Do 31. 5. 2023 ob najemu edinstvenega potrošniškega kredita izkoristite brezplačni SKB paket (MOJ S, MOJ M, MOJ L) za 6 mesecev!

Izračunajte svoj mesečni obrok

Znesek kredita

Koliko denarja potrebujete?

EUR

 
Odplačilna doba

V koliko mesecih želite odplačati kredit?

MESECEV

 


Brezplačni SKB paket za 6 mesecev

Ob najemu kredita do 31. 5. 2023 nudimo posebno ugodnost na MOJ S, MOJ M ali MOJ L paketu.

Edinstveno
v Sloveniji

Obrestne mere se spreminjajo z višino najetega kredita in ne z dobo odplačevanja.

 

Zavarovanje kredita
ni potrebno

Kredit do 7 let vam lahko odobrimo brez zavarovanja kredita.

 

Odplačilna
doba

Do 82 mesecev s fiksno in variabilno obrestno mero.

DO SKB POTROŠNIŠKEGA KREDITA
V TREH KORAKIH

Informativni
izračun

Pogovor s kreditnim specialistom, ureditev dokumentacije in oddaja vloge

Odobritev kredita in podpis
kreditne pogodbe

Izračunajte svojo kreditno sposobnost 

Mesečni prihodki

Kakšni so vaši povprečni mesečni prilivi ? *

 
Vzdrževani člani

Ali želite pri izračunu upoštevati vzdrževane družinske člane? *

Status vzdrževanega člana
Število članov

otrok do 18. leta

otrok do 26. leta s statusom študenta

otrok od 18. do 26. leta brez zaposlitve, ki je prijavljen na zavodu za zaposlovanje in ima prijavljeno stalno prebivališče na istem naslovu kot starši oz. dejansko prebiva z njimi

Anuiteta

Vaša anuiteta je lahko največ:

0 EUR

* vpišite povprečje zadnjih 12 mesecev (upošteva se plača/pokojnina, prevoz na delo, nadomestilo za prehrano, regres, božičnica …)

** Izračun maksimalne mesečne anuitete je zgolj informativne narave s pomočjo katerega lahko približno izračunate vašo kreditno sposobnost. Natančen izračun dobite v poslovalnici ob oddaji vloge za kredit.
V predmetnem izračunu je upoštevan minimalni znesek, ki mora ostati po poplačilu obroka iz naslova kreditne pogodbe upoštevajoč navedene kriterije. Informativni izračun velja ob predpostavki, da nimate drugih obremenitev iz kreditov in ne upošteva morebitne upokojitve, ki bi nastopila med odplačevanjem kredita in tudi ne dodatka, ki bi pokril tveganje ob izračunu kredita s spremenljivo obrestno mero.

 

POGOVORITE SE S kreditnim specialistom
in pridobite prilagojeno ponudbo


Klic svetovalca lahko pričakujete v naslednjih dveh delovnih dneh med 8. in 19. uro.

Pridružite se več kot 200.000
zadovoljnim strankam.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.
Ivona K.
Ivona K.Postanite zadovoljni SKB kreditojemalec tudi vi.
Izpolnite obrazec in se naročite na sestanek s kreditnim specialistom.

Stranka SKB? *
Kakšen termin vam najbolj ustreza? *

Pridružite se več kot 200.000
zadovoljnim strankam.

Kadar potrebujem kredit, se obrnem na svojo osebno bančnico, s katero sem že vrsto let izredno zadovoljna. Pri njej dobim vse informacije, podporo ter tudi najboljše možne kreditne pogoje. Glede na to, da sem zvesta stranka SKB banke že 20 let, verjamem, da bom tudi še naprej.

Ivona K.
Ivona K.
Ivona K.Postanite zadovoljni SKB kreditojemalec tudi vi.
Izpolnite obrazec in se naročite na sestanek s kreditnim specialistom.

Pogosta vprašanja

Kreditna sposobnost se razlikuje glede na vrsto kredita, zavarovanje, višino osebnih prihodkov in število oseb, ki jih kreditojemalec preživlja.

Po odobritvi kredita vam mora ostati znesek prihodkov v višini, ki jo določa zakon o izvršbi in zavarovanju.

Svojo kreditno sposobnost lahko zvišate tako, da zavarujete svoj kredit z dodatnim zavarovanjem (porok, dodatno zavarovanje za primer brezposelnosti ...), z razkritjem vseh vaših rednih prilivov, ki jih na račun prejmete poleg plače (malica, prevoz na delovno mesto, regres, božičnica ...) ali pa s podaljšanjem ročnosti.

Seveda. Kadarkoli po prenosu kredita v odplačevanje je mogoče predčasno delno ali celotno poplačilo kredita. Strošek takega poplačila določa Zakon o potrošniških kreditih.

Strošek takega poplačila določa Zakon o potrošniških kreditih, pri čemer je poplačilo kredita s spremenljivo obrestno mero brezplačno, brezplačna pa so tudi vsa poplačila v enem letu do 10.000 evrov pri kreditih s fiksno obrestno mero.

Pri delnem poplačilu kredita se morate odločiti za krajši preostanek odplačilne dobe ali pa za nižjo anuiteto.

Potrošniški kredit odobrimo slovenskim rezidentom (državljani RS in tujci). Nerezidenti (tujci z delovno ali bivalno vizo za najmanj 6 mesecev) lahko kredit najamejo le izjemoma ob posebnem zavarovanju.

Strankam, ki na SKB banki prejemate svoje prihodke, se lahko ob ustrezni odločitvi poslovalnice odobri  potrošniški kredit do omejenega zneska in omejene ročnosti, tudi brez dodatnega zavarovanja. Odločitev je odvisna od bonitete stranke in vrste ter zneska kredita, ki ga najemate. 

Drugi možni načini zavarovanja so:

  • kreditno sposoben porok,
  • hipoteka ali
  • depozit.

Če ste stranke banke in prejemate prihodke na osebni račun pri SKB banki že šest mesecev ali več, lahko zaprosite za potrošniški kredit le z Vlogo za odobritev kredita, ki jo lahko enostavno oddajo v SKB NET spletni ali MOJ@SKB mobilni banki.

Če prihodkov ne prejemate na SKB banki morate Vlogi za odobritev kredita priložiti še upravno izplačilno prepoved (2 izvoda), ki jo potrdi delodajalec in potrdilo svoje matične banke o prometu na računu za zadnjih 12 mesecev.

Upokojenci namesto potrdil delodajalca predložite zadnja dva izpiska ZPIZ.

Prikaži vse

Skupaj z nami
za boljši jutri.

V SKB banki se zavedamo, da je pot do kredita lahko včasih zelo težka in dolgotrajna. Zato smo se odločili, da vse nove in obstoječe stranke ob najemu edinstvenega potrošniškega kredita v Sloveniji do 31. 5. 2023 nadgradimo z akcijsko ugodnostjo - brezplačni SKB paket (MOJ S, MOJ M, MOJ L) za 6 mesecev!

10.000 EUR kredita

že za

151,84 EUR na mesec

Fiksna obrestna mera: 6,60 %
Doba odplačila: 82 mesecev

Podrobnosti izračuna