O SKB banki

 

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Spodbujamo in delamo dobro, za okolje v katerem delujemo in poslujemo!

Skrb, spoštovanje in odgovornost do okolja, v katerem smo in delamo, je ena izmed temeljnih vrednot banke SKB. Razne oblike finančne pomoči namenjamo različnim družbenim dejavnostim – kulturnim, izobraževalnim, humanitarnim in športnim.

Naša družbena odgovornost se izraža v transparentni poslovni praksi, ki temelji na etičnih vrednotah: spoštujemo življenje, delo in ustvarjalnost zaposlenih, ožje skupnosti in širšega družbenega okolja.

Zavzemamo se za dobre medčloveške odnose ter zdravo in pozitivno okolje, zato skušamo pomagati posameznim združenjem in posameznikom s podobnimi vrednotami.

Od leta 1993 smo glavni sponzor Slovenske olimpijske reprezentance. Sodelovanje SKB z Olimpijskim komitejem Slovenije sega na začetek njegovega delovanja in veljamo za eno prvih slovenskih podjetij, ki se je odločilo za podporo in širjenje olimpijskih vrednot v Sloveniji.

V letu 2020 smo se odločili podpreti tudi slovensko kulturno ustvarjanje in tako postali sponzor sezone 2020/2021 v SNG Opera in balet Ljubljana.

Verjamemo, da lahko z našo podporo motiviramo in spodbudimo naše zaposlene, stranke, poslovne partnerje, olimpijce, umetnike in vse, ki se znajdejo pred pomembnimi odločitvami v življenju, ker
v SKB podpiramo prave odločitve!

Podpiramo dobra dejanja - donacija Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Zavedamo se, kako zahtevno je bilo letošnje leto, zato smo finančna sredstva prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki skrbi za kakovost življenj otrok, mladostnikov in družin.

 

Več o projektu

Sponzor SNG Opera in balet Ljubljana, v sezoni 2020/2021

SKB banka se je v letošnjem letu odločila podpreti slovensko kulturno ustvarjanje in tako postala sponzor sezone 2020/21 SNG Opera in balet Ljubljana.

Več o projektu

SKB podarja rabljene tiskalnike

Ob posodobitvi informacijsko tehnične opreme smo iz redne uporabe v banki SKB umaknili tudi 250 starejših, a še delujočih tiskalnikov. Del teh tiskalnikov smo podarili društvu za trajnostni razvoj Duh časa, ki se poleg ostalih aktivnosti ukvarja tudi z zbiranjem računalniške opreme za socialno ogrožene.

 

 

Več o projektu

Podpiramo šport - osebno sponzorstvo vrhunske atletinje Maruše Mišmaš

Maruša Mišmaš je najboljša slovenska atletinja v teku na srednje proge. Je lastnica državnih rekordov v teku na 2.000 in 3.000 metrov z zaprekami, kar je tudi njena paradna disciplina. 

Več o projektu

Sponzor Slovenske olimpijske reprezentance

Banka SKB je od samega začetka olimpijskega gibanja v samostojni Sloveniji od leta 1993 glavni sponzor Slovenske olimpijske reprezentance.

Sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) sega na začetek njegovega delovanja, zato veljamo za eno prvih slovenskih podjetij, ki se je odločilo za podporo in širjenje olimpijskih vrednot v Sloveniji.

Več o projektu

SKB urbani čebelnjak

Dejstvo je, da so čebele, verjetno tudi zaradi prekomerne uporabe spodbujevalnih in zaščitnih sredstev v kmetijstvu, ogrožena vrsta. V mestih se tovrstna sredstva uporabljajo v manjšem obsegu, kar omogoča lažje preživetje čebel v urbanih okoljih.  Zato je urbano čebelarjenje postalo ena od možnih rešitev preživetja čebel, ki nam našo skrb za njih vračajo z opraševanjem rastlin in sladkim medom.

Več o projektu

#Vztrajam

Imate svoje cilje, za katere morate vztrajati dan za dnem, teden za tednom?

V življenju si ljudje neprestano postavljamo cilje. Nekdo bi rad opravil še zadnji izpit in zaključil šolanje z diplomo, drugi si želi izgubiti višek kilogramov, četrti se trudi uspešno zaključiti poslovni projekt, petemu je velik uspeh že to, da se dnevno več giblje, nauči meditirati ali se znebi kakšne grde razvade.

Več o projektu

Pošljite prošnjo za sponzorstvo

Zavzemamo se za dobre medčloveške odnose ter zdravo in pozitivno okolje,
zato skušamo pomagati posameznim združenjem in posameznikom s podobnimi vrednotami.

Kontaktirajte nas