Digitalno bančništvo

Digitalno bančništvo - opravljanje bančnih storitev kjerkoli in kadarkoli

24. 02. 2022

S SKB NET spletno banko in MOJ@SKB mobilno banko imate svoje finance pregledno in varno na dlani ne glede na to, kje se nahajate.

Digitalno bančništvo - opravljanje bančnih storitev kjerkoli in kadarkoli

Z banko v žepu po svetu

Splet in mobilna tehnologija postajata glavna kanala, prek katerih urejamo osebne finance. Odkar je denar dostopen prek osebnega računalnika, je spremenil svojo obliko. Postal je elektronski. Spremenjene navade potrošnikov, ki svoje nakupe vedno pogosteje opravljajo na daljavo, spreminjajo tudi način ravnanja z denarjem.

Banke potrošnikom sledijo v kibernetski prostor, tako da smo potrošniki z navdušenjem bančna okenca zamenjali za zaslone vseh vrst in se tudi sami pozorno začeli ukvarjati s svojim denarjem. Temu sledijo banke z vedno boljšimi tehnološkimi rešitvami, ki poenostavljajo bančne posle.

Digitalno bančništvo zmanjšuje stres

Z digitalnim bančništvom postaja obisk banke vsakdanje opravilo, ki poenostavlja bančno izkušnjo ter uporabnikom omogoča redno spremljanje prihodkov in odhodkov, kar zmanjšuje raven stresa zaradi neurejenih financ.

Med glavnimi prednostmi digitalnega bančništva je stalna dostopnost bančnih storitev, saj niste odvisni od delovnega časa poslovalnic in se preprosto izognete čakalnim vrstam, imate večjo preglednost nad svojim poslovanjem, večjo zasebnost in cenejše storitve, saj so provizije za transakcije prek digitalnih kanalov nižje. S časom in denarjem, ki ga prihranite z uporabo digitalnega bančništva, lahko oplemenitite svoj življenjski slog – privoščite si več časa za hobije in svoje najdražje.

Nova raven bančne izkušnje

SKB NET spletna banka ne zahteva nobenih posebnih programov in je dostopna s kateregakoli računalnika z internetno povezavo. Za uporabo je dovolj osnovno znanje o uporabi spleta.

Prek SKB NET-a lahko: pregledujete stanje, promet, izpiske in druge informacije na računih, odprtih pri SKB (osebni, varčevalni, kartični), brezplačno prenašate sredstva, urejate trajne naloge, prejemate e-račune, pregledujete transakcije, urejate vezave v evrih in tujih valutah, oddajate naročila za odobritev izrednega limita na računu ali za dvig gotovine na bankomatu, odpirate varčevalne račune in zaprosite za potrošniški kredit.

Mobilno bančništvo je v razcvetu, potrošniku prinaša podobno bančno izkušnjo kot spletna banka, le da imate s telefonom banko vedno pri roki. Negotovosti glede stanja na računu tako res ni več. Preverimo ga lahko na samem prodajnem mestu, ko se odločamo za neki nakup. Položnice lahko plačujete mimogrede, ko si utrgate nekaj minut časa.

Mobilno banko uporabniki najpogosteje uporabljajo za pregled prometa ter plačil na svojih in na računih, na katerih so pooblaščeni, plačevanje računov, sklepanje depozitov in varčevalnih računov ter za investicije.

MOJ@SKB mobilna banka je na voljo za pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android ali iOS. Zaradi varnosti MOJ@SKB ne deluje na napravah, ki ne uporabljajo tovarniške različice operacijskega sistema oz. je le ta spremenjen. MOJ@SKB si lahko enostavno aktivirate prek SKB NET-a ali v poslovalnici banke.

MOJ@SKB omogoča: pregled stanja, prometa ter plačil na svojih in na računih, na katerih so pooblaščeni, nadzor nad poslovnimi karticami za podjetja, SEPA-plačila (v Sloveniji in državah SEPA-območja), prenos med lastnimi računi, posebej privlačna možnost pa sta funkciji Plačaj mi in QR Foto plačilo.

Varnost na najvišji ravni

Da bi zagotovili čim večjo varnost pri prenosu podatkov, v SKB banki uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo za zaščito podatkov in transakcij prek interneta. Kriptografija, usmerjevalniki, požarni zidovi, interne kontrole, uporabnikova identifikacijska številka, identifikacijska kartica, dvojna prijava, samodejna prekinitev seje – vse to zagotavlja varno uporabo SKB NET spletne banke.

Tudi mobilne aplikacije na zmogljivih pametnih telefonih s pomočjo sodobnih varnostnih tehnologij zagotavljajo varno opravljanje bančnih transakcij. Varnost MOJ@SKB mobilne banke je na najvišji mogoči ravni.

 


Nazaj