka vam bo omogočala še lažji dostop do vrhunskih bančnih storitev in produktov prek najbolj dostopne mreže bančnih točk v Sloveniji in večkrat nagrajene spletne in mobilne banke.

V postopku združevanja smo strankam SKB banke in Nove KBM že ponudili nekatere dodatne ugodnosti. Od 1. marca 2023 lahko stranke SKB banke in Nove KBM s svojo Visa debetno in Visa Poslovno debetno kartico brezplačno dvigujejo gotovino in preverjajo stanje na računih na okoli 450 bankomatih obeh bank v Sloveniji. Od 1. julija 2023 pa strankam obeh bank omogočamo tudi brezplačne dvige gotovine z Visa debetno kartico osebnega računa na več kot 430 bankomatih OTP banke na Hrvaškem.

Ali lahko kot stranka SKB banke že sedaj, v procesu združevanja, uporabljam storitve in poslovalnice Nove KBM?

Do načrtovane združitve SKB banka in Nova KBM še naprej poslujeta kot ločeni pravni osebi in pod sedanjima blagovnima znamkama oz. imenoma ter kot doslej zagotavljata obstoječe storitve prek običajnih prodajnih kanalov, z isto stopnjo strokovnosti in prijaznosti. 

To pomeni, da lahko stranke SKB banke storitve opravljajo le v poslovalnicah SKB banke. Po združitvi pa vas bomo obvestili o morebitnih spremembah storitev, ki jih uporabljate, in poslovalnic, ki jih obiskujete.

Kje lahko dobim več informacij o združevanju bank in vplivu, ki jih bo združitev imela na moje poslovanje in produkte?

O vseh korakih združevanja in morebitnem vplivu na vaše poslovanje ter na produkte in storitve, ki jih uporabljate, vas bomo pravočasno obveščali prek različnih bančnih kanalov in spletne strani v prihodnjih mesecih.

Kako se bo imenovala združena banka?

Ime bodoče združene banke bo OTP banka d.d. 

Novo ime se bo pričelo uporabljati šele, ko se bosta SKB banka in Nova KBM združili v skupno banko, predvidoma jeseni 2024 (odvisno od pridobitve soglasij regulatornih organov).

Na koga se lahko obrnem, če imam dodatna vprašanja?

Skozi celoten postopek združevanja vas bomo prek različnih kanalov obveščali o vseh spremembah in pomembnih informacijah, ki jih bo za vas prinesla načrtovana združitev.

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani. Za morebitna dodatna pojasnila nas lahko pokličete tudi na brezplačno telefonsko številko 01 471 55 55, pošljete elektronsko sporočilo na info@skb.si ali se oglasite v kateri izmed poslovalnic SKB banke.

Blog zapisi