Krediti

Krediti so še vedno dostopni, za nekatere tudi pod boljšimi pogoji

10. 02. 2020

Se tudi vam po lanskoletnem ukrepu Banke Slovenije, ki je zaostril pogoje kreditiranja prebivalstva, postavljajo vprašanja o kreditni sposobnosti? Ste nehali razmišljati o nakupu novega pohištva, novi počitniški prikolici, avtomobilu ali potovanju v eksotične kraje? Se sprašujete, kdo si kredit danes sploh še lahko privošči?

Krediti so še vedno dostopni, za nekatere tudi pod boljšimi pogoji

Ne sklepajte prehitro na podlagi sporočil v medijih, da danes kredita ni več mogoče dobiti. Za večino prebivalcev so skrbi o kreditni sposobnosti odveč, saj v SKB banki še vedno odobrimo kredit kar 8 od 10 kreditojemalcev.
Preverite, ali ste med njimi tudi vi!

Zakaj nekateri lahko danes dobijo celo več kredita kot prej

Spremembe, ki so posledica pred kratkim sprejetega ukrepa regulatorja, vplivajo različno na kreditiranje prebivalstva. Vseeno pa zaradi novih meril in pogojev nekateri lahko dobijo celo višji kredit kot prej. Po novem se namreč poleg plače v izračun upošteva večina prilivov na osebni račun, med drugim tudi prevoz na delo, prehrana, regres, morebitni zaslužki iz oddajanja nepremičnin …

Zakaj me banka sprašuje o številu otrok

Banka Slovenije je v lanskem letu natančno predpisala, kakšne zneske mora banka upoštevati za vzdrževane osebe pri samem izračunu kreditne sposobnosti.

Vse banke so zdaj dolžne pridobiti informacijo o vzdrževanih članih in pri izračunu kreditne sposobnosti upoštevati tudi izdatke za otroke. Dajanje neresničnih podatkov pomeni kršitev pogodbe, sklenjene med banko in kreditojemalcem.

Kakšna vprašanja zastaviti banki, ko pridete po kredit

Kreditojemalci ob obisku poslovalnice po navadi sprašujejo le, koliko kredita lahko dobijo, kolikšna je lahko najvišja anuiteta in kolikšna je najdaljša odplačilna doba, manj pa jih zanimajo tudi zanje precej bolj pomembne stvari, kot so razlika med fiksno in spremenljivo obrestno mero, kaj storiti, če se znajdejo v težavah z odplačevanjem, ali s kakšnim zavarovanjem se lahko izognejo temu, da ob morebitni smrti ne bi ves dolg padel na dediče.

Uresničite svoje želje s potrošniškim kreditom

Izkoristite akcijske obrestne mere pri najemu potrošniškega kredita v SKB banki. Potrošniški kredit do 7 let lahko dobite brez zavarovanja in s super obrestno mero.

Preverite obrestne mere ali se naročite na sestanek v poslovalnic!


Nazaj