Računi

Različne potrebe, različne vrste bančnih računov. Kateri je pravi za vas?

10. 10. 2018

Uresničite vse tisto, kar si želite –  od majhnih radosti do velikih želja! Odločite se za nabor produktov znotraj izbranega računa in si zagotovite določeno obdobje brezplačnega vodenja računa.

Različne potrebe, različne vrste bančnih računov. Kateri je pravi za vas?

Različne vrste bančnih računov. Kateri je pravi za vas?

Otroci že pri sedmih let oblikujejo svoj odnos do denarja – začnejo varčevati in imajo svoj seznam želja ter se učijo, kako porabiti svoj denar. Pri tem jim pomagamo odrasli s svojim zgledom in nasveti. Tudi odrasli se vse življenje učimo umetnosti ravnanja s svojimi financami in se prilagajamo novostim na tem področju.

Prvi finančni mejnik

Že ob rojstvu otroka straši lahko začnejo z varčevanjem za otrokovo šolanje in jih učijo prvih korakov samostojnega upravljanja z denarjem prek brezplačnega PAPI osebnega računa. PAPI osebni račun najmlajšim približa pomen varčevanja in odgovornosti do svojih prihrankov.

PAPI osebni račun je primeren za otroke do 12. leta. Če si za svojega otroka želite, da bi kot odrasel res znal ravnati s svojim denarjem, začnite s PAPI-jem.

Začetek samostojnosti

Še preden se mladostnik osamosvoji, ima lahko že svoj osebni in varčevalni račun. Ob vpisu v srednjo šolo je čas, da najstnik kot prvi korak na poti v samostojno življenje dobi tudi svoj lasten osebni račun. Takrat že lahko udejanja tisto, kar se je naučil v najzgodnejšem obdobju.

Ko najstnik odpre svoj prvi osebni račun, je prav, da z denarjem ravna čim bolj dosledno, poskuša vsaj delček žepnine shraniti za rezervo in slediti svojemu cilju. Takrat mu lahko pomagate razumeti tudi koncept kredita in zadolževanja ter pomen davkov. Spoznajte ga z dolgoročnim varčevanjem in investiranjem. Naj se začne zavedati, koliko stanejo avtomobili, stanovanja, letalske karte.

TOP NASVET: Dosledno vodite svoje finančne prilive in izdatke, da boste vedno na tekočem s stanjem na svojem računu.

TOP OSEBNI RAČUN: Standardni osebni račun banke SKB – namenjen je osebam, starejšim od 15 let. Za nove stranke so pripravili posebne ugodnosti.

Glavne prednosti Standardnega osebnega računa:

Brezskrben življenjski slog

Ko se finančno osamosvojimo in ustalimo, pride čas za gradnjo varne prihodnosti. Osebni cilji se že precej spremenijo, saj smo najverjetneje odgovorni tudi za svoje otroke, misli in finance pa moramo že usmerjati tudi v zagotavljanje varne starosti.

Ob doslednem varčevanju in uspešnem upravljanju svojih financ nam je uspelo privarčevati dovolj sredstev, da nam misel na nepričakovane izdatke življenja ne zagreni preveč. Naš življenjski slog nam omogoča uživati življenje, pri čemer so nam v veliko oporo lahko tudi finančne storitve, ki jih vključuje Zlati osebni račun banke SKB.

TOP NASVET: Varčujmo za prihodnost svojih otrok in za jesen življenja. Na varčevalnem računu poskušajmo imeti približno vrednost celoletne plače.

TOP OSEBNI RAČUN: Zlati osebni račun banke SKB – namenjen je strankam, ki imajo višji mesečni dohodek. Zlati osebni račun izpolni tudi najzahtevnejša pričakovanja strank.

Glavne prednosti Zlatega osebnega računa:

 • Zlata Visa debetna kartica,
 • osebni bančnik,
 • višji limit na računu in višji dnevni limit dviga na bankomatu.

Najvišji standard za najzahtevnejše

Nore počitnice, preverjeni hoteli in doživetja, ki za vedno ostanejo v spominu, razkošni avtomobili in vrhunske restavracije … Vam vse to zveni znano? Potem morate nujno svoj način življenja nadgraditi tudi s temu primernimi bančnimi storitvami, ki presegajo meje običajnega.

TOP NASVET: Ostanite še naprej odločeni, da boste sledili svojim sanjam ne glede na vse. Ne odstopajte od predstave o tem, kaj pričakujete od svojega življenja.

TOP OSEBNI RAČUN: Prestige osebni račun – namenjen je strankam, ki razpolagajo z večjim finančnim premoženjem v banki ali imajo višje redne prilive. Prestižni osebni račun s svojo ponudbo vključuje svetovanje osebnega bančnika in preostale prestižne bančne produkte.

Glavne prednosti Prestige osebnega računa:

 • Zlata Visa Prestige in Prestige Visa debetna kartica,
 • brezplačni limit v višini 3.500 evrov,
 • osebni bančnik,
 • brezplačni dvigi na bankomatih v Sloveniji in v državah EU, kjer je evro plačilno sredstvo,
 • ugodnosti in popusti pri partnerjih banke SKB.

Obdobje novih izzivov

Obdobje po upokojitvi prinaša številne spremembe v življenju, kamor spadajo tudi praviloma večje finančne skrbi. Po drugi strani pa lahko več prostega časa izkoristite tudi za uživanje v stvareh, za katere prej niste imeli časa, če ste le ohranili dobro zdravje in ostali povezani s svojim krogom prijateljev.

Od tega, kako blizu vam je bil svet digitalnih komunikacij, je odvisno, kako dobro boste izkoristili vse prednosti digitalnega bančništva, ki vam lahko zelo olajša vsakodnevne opravke. Upokojenci, ki jim plačevanje prek interneta nikoli ni bilo blizu, naj si uredijo plačevanje prek direktnih obremenitev , kar bo razbremenilo njihov proračun.

TOP NASVET: Preverite, ali vam zdajšnji osebni račun na banki še ustreza, in ga prilagodite tako, da ne boste po nepotrebnem plačevali previsokih stroškov.

TOP OSEBNI RAČUN: Pokojninski osebni račun – za ljudi v zrelem življenjskem obdobju, katerih stalni vir dohodka je pokojnina. Pokojninski osebni račun je cenejši od standardnega. Banka SKB je z dobro razvejeno mrežo svojih poslovalnic primerna banka za upokojence, ki želijo imeti svojo banko čim bliže. Preprosta uporaba, cenovna privlačnost in dostopnost so glavni aduti Pokojninskega osebnega računa.

Glavne prednosti Pokojninskega osebnega računa:

 • nižji stroški vodenja računa,
 • preprosto upravljanje denarnih sredstev.
 • možnost pridobitve izrednega limita,
 • možnost sklenitve varčevanja za vnuke.

Nazaj