STANOVANJSKI KREDIT zdaj bližje vam

Naj vaše želje in ideje postanejo dom.

Želim srečanje


IZKORISTITE PREDNOSTI SKLEPANJA STANOVANJSKEGA KREDITA
S KREDITNIM SPECIALISTOM NA TERENU

 

Oseben pristop

Pripravimo vam individualno in celovito prilagojeno ponudbo stanovanjskega kredita. Preverimo vse kreditne možnosti, ki so za vas najugodnejše – da vas z odplačevanjem ne preobremenimo.

 

 

Strokovnost

Vodimo vas skozi celoten postopek pridobivanja dokumentacije, odobritve in porabe kredita. Nudimo pomoč pri preverjanju skladnosti nepremičnine.

Prilagodljivost

Za vsa vprašanja ter za pridobivanje in podpisovanje kreditne dokumentacije smo vam na voljo na vnaprej dogovorjeni lokaciji in ob dogovorjeni uri – brez obiska poslovalnice*.

 

Tu smo za vas. Stopite v stik z nami,
z veseljem se bomo odzvali!

 

Luka Završnik

051 617 875 Pošljite e-mail

Maja Janežič

070 516 979 Pošljite e-mail

Maja Krajnc

070 516 955 Pošljite e-mail

 

 

 

Srečajte se s kreditnim specialistom na terenu

Dogovorite se za sestanek in kreditni specialist vas bo pričakal na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času.*
Z njegovo pomočjo boste vse uredili hitro in preprosto.

Želim srečanje

 

 

ZNAČILNOSTI KREDITA

Vsak ima svoje želje in potrebe. Pomagali vam jim bomo uresničiti tako,
da bomo kredit in zavarovanje prilagodili prav vam. Za brezskrben in miren spanec.
 

Pomagamo vam od ideje do nakupa

Svetovalec, ki vas bo vodil skozi postopek pridobivanja dokumentacije in odobritve kredita, bo odgovoril na vsa vaša vprašanja, vas seznanil s postopkom in obveščal o posameznih korakih.

Med nakupom nepremičnine in postopkom pridobivanja kredita se morate počutiti sproščeno in samozavestno. Naš svetovalec vas bo vodil skozi celoten postopek pridobivanja dokumentacije, odobritve in porabe kredita. Seznanjal in obveščal vas bo o posameznih korakih ter vam odgovarjal na vprašanja.

Pred nakupom nepremičnine vprašajte, kakšno kupoprodajno dokumentacijo banka zahteva. Tako bo vaša vloga popolna in nakup nepremičnine varen.

Osebni bančnik vam bo pomagal najti način financiranja, ki bo za vas najprimernejši. Pripravil vam bo informativni izračun in odplačilni načrt.

Cenitev nepremičnine, ki jo kupujete, je običajno obvezna. Opravi jo cenilec banke pred oddajo vloge za kredit, saj je cenitev sestavni del dokumentacije.

Vloga za kredit mora vsebovati vse zahtevane dokumente. To so dokazila o kreditni sposobnosti, namenska dokumentacija (kupoprodajna pogodba, gradbeno dovoljenje, računi …) in dokumenti, ki jih banka zahteva za vzpostavitev zavarovanja kredita (cenitev, poroštvene izjave …)

Po podpisu pogodbe na banki je v primeru zavarovanja s hipoteko za zavarovanje kredita potrebno skleniti še notarski zapis, notar pa poskrbi tudi za predlog za vknjižbo zastavne pravice.

Celoten proces se zaključi z nakazilom kupnine za vašo novo nepremičnino. S tem je naše delo opravljeno, vi pa lahko začnete uresničevati svoje sanje. 

Lokacija je pomembna

Pomemben dejavnik pri nakupu nepremičnine je tudi lokacija. Najboljša je tista, ki najbolj ustreza vašim potrebam in življenjskemu slogu. Pred nakupom si zato pomagajte z vprašanji:

  • Koliko časa se boste vozili v službo? Boste lahko parkirali blizu doma?
  • Če načrtujete družino, pomislite, ali je stanovanje dostopno z otroškimi vozički? Je blizu vrtec, v katerega boste po službi prispeli pravočasno?
  • Imate radi tišino? Potem stanovanje v centru mesta morda ni najboljša izbira.

Za udobno in kakovostno bivanje je pomembna tudi bližina pošte, banke, zdravstvenega doma in trgovine. Vzemite si prost dan, se sprehodite po bodoči lokaciji in dobro premislite pomembne dejavnike.

Kaj pa mikrolokacija

Mikrolokacija predstavlja umestitev nepremičnine v neposredno okolje, ki vpliva na naše ugodje bivanja. Pomembna je lega nepremičnine, predvsem razmere sončne osvetlitve – pred nakupom dobro premislite, kateri del dneva si želite sončne svetlobe v spalnici, kdaj v kuhinji in dnevni sobi. Preverite, ali je razporeditev bivalnih prostorov v skladu z vašimi željami.

