Poslovne finance

Partnerji so pomembni, tudi finančni

29. 09. 2021

Hipen in nepričakovan gospodarski krč, ki je posledica epidemije korona virusa, je poskrbel za marsikatero spremembo v naši okolici in poslovanju podjetij. Na preizkušnji so bila in so še tako osebna kot tudi poslovna partnerstva. Trenutno stanje je zato tudi pokazatelj, ali imamo ob sebi prave partnerje na katere se lahko zanesemo tudi v drugačnih in težjih trenutkih.

Partnerji so pomembni, tudi finančni

V poslovnem svetu podjetniki in podjetja vsak dan sprejemajo pomembne odločitve. Nove in negotove gospodarske okoliščine, ki jih je povzročila globalna pandemija virusa COVID-19, zahtevajo še hitrejše, odločnejše in učinkovitejše ukrepanje ter dnevno prilagajanje poslovanja novim razmeram. Pri tem je pomembno, da imajo vodje in podjetniki ob sebi ne le moralnega in organizacijskega, temveč tudi pravega finančnega partnerja.

Skrbnik, svetovalec, partner

Denar dela denar, se glasi ameriški pregovor. Drži, iz nič je težko nekaj ustvariti, sodobno poslovanje zahteva takšne in drugačne naložbe. Podjetniki in podjetja, ki nimajo dovolj prihrankov oziroma lastnih virov za naložbe te poiščejo v obliki posojil, navadno pri bankah. A banke si niso enake, sploh v odnosu do podjetništva. Razlika med njimi je navadno v obravnavi stranke, razumevanju in prilagodljivosti, pri tem pa je ključen individualen pristop.

V SKB banki ima vsako podjetje svojega bančnega skrbnika, ki stranki svetuje in zanjo ureja bančne posle. Zaradi raznolikih podjetniških dejavnosti je vsako podjetje edinstveno, zato je nemogoče vse spraviti v en koš ali pa »popredalčkati«. Poslovne ponudbe, ki bi bila primerna za vse podjetnike in podjetja, namreč ni.

Zato je toliko bolj pomembno, da banka premore strokovno in izkušeno ekipo svetovalcev, ki se lahko posveti izzivom posameznega podjetja/podjetnika. Banke obvladajo finančno poslovanje znatno bolje od povprečnega podjetja, poznajo izzive, s katerimi se podjetja srečujejo na poslovni poti, in lahko ponudijo rešitve za preprosto in učinkovito finančno poslovanje. A nikar se ne zadovoljite z osnovami. Pri banki preverite, ali so na voljo tudi kakšne naprednejše finančne rešitve, ki bi vam lahko bile v oporo pri uresničevanju ambicioznih poslovnih podvigov.

Učinkovito finančno poslovanje

Banke so po vzoru ponudbe za fizične osebe tudi poslovnim strankam namenile paketno ponudbo, ki smo jo v SKB banki prilagodili posameznim segmentom strank. Podjetniki tako vrata v svet poslovnih financ odprejo z Začetnim paketom, ki je namenjen novoustanovljenim podjetjem, tistim, ki so na začetku svoje poslovne poti. Podjetni paket pa je primeren za vodenje že utečenega posla. Oba seveda vključujeta tudi spletno bančništvo in storitve, s katerimi boste prihranili čas in denar ter si zagotovili enostavno finančno poslovanje.

Večina podjetij in podjetnikov v banko zavije takrat, ko je čas za najem kredita. Če je pred vami nova poslovna priložnost ali potrebujete sredstva za razvoj in širitev poslovanja, preverite dolgoročne kredite SKB banke. Sredstva lahko porabite za financiranje trajnih obratnih sredstev in za investicije v stalna sredstva. 


Nazaj