Kartice, Digitalno bančništvo

Poplačilo kreditnih kartic prek MOJ@SKB

10. 04. 2019

Poraba na kreditni kartici gre v poplačilo po redni poti (8., 18. ali 28. v mesecu), lahko pa porabljen znesek na kartici poplačate ročno. Preverite, kako poplačilo poteka in kako ga uporabljati.

Poplačilo kreditnih kartic prek MOJ@SKB

REDNO POPLAČILO kreditne kartice se izvaja na dan, ki ste ga določili - 8., 18. ali 28. v mesecu.

REDNO POPLAČILO grejo vse transakcije, izvedene DO 12 dni pred dnevom poplačila (8., 18. ali 28. v mesecu.). Vse transakcije, izvedene po tem datumu, bodo poplačane naslednji mesec.

 

Če boste ROČNO POPLAČILO izvedli PRED 12 dnevnim rokom, bo znesek na kreditni kartici poplačan najkasneje naslednji delovni dan. 

Če boste ROČNO POPLAČILO izvedli PO 12 dnevnem roku, bo znesek na kreditni kartici poplačan najkasneje naslednji delovni dan.

Hkrati pa je znesek rednega poplačila ne glede na vaše ročno poplačilo že avtomatsko zapadel v plačilo na dan, ki ste ga določili - 8., 18. ali 28. v mesecu.

Tako boste dan po rednem avtomatskem poplačilu imeli na kreditni kartici stanje višje za ročno poplačani znesek.

 

Dodatna razlaga

Redno poplačevanje obveznosti kreditnih kartic se izvaja na dan poravnave (8., 18. , 28.) oziroma naslednji delovni dan. Nabor vseh transakcij, ki se bodo poplačale na dan poravnave, se zbira do 12 dni pred dnevom poravnave, torej v obračunskem obdobju (če je dan poravnave 18. se bodo poplačale transakcije, ki so bile izvedene do vključno 7.). Skupni znesek obveznosti se bo avtomatsko bremenil preko direktne obremenitve na dan poravnave. Če izvedete poplačilo obveznosti po izteku obračunskega obdobja za pretekli mesec, se bo direktna obremenitev izvedla ne glede na vaše poplačilo kartice. Če boste poplačilo vseeno izvedli, se vam bo za ta znesek povečalo razpoložljivo stanje na kartici najkasneje naslednji delovni dan.


Nazaj