Odlog plačila kredita zaradi COVID-19

Za vse, ki zaradi posledic epidemije ne morete poravnati kreditnih obveznosti.

Izpolnite vlogo

Prednost

Odlog plačila kredita

Začasna prekinitev plačila vseh obveznosti po kreditni pogodbi

Rok za oddajo vloge

Do 26.2.2021

Posebnost

Brez obiska poslovalnice

Vlogo lahko oddate prek elektronske ali navadne pošte

ODLOG PLAČILA KREDITNIH OBVEZNOSTI

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE), ki je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 203/20 z dne 30.12.2020 omogoča oddajo vloge za odlog plačila kredita.

Izpolnjevanje vloge

Prosimo vas, da natančno preberete in izpolnite Vloga za odlog plačila kredita za pravne osebe. Bolj skrbno boste izpolnili svojo vlogo, hitreje bomo lahko našli najustreznejšo rešitev za nastalo situacijo.

Pomoč pri izpolnjevanju vloge

Če boste pri izpolnjevanju vloge naleteli na težave, se prek elektronske pošte obrnite na svojega skrbnika.

Oddaja vloge

V izogib fizičnim kontaktom in omejevanju širjenja COVID-19 vas prosimo, da vlogo oddate prek elektronske ali navadne pošte svojemu skrbniku in za ta namen ne obiskujete poslovalnice.

Obravnava vloge

Z okrepljeno ekipo bomo skrbno obravnavali vse prejete vloge, zato ni potrebno hiteti z oddajo vloge.

Oddajte vlogo za odobritev odloga plačila kredita

Zaradi varnosti in omejevanje širjenja epidemije vas prosimo,
da vlogo oddate prek elektronske ali navadne pošte svojemu skrbniku 
in za ta namen ne obiskujete poslovalnice.

Pogosta vprašanja

Kakšno dokumentacijo moram banki predložiti, da dokažem upravičenost do odloga kredita?

Banki je potrebno predložiti pravilno izpolnjeno vloge. Druga dodatna dokazila so navedena v Vlogi za odlog plačila kredita.

Kakšen je rok za oddajo vloge na banko?

Vlogo za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe je potrebno na banko podati najkasneje do 26.2.2021.

Za kakšno obdobje lahko dobim odlog plačila kredita?

Zakon predvideva odlog plačila obveznosti za obdobje do 9 mesecev. Če ste v preteklosti že koristili odlog plačila kreditnih obveznosti v skladu z interventnim zakonom, se število mesecev že sklenjenih odlogov odšteje od najdaljše skupne dolžine 9 mesecev. V kolikor ste že koristili oziroma koristite odlog v skladu z interventnim zakonom za obdobje 9 ali več mesecev, do novega odloga sedaj niste upravičeni.

Kje lahko preberem Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev?

Zakon je objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije z dne 28. 3. 2020, št. 36/20, njegovi dopolnitvi pa v sklopu Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE), ki je bil v objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 175/20 z dne 27.11.2020 in v sklopu Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE), ki je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 203/20 z dne 30.12.2020.

Kaj je Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK) in zakaj je bil sprejet ter kaj je vsebina njegovih dopolnitev?

Z namenom blažitve posledic epidemije je vlada sprejela Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb, omogoči odlog plačila kredita do 12 mesecev. Vloge po zakonu je bilo moč oddati do 15.11.2020.

ZIUOPDVE je bil sprejet z namenom podaljšanja roka za oddajo vloge za odlog plačila obveznosti kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov druge razglasitve epidemije niso mogli poravnati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb. Zakon je možnost odloga omogočil tudi tistim, ki v Republiki Sloveniji nimajo stalnega prebivališča. Vlogo je bilo moč oddati do 31.12.2020, zakon pa je predvidel odlog plačila obveznosti do 31.1.2021. 

ZIUPOPDVE omogoča odlog plačila do 9 mesecev, če stranka v preteklosti še ni izkoristila odloga plačila kredita v navedeni višini in podaljšuje možnost oddaje vloge do 26.2.2021.

Prikaži vse
Poslovne finance

Partnerji so pomembni, tudi finančni

Hipen in nepričakovan gospodarski krč, ki je posledica epidemije korona virusa, je poskrbel za marsikatero spremembo v naši okolici in poslovanju podjetij. Na preizkušnji so bila in so še tako osebna kot tudi poslovna partnerstva. Trenutno stanje je zato tudi pokazatelj, ali imamo ob sebi prave partnerje na katere se lahko zanesemo tudi v drugačnih in težjih trenutkih.

Osebne finance

Z vami v vsakem trenutku za nemoteno finančno poslovanje

V SKB banki zagotavljamo, da bomo z vami v vsakem trenutku, da bomo še naprej skrbeli za nemoteno finančno poslovanje ter vam kot trden in zanesljiv partner stali ob strani pri uresničevanju vaših ciljev in priložnosti.

Varčevanje

Prihodnost bo lepša, če zanjo poskrbite že danes.

Z mesečnim varčevanjem v skladih  boste lahko svoje prihranke plemenitili za uživanje sadov v prihodnosti.  

Za vas smo pripravili možnost varčevanja v krovnih skladih Amundi Funds, Amundi Index Solutions in Moorea Fund, ki je novost na slovenskem trgu. Krovni sklad Moorea Fund poleg enkratnih vplačil v izbrani podsklad omogoča tudi redno mesečno vplačevanje v izbrani podsklad v okviru varčevalnega načrta.

 

Poslovne finance

Ko je za likvidnost podjetja dobro poskrbljeno

Življenjsko pomembna stvar nekega podjetja je njegov finančni tok. Majhna podjetja morajo res dobro izkoristiti vsak evro, ki ga obrnejo. Najslabša možnost je, da finance obležijo, po možnosti na računu s slabšimi obrestmi.

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

  • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
  • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
  • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Digitalno bančništvo

S pomočjo mobilne in spletne banke lahko uredite kar 53 različnih opravkov brez obiska banke.:

  • Oddaja vloge za odobritev prekoračitve - izredni limit.
  • Oddaja vloge za naročilo potrošniškega kredita.
  • Oddaja vloge za pridobitev kreditne kartice
    Mastercard / Visa.
  • Plačilo in prejem računov in e-računov.
  • Pregled stanja in porabe.

Preberite več

+ 48

Drugihdigitalnih storitev