Projekti

SKB podarja rabljene tiskalnike

02. 07. 2019

Ob posodobitvi informacijsko tehnične opreme smo iz redne uporabe v banki SKB umaknili tudi 250 starejših, a še delujočih tiskalnikov. Del teh tiskalnikov smo podarili društvu za trajnostni razvoj Duh časa, ki se poleg ostalih aktivnosti ukvarja tudi z zbiranjem računalniške opreme za socialno ogrožene.

 

 

SKB podarja rabljene tiskalnike

Podarili smo tiskalnike s priloženimi električnimi kabli, tipa HP LaserJet 2055dn, ki so namenjeni osebni uporabi oziroma manjšemu številu uporabnikov in jih je moč uporabljati prek mrežne ali USB povezave.

Društvo Duh časa, ki je rabljene tiskalnike prevzelo, se zavzema za trajnostni razvoj, socialno enakost, skupno dobro, prost dostop do izvorne kode, designa in načrtov ter prehod na obnovljive vire energije. V okviru društva deluje tudi skupina prostovoljcev, računalniških zanesenjakov, ki le stežka gledajo, kako cele gore še vedno uporabne računalniške opreme končajo na odpadu. Zato že od decembra 2011 zbirajo rabljeno računalniško opremo, jo usposabljajo in brezhibne računalnike potem podarijo posameznikom in družinam v stiski ter neprofitnim organizacijam.


Nazaj