Zapisi

5 motivacijskih tehnik, ki vedno delujejo 31. 12. 2020

Skorajda ga ni človeka, ki se nikoli ni znašel v precepu med svojimi pričakovanji in med tistim, kar je v resnici pripravljen začeti delati v tem trenutku. Številne študije dokazujejo, da je moč volje omejeni vir, ki ga najpogosteje porabimo že v prvi polovici dneva. Zato je pomembnejše spoznati tehnike in metode, ki bodo delovale, ko nam moč volje že precej opeša.

Zakaj tekač ne napreduje v hitrosti? 30. 12. 2020

Pri teku je najbolj pomembno, da razvijemo določene motorične sposobnosti: primerno vzdržljivost, moč in hitrost, kajti te sposobnosti nam bodo omogočale najbolj racionalen in varen tek.

Vaje za moč 30. 12. 2020

Med tekaškimi pripravami dosegamo dobro fizično pripravljenost, pridobivamo predvsem na vzdržljivosti in pri vsakem koraku razvijamo moč nog ter moč trupa. Ampak to ni dovolj. Vaje za moč je potrebno izvajati tudi kot samostojno vadbeno enoto.

Tek in boleče koleno 30. 12. 2020

Pri teku se najbolj izrazijo bolečine v kolenih, kolkih in tudi v stopalih. Najbolj poznana bolečina večine tekačev je boleče koleno. Zavedati se moramo, da ena bolečina lahko pripelje do druge in je posledica prve. 

Zakaj med tekom zbada pod rebri? 30. 12. 2020

Bolečina ob strani, tik pod rebri, je zelo pogosta neprijetnost, ki se velikokrat pojavi med tekom. Zakaj nastane še ni popolnoma znano, dobro pa je poznati razloge, ki nam pomagajo bolečino omiliti, ko se ta pojavi.

Kateri so najpomembnejši elementi teka? 30. 12. 2020

Tekaški trening zajema več sklopov, ki so zelo pomembni in se med seboj dopolnjujejo. Elementi, ki zajemajo trening so: pogostost treninga, količina treninga, tip treninga, intenzivnost treninga in intenzivnost odmora.

Koliko vode moramo popiti med treningi? 30. 12. 2020

Vsaka rekreativna dejavnost povzroča izgubo telesnih tekočin. Tako je tudi pri teku, še posebej pri daljših treningih teka, kjer treniramo vzdržljivost. To se pokaže med znojenjem našega telesa, zato je potrebno poskrbeti za ustrezno hidracijo.

Olimpijski krogi 30. 12. 2020

Olimpijske kroge sestavlja pet med seboj povezanih barvnih krogov (trije v zgornji in dva v spodnji vrsti). Barve krogov pomenijo pet med seboj povezanih celin: modra – Evropo, črna – Afriko, rdeča – Ameriko, rumena – Azijo in zelena – Avstralijo z Oceanijo. Povezanost krogov pomeni sožitje, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo narodov petih celin.

Olimpijske športne panoge 30. 12. 2020

Program olimpijskih iger trenutno vsebuje 35 različnih športov, 53 disciplin in več kot 400 športnih prireditev. Poletne olimpijske igre sestavlja 28 športov z 38. disciplinami, zimske olimpijske igre pa 7 športov s 15. disciplinami.

Naložbe

Kako izberem sklad, ki je primeren zame? 30. 12. 2020

Ko se odločimo, da si želimo varčevati v skladih, je potrebno ugotoviti tudi, kakšen je naš profil vlagatelja in kateri skladi so za nas primerni.

Naložbe

Osnove varčevanja v skladih 30. 12. 2020

Investiranje v vzajemne sklade je bistveno lažje in enostavneje kot v druge naložbene razrede (delnice, obveznice, depoziti) in primerno za vsakogar.

Naložbe

Zakaj investirati v vzajemne sklade? 30. 12. 2020

Varčevanje v vzajemnih skladih je namenjeno doseganju dolgoročnih finančnih ciljev.

Varčevanje

Kdaj je smiselno začeti varčevati? 30. 12. 2020

Od varčevanja za oddaljene cilje si lahko največ obetate, če boste varčevali redno in z varčevanjem začeli čim prej. Pred začetkom varčevanja je ključnega pomena, da si postavite cilje, pričakovanja in časovne okvire varčevanja.

