MIA KRAMPL

26. 06. 2024

Za plezalko Mio Krampl (2000) to ne bodo prve olimpijske igre, saj nas je zastopala že v Tokiu. Na tekmi svetovnega pokala leta 2019 v Münchnu je osvojila tretje mesto na balvanih, prav tako pa je na tretjo stopničko stopila po preizkusu v težavnosti leta 2022 v Jakarti. Na svetovnem prvenstvu v Hachiojiju (2019) je osvojila drugo mesto v težavnosti, srebro pa si je leta 2021 spet priplezala v kombinaciji na svetovnem prvenstvu v Moskvi.

MIA KRAMPL

V katerem trenutku bi rekli, da se vam je v športni karieri nasmehnila sreča?

Takrat, ko je šlo kaj za las, ali pa, ko moj nastop ni bil dober, pa sem še vseeno končala na visokem mestu. Na primer, svetovni pokal Jakarta 2022. Po polfinalu sem končala na 9. mestu (za eno mesto zgrešila finale). Po pritožbi trenerja so moji višini dodali +, kar je bilo dovolj, da sem iz finala spodrinila Japonko in se za las uvrstila naprej. Naslednji dan sem v finalu res dobro odplezala in končala na 3 mestu. Moram priznati, da sem takrat imela malo sreče, da so se sodniki odločili meni v prid.

Imate kakšen poseben ritual pred ali med tekmovanjem, za katerega menite, da vam prinaša srečo?

Nimam nobenih posebnih ritualov. Rada poslušam glasbo, ampak to je bolj zato da odmislim dogajanje okoli sebe. Vedno pa nosim mašno v laseh, tako da bi lahko rekla, da je neke vrste moj simbol in "lucky charm".

Boste v Pariz vzeli kakšen poseben predmet ali osebo za srečo?

Kot sem že rekla in kot ste verjetno že opazili brez mašnjice na tekmi ne gre. Imam že kar lepo zbirko raznobarvnih in velikih mašen, ki bodo definitivno šle z mano v Pariz.  Za podporo pa bodo z mano osebe, ki mi največ pomenijo, me delajo to kar sem, me podpirajo, me osrečujejo. To so moj fant ter moja starša.

 

Avtor fotografij je Aleš Fevžer


Nazaj