Krediti

Naj vam z možnostjo odloženega plačila ne uide nobena priložnost!

10. 10. 2018

Varno in samozavestno kupujte doma in v tujini, prek spleta ali brezstično. Počutite se, kot bi imeli gotovino vedno pri sebi.

Naj vam z možnostjo odloženega plačila ne uide nobena priložnost!

Kupi danes, plačaj pozneje

S kreditno kartico banke SKB imate denar vedno pri roki. Kartica vam omogoča večjo finančno fleksibilnost, saj si lahko privoščite nekaj že danes, plačate pa pozneje.

Plačilne kartice so več kot plačilno sredstvo, z njimi lahko plačujete na obroke, odlagate plačila, rezervirate potovanja in opravljate spletne nakupe. Poleg tega plastični denar že dolgo predstavlja rešitev v neprijetnih situacijah, ko nečesa ne morete plačati, ker na računu nimate dovolj sredstev za takojšnje plačilo ali ko pride do nepričakovanih izdatkov. Nanj se lahko zanesete, ko kupujete prek spleta in na daljavo.

Ko ni treba prestopiti praga trgovine

Kreditne kartice uporabnikom omogočajo določeno finančno fleksibilnost. V denarnici imate gotovo vsaj eno kartico, da se vam ni treba vedno zanašati na gotovino.

Hiter življenjski tempo nam narekuje uporabo najrazličnejših kartic – od debetne do kartice za obročna plačila in predplačilne kartice, ki vse skupaj močno poenostavljajo nakupni proces. Plačila z debetno kartico takoj bremenijo stanje na našem osebnem računu, medtem ko lahko s kreditnimi karticami opravljamo nakup v višini predhodno določenega limita.

S kreditnimi karticami varno poslujte in upoštevajte varnostne nasvete na spletni strani SKB banke. 

Značilnosti kreditnih kartic:

Banka SKB vam ponuja različne kreditne kartice Visa ter Mastercard, s katerimi lahko brez gotovine varno nakupujete ali potujete, plačujete in odložite plačila na pozneje.

S plačilno kartico so transakcije veliko preprostejše, predvsem pa varnejše, saj vam ni treba s seboj nositi velikih količin denarja, kar je posebej tvegano na potovanjih. Tisti, ki vsakodnevne nakupe opravljate s plačilnimi karticami, veste, da lahko pozabite na gotovino in brskanje po žepih za kovanci.

Določene kreditne kartice SKB banke vsebujejo tudi različne vrste zavarovanj. Ponujajo vam različne možnosti zavarovanja v primeru zamud ali odpovedi potovanja, izgubi prtljage, v primeru nezgod. Ponujajo vam lahko tudi asistenco na potovanjih, v primeru zdravstvene pomoči ali odpovedi oziroma prekinitvi potovanja.

#Kartica z odloženim plačilom

Glavna prednost kreditnih kartic je prav odloženo plačilo. Vsa plačila so obračunana enkrat mesečno, lahko pa se odločite tudi za odplačilo računov po obrokih brez obresti.

Sami izberete termin za plačilo obveznosti z direktno obremenitvijo na osebnem računu, in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu.

#Kreditna kartica

Vaše nakupe s kreditno kartico plačujete na kredit.  – mesečni delež odplačevanja obveznosti določate sami.

Delež je lahko poljuben: 5, 10, 20, 30, 40, 50 in 100 % mesečnih obveznosti, preostanek dolga pa prenesete v naslednji mesec. Dolgove lahko kadarkoli zmanjšate z enkratnimi ali večkratnimi vplačili. Pri 100 % odplačevanju mesečnih obveznosti, se lahko tudi naknadno odločite za nakupe na obroke.

Za odloženi del vam banka obračuna obresti. Tak način poravnavanja obveznosti pomeni revolving posojilo, saj banka ne odobrava posameznega zneska plačila in ne zaračunava odobritve financiranja, skupna mesečna poraba pa ne more preseči vašega mesečnega limita porabe na kartici.

Obrestne mere, ki jih banke zaračunavajo v okviru limita na kreditnih karticah, so nekoliko višje kot pri običajnem kreditiranju, zato so vam sredstva v okviru odobrenega mesečnega limita porabe vedno na voljo brez stroškov odobritve in stroškov zavarovanj.

#Brezstično

Brezstične kartice so zadnji bančni trend, ki mu sledimo tudi v banki SKB. Plačila do 15 evrov je mogoče opraviti brez vnosa osebne številke (PIN). Večja plačila pa je treba potrditi z vnosom gesla.

#Spletno

Sodobna tehnologija nam pomaga, da lahko povsod dostopamo do svojega denarja. Vedno več Slovencev se namesto v pravo trgovino odpravi v spletno trgovino.  

Nekaj uporabnih varnostnih napotkov: Če boste plačilo opravili s kreditno kartico, najprej preverite varnost, ki jo zagotavlja spletna povezava. S karticami SKB plačujte le pri tistih ponudnikih, ki uporabljajo varnostni sistem Verified by Visa ali Mastercard® SecureCode™. Številka kartice, datum veljavnosti in koda CVC2/CVV2 (trimestna številka na hrbtni strani kartice) so tajni in unikatni podatki, zato jih vpisujte le takrat, ko želite opraviti nakup. Zelo pazljivi morate biti pri vpisovanju osebnih podatkov, zato pred vpisom natančno preberite Pogoje poslovanja in odpovedi spletnega prodajnega mesta ter shranite potrdila o naročilu.

#Varnost

Plačevanje s karticami je lahko varneje od plačevanja z gotovino, saj jih v primeru izgube, kraje ali poškodovanja lahko prekličemo in zamenjamo. Nekaj glavnih napotkov pri plačevanju s kartico:

  • v trgovinah imejte kartico vedno pod nadzorom,
  • preverite znesek plačila pred potrditvijo plačila z osebno številko (PIN) ali podpisom,
  • pri vnosu osebne številke (PIN) zahtevajte varen vnos, ko vam nihče ne gleda pod prste.
  • zaa večjo varnost svoje kartice zavarujte pred krajo in nepooblaščeno uporabo kartic z zavarovanjem kartic plus.

Vsako zlorabo kartice morate takoj sporočiti banki in kartico blokirati, da preprečite nadaljnje zlorabe kartice.


Nazaj