  • Vprašajte, kako je s parkiranjem. Ali je parkirno mesto lastniško in vpisano v Zemljiško knjigo? Je parkiranje rešeno kako drugače?
  • Če kupujete stanovanje, vprašajte, ali je v stavbi kakšna kolesarnica ali drugi skupni prostori. Obstajajo glede skupnih prostorov kakšni spori z drugimi lastniki?
  • Če si ogledujete hiše, ne bo odveč preveriti tudi ali ima kdo na vaši parceli ali na dovozni poti služnost. To vas lahko omejuje pri vaši uporabi tistega dela parcele, npr.: na dovozu s služnostjo najbrž ne boste mogli postaviti dežele vrtnih palčkov.

Cestna povezava

Velik vpliv na vrednost nepremičnine ima tudi cestna povezava. Si želite hitrega dostopa do službe in trgovine ali vam je bolj pomembno, da v bližini ni ceste in hrupa? Pomemben dejavnik je tudi razgled. Pogled na gozd, polje ali hribe je mnogo prijetnejši kot na parkirišče, cesto, sosednji blok ali hišo. Pomembno vlogo pri razgledu ima tudi razmestitev oken. Majhno okno je povsem neprimerljivo z velikim, ki namesto stene omogoča lep razgled. Naredite si seznam želja in razvrstite dejavnike po pomembnosti - le tako boste lahko ustrezno ocenjevali posamezne nepremičnine glede na vaše želje.

Naloga nepremičninske agencije

Če kupujete nepremičnino prek nepremičninske agencije ali posrednika je njihova naloga, da preverijo pravno in dejansko stanje nepremičnine ter da vam jasno in razumljivo pisno obrazložijo vse morebitne pravne oziroma stvarne napake nepremičnine. Nikar se ne bojte zastaviti dodatnih vprašanj!

Dodatne investicije

Pozorni morate biti na stanje v katerem je nepremičnina, tudi če gre za novogradnjo. Na osnovi tega boste lahko ocenili ali nepremičnina potrebuje še dodatno investicijo v obnovo in kakšna bi ta investicija morala biti.

Pobliže poglejte stanje oken. Poglejte jih tudi od zunaj in preverite, kako dobro tesnijo – so na notranji strani okenskih polic morda znaki vlage? Če je v bližini cesta, poslušajte ali okna dovolj dobro tesnijo zvok. Pojdite v klet in preverite ali je vlažna. Razen če imate namen doma gojiti gobe, bo bolje, če je klet suha ;)

Sestava pogodbe

Ker gre za večjo finančno obremenitev, ob nakupu nepremičnine skrbno razmislite komu boste zaupali sestavo pogodbe, vse njene člene, vaše pravice in obveznosti. Pred samo sklenitvijo kupoprodajne pogodbe je priporočljivo skleniti predpogodbo, s katero se okvirno določi, da se bo točno določena nepremičnina prodala, saj s tem pridobimo bolj varovan položaj pri nadaljnjem postopku nakupa, ko še nekateri elementi prodaje nepremičnine niso točno določeni. Ko je pogodba podpisana, ta namreč postane zavezujoča in boste od nje težko odstopili oziroma vam bo to prineslo dodatne stroške. Prav tako preverite zavarovanja za vašo nepremičnino.

Vpis lastništva

Ko kupujete nepremičnino, čimprej po dejanskem nakupu poskrbite za vpis lastništva v zemljiški knjigi. Poleg tega, da je vpis v zemljiško knjigo nujen, da tudi pravno formalno postanete lastnik nepremičnine, se boste z vpisom v zemljiško knjigo izognili morebitnim zapletom - denimo v primeru stečaja prodajalca, nepremičnina, ki ste jo kupili, lahko celo pristane v stečajni masi.

Vsak objekt je unikaten

Nakup novogradnje naj bi bil veliko bolj varen glede morebitnih napak na objektu, vendar v večini primerov ni tako. Vsak objekt je unikaten in nikoli ni mogoče vnaprej predvideti vseh zapletov in napak. Ker novogradnje imajo napake, je pomembno, kako se vede investitor pri njihovem odpravljanju. Nekateri to storijo brez zapletov, drugi pa iščejo vse mogoče načine, da se odpravi napak na lastne stroške izognejo. Zato je pomembno, da pridobimo informacije o kakovosti gradenj investitorja iz preteklosti in o tem, kako je reševal odpravljanje napak v garancijskem obdobju.

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

  • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
  • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
  • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Ivona K.
Ivona K.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.

* Stranka in kreditni specialist se lahko individualno dogovorita o srečanju zunaj rednega delovnega časa in/ali za srečanje zunaj poslovalnice banke, vendar v razumnih in sprejemljivih okvirih za obe strani. V tem primeru banka storitve, ki jih je mogoče opraviti le znotraj rednega delovnega časa, izvede v najkrajšem možnem času po začetku delovnega časa oziroma v rokih, določenih za izvedbo posameznih storitev. Storitev koriščenja kreditnega specialista je na voljo na območju osrednje Slovenije.