Nagrade, Osebne finance, ESG

SKB banka prejemnica »Workplace active certifikata«

27. 10. 2022

Workplace Active Certification (WAC) je projekt Evropske zveze za šport podjetij (EFCS) in je namenjen evropskim organizacijam, ki aktivno spodbujajo zdravje in dobro počutje na delovnem mestu s telesno dejavnostjo.

SKB banka prejemnica »Workplace active certifikata«

V SKB banki smo povezani tako vrhunskim, olimpijskim športom kot tudi s športom za vsakogar, ki se odloči za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. Kot glavni sponzor že skoraj 30 let podpiramo Olimpijski komite Slovenije, na čigar pobudo, smo se kot pionirsko podjetje pridružili projektu za pridobitev prvega evropskega certifikata na področju športnih aktivnosti zaposlenih.

V postopku pridobivanja certifikata so bili naši mnogi projekti in interne aktivacije zaposlenih prepoznani kot dobre prakse, ki lahko služijo kot vzor drugim evropskim podjetjem: SKB športno društvo, interni ambasadorji in povezovanje zaposlenih s projekti družbene odgovornosti, ki jih podpira SKB banka.

V SKB banki se zavedamo, da spodbujanje k telesni aktivnosti zaposlenih nima dobrega vpliva le na zdravje in splošno počutje, ampak krepi tudi našo interno povezanost in pripadnost. Pridobljeni certifikat je za nas priznanje, a hkrati tudi zaveza in obljuba, da bomo nadaljevali s projekti, ki ustvarjajo zdravo in spodbudno delovno okolje.


Nazaj