Kartice

Naj vam z možnostjo odloženega plačila ne uide nobena priložnost!

15. 06. 2022

Varno in samozavestno kupujte doma in v tujini, prek spleta ali brezstično. Počutite se, kot bi imeli gotovino vedno pri sebi.

Naj vam z možnostjo odloženega plačila ne uide nobena priložnost!

Kupi danes, plačaj pozneje

S kreditno kartico banke SKB imate denar vedno pri roki. Kartica vam omogoča večjo finančno fleksibilnost, saj si lahko nekaj privoščite že danes, plačate pa pozneje.

Plačilne kartice so več kot plačilno sredstvo, z njimi lahko plačujete na obroke, odlagate plačila, rezervirate potovanja in opravljate spletne nakupe. Poleg tega plastični denar že dolgo predstavlja rešitev v neprijetnih situacijah, ko nečesa ne morete plačati, ker na računu nimate dovolj sredstev za takojšnje plačilo ali ko pride do nepričakovanih izdatkov. Nanj se lahko zanesete, ko kupujete prek spleta in na daljavo.

Ko ni treba prestopiti praga trgovine

Kreditne kartice uporabnikom omogočajo določeno finančno fleksibilnost. V denarnici imate gotovo vsaj eno kartico, da se vam ni treba vedno zanašati na gotovino. Hiter življenjski tempo nam narekuje uporabo najrazličnejših kartic, vse skupaj pa močno poenostavljajo nakupni proces. Plačila z debetno kartico takoj bremenijo stanje na našem osebnem računu, medtem ko lahko s kreditnimi karticami opravljamo nakup v višini predhodno določenega limita.

S plačilno kartico so transakcije veliko preprostejše, predvsem pa varnejše, saj vam ni treba s seboj nositi velikih količin denarja, kar je posebej tvegano na potovanjih. Tisti, ki vsakodnevne nakupe opravljate s plačilnimi karticami, veste, da lahko pozabite na gotovino in brskanje po žepih za kovanci.

SKB banka vam ponuja različne Visa kreditne kartice, s katerimi lahko brez gotovine varno nakupujete, potujete, plačujete ali odložite plačila na pozneje. Določene kreditne kartice SKB banke vsebujejo tudi različne vrste zavarovanj. Ponujajo vam različne možnosti zavarovanja v primeru zamud ali odpovedi potovanja, izgubi prtljage, v primeru nezgod. Ponujajo vam lahko tudi asistenco na potovanjih, v primeru zdravstvene pomoči ali odpovedi oziroma prekinitvi potovanja.

#Odloženo plačilo

Glavna prednost kreditnih kartic je prav odloženo plačilo. Vsa plačila so obračunana enkrat mesečno, lahko pa se odločite tudi za plačilo po obrokih brez obresti.

Sami izberete termin za plačilo obveznosti z direktno obremenitvijo na osebnem računu, in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu.

#Brezstično

Brezstične kartice so zadnji bančni trend, ki mu sledimo tudi v SKB banki. Plačila do 50 evrov je mogoče opraviti brez vnosa osebne številke (PIN). Večja plačila pa je treba potrditi z vnosom gesla.

#Spletno

Sodobna tehnologija nam pomaga, da lahko povsod dostopamo do svojega denarja. Vedno več Slovencev se namesto v pravo trgovino odpravi v spletno trgovino.  

Nekaj uporabnih varnostnih napotkov:

  • Če boste plačilo opravili s kreditno kartico, najprej preverite varnost, ki jo zagotavlja spletna povezava. S SKB karticami plačujte le pri tistih ponudnikih, ki uporabljajo varnostni sistem Verified by Visa. Številka kartice, datum veljavnosti in koda CVC2/CVV2 (trimestna številka na hrbtni strani kartice) so tajni in unikatni podatki, zato jih vpisujte le takrat, ko želite opraviti nakup. Zelo pazljivi morate biti pri vpisovanju osebnih podatkov, zato pred vpisom natančno preberite Pogoje poslovanja in odpovedi spletnega prodajnega mesta ter shranite potrdila o naročilu.
  • Direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2) zahteva varen način potrjevanja spletnih plačil z močno avtentikacijo imetnika osebne ali poslovne plačilne kartice. V SKB smo zahtevam po močni avtentikaciji že prilagojeni - primarno omogočamo močno avtentikacijo v MOJ@SKB mobilni banki. Imetnikom plačilne kartice, ki nimajo pogojev za pridobitev MOJ@SKB mobilne banke, pa jo omogočamo v aplikaciji Rekono OnePass. Preberite več.

#Varnost

Plačevanje s karticami je lahko varneje od plačevanja z gotovino, saj jih v primeru izgube, kraje ali poškodovanja lahko prekličemo in zamenjamo. Nekaj glavnih napotkov pri plačevanju s kartico:

  • v trgovinah imejte kartico vedno pod nadzorom,
  • preverite znesek plačila pred potrditvijo plačila s PIN številko ali podpisom;
  • pri vnosu PIN številke zahtevajte varen vnos, ko vam nihče ne gleda pod prste;
  • za večjo varnost svoje kartice zavarujte pred krajo in nepooblaščeno uporabo kartic z zavarovanjem kartic plus;
  • dodatno uredite še varnostne nastavitve v MOJ@SKB mobilni banki in si tako nastavite poljubne limite za varno poslovanje.

Vsako zlorabo kartice morate takoj sporočiti banki in kartico blokirati, da preprečite nadaljnje zlorabe kartice.

          

 


Nazaj