V SKB banki podpiramo prave odločitve, do katerih pa vodijo tudi spremembe. Začenjamo novo poglavje v kartičnem poslovanju, da lahko našim strankam ponudimo še več in jim omogočimo kakovostno izkušnjo z uporabo kreditne kartice. Zato smo združili najboljše iz naše ponudbe in konec leta 2021 postali banka izdajateljica ekskluzivno Visa kartic. Iz ponudbe in poslovanja smo umaknili Mastercard kartice.


Skrbi, da Visa kreditna kartica ne bo tako uporabna
kot Mastercard, so povsem odveč!

 • Fleksibilnost uporabe Visa kartice lahko preprosto upravljate z obročno nastavitvijo, s katero boste lahko enostavno po obrokih plačali večje nakupe.
 • V MOJ@SKB mobilni banki imate tudi varnostne nastavitve, s katerimi si lahko poljubno izklopite ali vklopite spletno nakupovanje, nakupovanje v tujini ali uporabo bankomata.
 • Uporabnost Visa kartice je v celoti primerljiva z uporabo Mastercard kartice. V Sloveniji in Evropi je sprejem Visa kartic omogočen na vseh prodajnih mestih, opremljenih s POS-tehnologijo, in na vseh bankomatih.
 • Visa upravlja svetovno največje, najzanesljivejše in najvarnejše plačilno omrežje, ki povezuje 13.000 izdajateljev s 3,4 milijarde kartic in 61 milijoni prodajnih mest v prek 200 državah.
 • Blagovna znamka Visa se uvršča med najvrednejše blagovne znamke na svetu.

Imetniki SKB Visa kartic ste bili med oktobrom in decembrom 2021 deležni tudi predčasne menjave kartic, o čemer smo vas obveščali s SMS sporočili in sporočili v spletni in mobilni banki.

Ob tem smo izvedli spremembe:

   • Vašo zlato Visa kreditno kartico in Zlato Visa Prestige kreditno kartico smo nadgradili v Visa Platinum kreditno kartico. S tem bomo v bodoče obogatili njene dodane vrednosti.
   • Vašo Visa Prestige debetno kartico smo nadgradili v Visa Platinum debetno kartico.
   • Iz ponudbe smo umaknili Papi in ISIC debetni kartici, ki ju je nadomestila Visa debetna kartica.

  

Pogosta vprašanja

Poraba po obstoječi Mastercard kreditni kartici je, tako kot do zdaj, vidna v SKB NET spletni banki. Tam in v MOJ@SKB mobilni banki so tudi podatki o imetnikovi Visa kartici.

Plačilo vseh obveznosti, opravljenih z Mastercard kreditno kartico, se bo izvedlo še po tej kartici. V primeru, da bodo imetniki opravljali nakupe na obroke, se bodo le ti ohranili do njihovega poplačila.

Od 1. decembra 2021 Mastercard kreditne kartice ne bo več možno uporabljati, zato jo je potrebno po tem datumu uničiti in pričeti z uporabo Visa kreditne kartice.

Imetnikom, ki so v preteklosti uporabljali le Mastercard kartico, je na novo pridobljeni Visa kartici ostala PIN-številka enaka, kot so jo imeli na svoji Mastercard kreditni kartici.

Za imetnike, ki so uporabljali Mastercard in Visa kartico, pa se PIN Visa kartice ni spremenila.

Ob prejetju nove kartice je bilo potrebno zamenjati z obstoječo Mastercard kreditno kartico, ki jo je bilo potrebno uničiti - potem so imetniki pričneli z uporabo nove Visa kreditne kartice. Mastercard kreditne kartice ni več možno uporabljati od 1. decembra 2021.

Ne. V priporočenem pismu julija 2021, so bile stranke seznanjene, kakšno Visa kartico bodo prejele ter kakšne so bistvene značilnosti, ki jih bo kartica imela.

Če so želeli drugačne značilnosti Visa kartice, kot so bile napisane v pismu, so spremembe lahko uredili v poslovalnici do konca oktobra 2021.

V novembru 2021 so bile strankam izdane enakovredne Visa kartice.

 • Imetniki Mastercard klasične kartice so prejeli Visa kreditno kartico.
 • Imetniki Zlate Mastercard kartice so prejeli Visa Platinum kreditno kartico.

Imetniki obeh kartic so ohranili Visa kartico, ne glede na to, katere vrste je in na njej ohranili vse značilnosti in dodatne storitve, kot jih imajo. Nanjo je bil pripisan odobren limit z Mastercard kartice in vse storitve, ki so jih imeli imetniki samo na Mastercard kartici.

Prikaži vse