Odlog plačila kredita zaradi COVID-19

Za vse, ki zaradi posledic epidemije ne morete poravnati kreditnih obveznosti.

Izpolnite vlogo

Prednost

Odlog plačila kredita

Začasna prekinitev plačila vseh obveznosti po kreditni pogodbi

Rok za oddajo vloge

Do 26.2.2021

Posebnost

Brez obiska poslovalnice

Vlogo lahko oddate prek elektronske ali navadne pošte

ODLOG PLAČILA KREDITNIH OBVEZNOSTI

Na podlagi sprejetih interventnih zakonov, ki omogočajo odlok plačila kreditnih obveznosti zaradi epidemije virusa COVID-19 lahko kreditojemalci zaprostie za odlog plačila do 26.2.2021.

Izpolnjevanje vloge

Prosimo vas, da natančno preberete in izpolnite Vloga za odlog plačila kredita za fizične osebe. Bolj skrbno boste izpolnili vlogo, hitreje bomo lahko našli najustreznejšo rešitev za nastalo situacijo.

Pomoč pri vlogi

Če boste pri izpolnjevanju vloge naleteli na težave, pokličite naš kontaktni center 01 471 55 55 (vsak delovnik med 8. in 19. uro) ali pošljite vprašanje na info@skb.si.

Oddaja vloge

V izogib fizičnim kontaktom in omejevanju širjenja virusa COVID-19 priporočamo, da izpolnjeno vlogo pošljete na moratorij@skb.si ali na naslov SKB d.d., Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za moratorij« in v ta namen ne obiskujete poslovalnice. Po predhodnem naročilu na sestanek je oddaja mogoča tudi v katerikoli poslovalnici.

Obravnava vloge

S posebno ekipo bomo skrbno obravnavali vse prejete vloge, o odobritvi vloge (ali zavrnitvi) pa vas bomo obvestili pisno ali po elektronski pošti.

Oddajte vlogo za odobritev odloga plačila kredita

Zaradi varnosti in omejevanje širjenja epidemije vas prosimo,
da vlogo oddate prek elektronske ali navadne pošte in za ta namen ne obiskujete poslovalnice:

e-naslov: moratorij@skb.si
naslov:
SKB d.d. (Za moratorij)
Ajdovščina 4
1000 Ljubljana

Pogosta vprašanja

Bo potrebno vlogo in dodatek h kreditni pogodbi doplačati?

Ne, v SKB banki bosta vloga in dodatek h kreditni pogodbi na podlagi ZIUOPOK, ZIUOPDVE in ZIUPOPDVE za fizične osebe brezplačni.

Kakšno dokumentacijo moram banki predložiti, da dokažem upravičenost do odloga kredita?

Banki je potrebno predložiti pravilno izpolnjeno vloge. Druga dodatna dokazila so navedena v Vlogi za odlog plačila kredita.

Kakšen je rok za oddajo vloge na banko?

Vlogo za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe je potrebno na banko podati najkasneje do 26.2.2021.

Za kakšno obdobje lahko dobim odlog plačila kredita?

Zakon predvideva odlog plačila obveznosti za obdobje do 9 mesecev. Če ste v preteklosti že koristili odlog plačila kreditnih obveznosti v skladu z interventnim zakonom, se število mesecev že sklenjenih odlogov odšteje od najdaljše skupne dolžine 9 mesecev. V kolikor ste že koristili oziroma koristite odlog v skladu z interventnim zakonom za obdobje 9 ali več mesecev, do novega odloga sedaj niste upravičeni.

Kje lahko preberem Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev?

Zakon je objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije z dne 28. 3. 2020, št. 36/20, njegovi dopolnitvi pa v sklopu Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE), ki je bil v objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 175/20 z dne 27.11.2020 in v sklopu Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE), ki je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 203/20 z dne 30.12.2020.

Kaj je Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK) in zakaj je bil sprejet ter kaj je vsebina njegovih dopolnitev?

Z namenom blažitve posledic epidemije je vlada sprejela Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb, omogoči odlog plačila kredita do 12 mesecev. Vloge po zakonu je bilo moč oddati do 15.11.2020.

ZIUOPDVE je bil sprejet z namenom podaljšanja roka za oddajo vloge za odlog plačila obveznosti kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov druge razglasitve epidemije niso mogli poravnati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb. Zakon je možnost odloga omogočil tudi tistim, ki v Republiki Sloveniji nimajo stalnega prebivališča. Vlogo je bilo moč oddati do 31.12.2020, zakon pa je predvidel odlog plačila obveznosti do 31.1.2021. 

ZIUPOPDVE omogoča odlog plačila do 9 mesecev, če stranka v preteklosti še ni izkoristila odloga plačila kredita v navedeni višini in podaljšuje možnost oddaje vloge do 26.2.2021.

Prikaži vse
Krediti

Kaj narediti, če ne morete več plačevati kreditnih obveznosti?

Brez skrbi, vedno se najde rešitev. Naj vam na pomoč priskočimo mi, saj vam z možnostjo refinanciranje kredita omogočimo, da najamete nov kredit, s katerim poplačate obstoječega.

Dobro je vedeti,
komu zaupate finance

SKB banka

 • Se v slovenskem bančnem prostoru odlikuje kot varna, trdna in zanesljiva banka.
 • Je del skupine OTP, ene največjih in najstabilnejših bank na področju srednje in vzhodne Evrope.
 • Zaupa nam več kot 200.000 strank.

Kaj o nas pravijo naše stranke?

Flik takojšnja brezplačna nakazila

S Flikom plačujte kadarkoli, kjerkoli:

 • Enostavno - potrebujete le mobilno številko
  ali e-naslov prejemnika.
 • Hitro - denar bo na računu v nekaj sekundah.
  Tudi izven delovnega časa banke.
 • Varno - enako varno kot plačevanje prek
  mobilne ali spletne banke.

Preberite več