Zamenjava kartic

V SKB banki podpiramo prave odločitve, do katerih pa vodijo tudi spremembe. Začenjamo novo poglavje v kartičnem poslovanju, da lahko našim strankam ponudimo še več in jim omogočimo kakovostno izkušnjo z uporabo kreditne kartice. Zato bomo združili najboljše iz naše ponudbe in konec leta 2021 postali banka izdajateljica ekskluzivno Visa kartic ter iz ponudbe in poslovanja umaknili Mastercard kartice.


Skrbi, da Visa kreditna kartica ne bo tako uporabna
kot Mastercard, so povsem odveč!

  • Fleksibilnost uporabe Visa kartice lahko preprosto upravljate z obročno nastavitvijo, s katero boste lahko enostavno po obrokih plačali večje nakupe.
  • V MOJ@SKB mobilni banki imate tudi varnostne nastavitve, s katerimi si lahko poljubno izklopite ali vklopite spletno nakupovanje, nakupovanje v tujini ali uporabo bankomata.
  • Uporabnost Visa kartice je v celoti primerljiva z uporabo Mastercard kartice. V Sloveniji in Evropi je sprejem Visa kartic omogočen na vseh prodajnih mestih, opremljenih s POS-tehnologijo, in na vseh bankomatih.
  • Visa upravlja svetovno največje, najzanesljivejše in najvarnejše plačilno omrežje, ki povezuje 13.000 izdajateljev s 3,4 milijarde kartic in 61 milijoni prodajnih mest v prek 200 državah.
  • Blagovna znamka Visa se uvršča med najvrednejše blagovne znamke na svetu.

 

  

Pogosta vprašanja

Katere Visa kartice bodo prejeli obstoječi imetniki Mastercard kartic?

V novembru 2021 bodo strankam izdane enakovredne Visa kartice.

  • Imetniki Mastercard klasične kartice, bodo prejeli Visa kreditno kartico.
  • Imetniki Zlate Mastercard kartice, bodo prejeli Visa Platinum kreditno kartico.

Imetniki obeh kartic bodo ohranili Visa kartico, ne glede na to, katere vrste je ter na njej ohranili vse značilnosti in dodatne storitve, kot jih imajo. Nanjo bo pripisan odobren limit z Mastercard kartice ter vse storitve, ki jih imajo imetniki samo na Mastercard kartici.

Ali bodo morali obstoječi imetniki Mastercard kartic obiskati poslovalnico za ureditev zamenjave z Visa kartico?

Ne. V priporočenem pismu julija 2021, so bile stranke seznanjene, kakšno Visa kartico bodo prejele ter kakšne so bistvene značilnosti, ki jih bo kartica imela.

Če želite drugačne značilnosti Visa kartice, kot so napisane v pismu, spremembe lahko uredite v poslovalnici do konca oktobra 2021. Predlagamo, da se za obisk pri osebnem bančniku naročite na telefonski številki 01 471 55 55. Dosegljivi smo vsak delovnik med 8. in 19. uro.

Kaj morajo imetniki Mastercard kartice narediti ob prejemu nove kartice?

Ob prejetju nove kartice jo je potrebno zamenjati z obstoječo Mastercard kreditno kartico, ki jo je  takrat potrebno uničiti - potem lahko imetniki pričnejo z uporabo nove Visa kreditne kartice. Mastercard kreditne kartice ne bo več možno uporabljati od 1. decembra 2021.

Kdaj imetniki Mastercard kartice prejmejo PIN-številko za uporabo nove Visa kartice?

Imetnikom, ki trenutno uporabljajo le Mastercard kartico, bo na novo pridobljeni Visa kartici ostala PIN-številka enaka, kot jo imajo na svoji Mastercard kreditni kartici.

Za imetnike, ki trenutno uporabljajo Mastercard in Visa kartico, pa se PIN Visa kartice ne spreminja.

Kaj morajo imetniki Mastercard in Visa kreditne kartice narediti ob izvedeni spremembi?

Od 1. decembra 2021 Mastercard kreditne kartice ne bo več možno uporabljati, zato jo je potrebno po tem datumu uničiti in pričeti z uporabo Visa kreditne kartice.

Kako bo s porabo po katerikoli obstoječi Mastercard kreditni kartici?

Plačilo vseh obveznosti, opravljenih z Mastercard kreditno kartico, se bo izvedlo še po tej kartici. V primeru, da bodo imetniki opravljali nakupe na obroke, se bodo le ti ohranili do njihovega poplačila.

Kje se lahko spremlja poraba po kartici?

Poraba po obstoječi Mastercard kreditni kartici bo, tako kot do zdaj, vidna v SKB NET spletni banki. Tam in v MOJ@SKB mobilni banki bodo tudi podatki o imetnikovi Visa kartici.

Prikaži vse