SLOVENSKA BAKLA

Imamo olimpijske sanje.

Pridružite se vseslovenskemu projektu #slovenskabakla:

IMAMO OLIMPIJSKE SANJE


Trajanje projekta

Bakla bo potovala od 22. aprila do 23. julija po vseh slovenskih občinah.


Namen projekta

Širjenje olimpijskih vrednot, simbolov ter olimpijskega gibanja in izražanje podpore slovenskim olimpijcem na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.


Vi in projekt

Pridružite se nosilcem bakle in v svoji izbrani občini ponesite Slovensko baklo!

Kako sodelovati v projektu?

SKB banka bo izžrebala srečneže, ki bodo v izbrani občini ponesli Slovensko baklo
in izkazali podporo našim olimpijcem, širili olimpijsko gibanje ter vrednote.

1

Izberite želeno občino

Preglejte pot Slovenske bakle in si izberite tri občine, kjer bi najraje ponesli baklo. Bodite pozorni na datume prihoda bakle v določeno občino in se na podlagi lokacije občine ter datuma prihoda bakle odločite za tri najbolj ustrezne občine. Bodisi bodo to občine najbližje vašemu prebivališču, ali pa občine, ki vam časovno najbolj ustrezajo.

2

Izpolnite spletni obrazec

Za sodelovanje v žrebu izpolnite spletni obrazec, označite želene občine in se potegujte za mesto nosilca slovenske bakle! Z malo sreče boste lahko v eni izmed izbranih občin ponesli slovensko baklo in tako izkazali podporo našim olimpijcem na letošnjih OI v Tokiu, ki bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta!

3

Ponesite olimpijske sanje

Na izbrani dan se pridružite ostalim nosilcem slovenske bakle in v izbrani občini ponosno ponesite olimpijske sanje! Delite svojo izkušnjo med prijatelji na digitalnih kanalih (Facebook, Instagram, LinkedIn) in pripišite ključnika #vztrajam in #slovenskabakla.

POSTANITE NOSILEC SLOVENSKE BAKLE

Prijave smo sprejemali do 20. julija.*

Pogosta vprašanja

Kdo lahko sodeluje v projektu?

V projektu lahko sodelujejo fizične osebe, stare 15 let in več, s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki se prijavijo za sodelovanje do zadnjega ustreznega termina, ki bo izpisan ob prijavi v spletnem obrazcu.

Kako lahko sodelujem v projektu?

Udeleženec lahko v projektu sodeluje tako, da se preko spletnega obrazca za prijavo dosegljivega na spletni strani, prijavi za nosilca slovenske bakle in izbere tri lokacije, na katerih bi želel sodelovati pri dogodku.

Z oddajo obrazca za sodelovanje se šteje, da se udeleženec strinja in sprejema pravila za sodelovanje.

 

Ali se moram nujno prijaviti v občino stalnega prebivališča?

Ne. Udeleženec se lahko prijavi v tri poljubne občine, bodisi v njemu najbližje, ali pa si izbere tri občine glede na datumsko ustreznost. 

Ali moram nujno izbrati tri občine?

Ne. Obvezna je le izbira ene občine, vendar pa se vam z vsako dodatno izbiro povečujejo možnosti za sodelovanje. Udeleženci bodo namreč v primeru prezasedenosti prerazporejeni v žrebanje nosilcev pri alternativnih izbirah (to v praksi pomeni, da boste sodelovali v več žrebih in imeli več možnosti za izbor).

Želim sodelovati v svoji občini, vendar bo bakla občino obiskala šele konec junija. Se moram prijaviti že zdaj?

Ne. Žrebi za nosilce bakle bodo potekali vsak teden za prihajajoče občine. To pomeni, da se morate v želene občine prijaviti najkasneje 7 dni pred načrtovanimi datumi obiskov izbranih občin. Pozorni bodite le, da boste preverili vse tri datume vaših izbir.

Primer: Janez želi sodelovati v Radencih - 23.6., Šalovcih - 30.6. ali Tišini - 2.7. Obrazec mora torej oddani najkasneje 7 dni pred prvim datumom obiska ene od izbranih občin (torej najkasneje do 16.6.).

Zanima me več o projektu Slovenska bakla, kje lahko pridobim več informacij?

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Kakšna je celotna pot Slovenske bakle?

Razporeditev in potovanje Slovenske bakle si lahko pogledate v spodnjem dokumentu.

pot Slovenske bakle pdf, 2,9 MB
Prikaži vse

*Pridržujemo si pravice do spremembe datumov potovanja Slovenske bakle.