Naložbe

Kaj je krovni sklad in kaj podsklad krovnega sklada? 30. 12. 2020

Poznamo krovni sklad in podsklad krovnega sklada. Krovni sklad je vzajemni sklad, ki je sestavljen iz dveh ali več podskladov, ki jih opredeljujeta poseben naložbeni cilj in naložbena politika.

Kako izbrati ustrezne športne copate? 28. 12. 2020

Tek je preprosta športna aktivnost, ki ne zahteva veliko opreme. Seveda je dobro, če si lahko privoščimo posebna, za tek prilagojena oblačila, a ključnega pomena je le eno - tekaški copati.

Varčevanje

Kaj je varčevalni načrt? 10. 12. 2020

Varčevalni načrt je oblika rednega periodičnega (npr. mesečnega) varčevanja. Primeren je zlasti za vlagatelje, ki še nimajo večjega obsega finančnih prihrankov, in tiste, ki želijo postopno varčevati v izbranih skladih.

Naložbe

Kaj je vzajemni sklad? 10. 12. 2020

Vzajemni skladi niso nekaj izmišljenega. Gre za naložbo v košarico različnih delnic ali obveznic dobro stoječih, globalno uveljavljenih podjetij, ki proizvajajo izdelke, ki jih dnevno uporabljamo (Apple, Microsoft, Facebook, McDonalds, Google, Johnson&Johnson, Heineken, Roche holding, Novartis …).

Naložbe

Kaj investiranje oz. naložba sploh je in zakaj investirati? 10. 12. 2020

Investiranje oziroma naložba je način uporabe lastnega denarja z namenom, da dolgoročno povečate svoje premoženje. Investicije so nekaj, kar kupite ali kamor vložite svoj denar z namenom, da se vaše premoženje plemeniti. Če je vaš cilj, da bi svoje premoženje v prihodnjih 5 letih povečali, je investiranje za vas pravi odgovor.

SKB ADVENTNI KOLEDAR 30. 11. 2020

Adventni čas je poln prijetnih presenečenj in pričakovanj, z njim prihaja tudi veliko dobre volje in obdarovanja. Praznični čas pa vam bo zagotovo še polepšalo odpiranje okenc SKB-jevega adventnega koledarja. Za vas smo namreč pripravili nagradno igro, ki bo potekala od 1. pa vse do 25. decembra 2020 na našem Facebook profilu.

Osebne finance

Slogan »Podpiramo vas v vsakem trenutku« drži tudi v praksi. 09. 11. 2020

Nemoteno finančno poslovanje z varnim obiskom poslovalnic, enostavnim nakupom s karticami ter opravljanjem bančnih storitev v udobju doma - 24 ur na dan.

Osebne finance, Paketi

Bančna konfekcija ali kako izbrati pravi paket zase 01. 10. 2020

Banke in zavarovalnice ter telekomunikacijski operaterji ponujamo storitve v paketih. Kako že vnaprej vedeti, kateri nabor ali obseg storitev je pravšnji za vas? Najlažje je, če jih lahko preizkusite.

Krediti

Uresničite svoje ideje in želje – tudi z ugodnim kreditom 01. 07. 2020

Pretekle mesece nas je večina preživela v samoizolaciji. Časa je bilo več – zase, za bližnje, za nove ideje in za uresničevanje starih. Konec epidemije virusne bolezni je pravi trenutek, da začnete uresničevati zastavljene cilje.

Osebne finance, Poslovne finance

Z vami v vsakem trenutku za nemoteno finančno poslovanje 22. 04. 2020

V SKB banki zagotavljamo, da bomo z vami v vsakem trenutku, da bomo še naprej skrbeli za nemoteno finančno poslovanje ter vam kot trden in zanesljiv partner stali ob strani pri uresničevanju vaših ciljev in priložnosti.

Krediti

Krediti so še vedno dostopni, za nekatere tudi pod boljšimi pogoji 10. 02. 2020

Se tudi vam po lanskoletnem ukrepu Banke Slovenije, ki je zaostril pogoje kreditiranja prebivalstva, postavljajo vprašanja o kreditni sposobnosti? Ste nehali razmišljati o nakupu novega pohištva, novi počitniški prikolici, avtomobilu ali potovanju v eksotične kraje? Se sprašujete, kdo si kredit danes sploh še lahko privošči?